יום בחייו של הדגלן

יום בחייו של הדגלן

על הבוקר (08:00 אחרי עיתון וישיבת שחרית) עליתי על האופנוע לכיוון חיפה. איך שאני מתיצב על כביש החוף עוקף אותי TDM שחור צהוב (ואלו כידוע צבעי בית"ר. אתם יודעים למה? צהוב מסמל את הקרואטים/ רוסים / ליטבאים ושאר ליגיון הזרים ושחור מסמל את שחקני הבית.......) לבוש בגופיה, מכנסי ברמודה, כפכף עם שפיץ (ראיתי רק צד אחד שלו כך שאיני יודע מה היה לו על רגל ימין. כן, הוא כמובן עקף מימין). ספייק – אני דורש ממך לקחת אחריות על לבוש רוכבי הTDM. שנאמר – אם בארזי ה TDM נפלה שלהבת מה יאמרו אזובי הKLE? בעתלית עצרתי לתדלק (לזכר הרכיבה להלוויה בחיפה עם אדר שנגמר לו הדלק בדיוק 2 ק"מ לפני עתלית...). בחיפה עליתי לכרמל מאזור גשר פז. אחלה עליה שבעולם, כביש רחב, מפותל ובעליה. כמו שאני אוהב. גם תירגלתי מה שלמדתי בשלב ב של נהיגה מתקדמת – מבט רחוק לפנים, נסיעה בצד החיצוני לסיבוב והטיה אחת לאורך כל הפניה. הוספתי גם אלמנטים יחודיים שפיתחתי בעצמי – התחמקות ממשאית שחנתה לרוחב הכביש, תגובה מהירה לחצץ באמצע המסלול ובלימה חזקה. בקיצור נהנתי. על הרכיבה לצומת גולני לא אכביר במילים. תודה מיוחדת שמורה לי לנהג המשאית שנסע לפני ודאג לי לניקוי חול של משקף הקסדה משיירי היתושים / זבובים ושאר מעופפים. הירידה לכינרת דרך פוריה היתה קשה – משאיות, חום כבד. כשסיימתי את עניני בקיבוץ דגניה א (יש להם שם פינת חי מדהימה) עצרתי אצל רחל, ברל ונתן (המשוררת, כצנלסון ואלתרמן בהתאמה) בבית הקברות שפעם היה על שפת הכינרת והיום רואים ממנו את שרידי האגם. העליה לפוריה ואח"כ ביבניאל היתה חווית רכיבה למרות החום והרוח העזה. חבל שחלק מהסיבובים לא היו מסומנים כהלכה אבל בסך הכול הכביש הזה יכול להעניק חוויות רכיבה ביום שפוי. תודה מיוחדת שמורה בליבי לנהג הטנדר שהוביל ארגזי ירקות ריקים ודאג (בעזרת הרוח) לעטר את צאוורי (וראשי) בצעיף ניילון מעופף כדי שלא אתקרר חס וחלחלה. במובנפיק עצרתי להרגע על כוס קפה. סיגריה – אסור כמובן. ביציאה היא עמדה – שיער ערמוני מתולתל, שמלת כתפיות, עיניים מחייכות.... בקיצור נהנתי מהסיגריה (כרמיאל, פנויה, טלפון מספר 05.........). עוד כוס קפה עם אחי בכרכור ולכביש החוף. מחדרה ועד להרצליה השתרך מולי פקק היוצאים מתל אביב – ממש כמו בימי מלחמת המפרץ הזכורים לטוב. עוד תידלוק והביתה. סה"כ 270 ק"מ לא רעים בכלל.

Easy_Rider

New member
יצאת בזול , מר דגלן !

אני זוכר אחד מחברי הפורום שהפכו אותו לפח זבל נייד, וניסו להתנקש בחייו לא פחות פעמים. וזה בתמורה לכך שהוא ניסה להיות בסדר. מה שנקרא - אל תהיה יותר קדוש מהאפיפיור.

ספייק ®

New member
מה לי ול-TDM?

