יום בא, והולך...

יום בא, והולך...

כבר כתבתי על החשש, על ההיסוס, על הניסיון... תוהה, מה באמת קורה, ולא מצליח להבין את עצמי. למה זה קורה, פעם אחרי פעם אחרי פעם, שלא מצליח להתחיל ללכת. ונשאר עטוף באנונימיות יחסית, חמה ובטוחה, נשאר קצת רחוק, חושש לגעת, לא מעז להתקרב. רואה אותה באה, והולכת, ואני נשאר נטוע על מקומי, מביט אחריה וחושב לעצמי... מה בעצם קורה? וגם את, נעימה, וחביבה, אשת שיחה, פתוחה ומרגישה, יפה ומרתקת... ולמרות כל היותך כזו, אינני מצליח שלא להזכר ברגעים ההם, שהאדמה שנראתה עד אז כה גדולה ומוצקה, מבטיחה ויציבה, החלה לרעוד תחת רגלי. את השניות שהשמיים התנפצו ממעל, והידיים רק חיפשו לתפוס במשהו, שלא ליפול... והימים שחשבתי שכבר אין עבור מה לחיות, ואין שום סיבה לקום בבוקר... ולא בטוח שבכלל אוכל אי פעם לקום... והחושך מסביב כל כך עמוק, עד שכלל לא בטוח שבכלל יהיה שוב בוקר... ואני יודע ששוב בחרתי בדרך הבטוחה, שלא לנסות, כדי לא להפגע. שלא לנסות, כדי לא לפגוע. כי למדתי כמה שביר הוא הלב, בין אם הוא הלב שלי, ובין שהוא לב של אחר...

ב ו ע ו ת

New member
בשלה העת לאבד קשר עין עם החוף

חוית חוויה איומה, מטלטלת ובחרת להסתגר בדלת אמותיך. אבל משהו בך רוצה לצאת, ליצור קשר, לגעת ולהנגע, לחוש ולהרגיש. כשאתה סגור בבית ולא