מה אני? אבא של כל ה-TDM-ים בארץ? מה זה שייך לתחום אחריותי אם איזה רוכב אהבל מסכן את עצמו בקצה השני של הארץ? מה, אם תצבוט אותי אני לא אצעק? אם תשפוך עליי מים לא ארטב? סה"כ אמרתי שאני פוזל לכיוון ה-TDM - אך חלילה לי מלרכוש את הרגלי הרכיבה של רוכביו הנוכחיים. ספייק.

Big Max

New member
מר דגלן, אתה ענק כתמיד ../images/Emo45.gif

ואגב, העליה הכי טובה לחיפה היא העליה של כביש פרויד - אחד הכבישים הכי טובים בארץ, אם לא הכי טוב, בעיני לפחות Big Max

Miss Mor

New member
והריי לכם סיבה

טובה להגיע לחיפה!!! רק תגידו מתי ואיפה
Miss Mor שקופצת על ההזדמנות

Big Max

New member
כביש פרויד

סקירה קצרה על הכביש הטוב ביותר בארץ (לדעתי), לשלושה שעוד לא ביקרו שם: הכביש, הנמצא באיזור חיפה מהווה ציר תנועה מרכזי מהר הכרמל לחוף הכרמל, ומשם לכביש החוף. הכביש מתחיל באיזור קניון חיפה (מת"ם) ומסתיים ברחוב פרויד (למגיעים מכביש החוף - בכניסה לחיפה, במקום להמשיך עם האוטוסטרדה לאורך החוף נצמדים לימין, פונים ימינה במחלף (בנייני מת"ם יהיו מימיננו) וברמזור הראשון פונים שמאלה (ליד קניון חיפה הענק) - זה הכביש). הכביש עצמו הוא כביש דו נתיבי לכל כיוון, עם גדר הפרדה באמצע (בעקבות המקרה הטרגי לפני מס´ שנים, בו ילד בן 18 לקח את המרצדס של אבא, השתולל קצת יותר מדי, עבר לנתיב הנגדי והרג זוג הורים). האחיזה בכביש מדהימה והוא מורכב משש פניות חדות אבל מהירות מאד, שלוש שמאליות ושלוש ימניות, מה שמבטיח שחיקה אחידה בצמיג. פחות או יותר לפני כל פנייה יש איזו ישורת קטנה שמאפשרת להתכונן לכל סיבוב בנפרד. בשני קצוות הכביש ישנו רמזור, המאפשר אפשרות ביצוע פניית פרסה... בקיצור, אם אתם רוצים ללמד להשכיב אופנוע, או סתם להשתעשע בפניות מהירות, כביש פרויד הוא המקום בשבילכם. שני חסרונות: תנועה ערה מאד של רכבים (ולכן צריך להגיע לשם בשעות לא קונוונציונליות) וניידת משטרה פה ושם. Big Max, הנזכר בערגה ברגליות המשופשפות של ה- GN הישן שלו.
PC: כותב הודעה זו אינו ממליץ לאף בן תמותה או דמוי בן-תמותה להגיע לכביש פרויד, או לנסוע על כלי רכב דו"ג
חוליגנים, רדו מהאופנוע!!!

Miss Mor

New member
אכן כך

אחד הכבישים הכי כייפים שגם אני מכירה אבל בימים אלה הוא לא מומלץ - עובדים בכביש ואני מכירה משהו שכמעט והתהפך שם מכיוון שהגיע בסיבוב במהירות ולא ראה שעובדים בכביש סעו שם בזהירות!!!

vmax*

New member
בהחלט מסכים..

אין ספק שפרויד...הוא הוא המקום להביא את האוזניים לקרקע..כמעשה האינדינים על מנת לשמוע רכב מגיע....רק לא לשכוח להתרומם בזמן...אני זוכר כמה לילות שההיינו אני וחברי(+נינגות) עולים מהבירה לחיפה...רק כדי לגלח זרזיפים מהסליידרים...שלא נדבר על האוטוסטרדה שמובילה לחיפה(מסלול נחיתה אמרו) השאלה למי?....אך כמה קמשים התעופפו שם...ימים טובים היו

ספייק - זו דוגמא לבריחה מאחריות

אחרי שטחנת לנו את שאריות המוח לגבי הTDM ואף אנסת את כרובי לבצע בו רכיבת מבחן פתאום אתה משתפן?

vmax*

New member
תשאיר ....

משהו גם למועדון האופנועים ולטיולים

למעלה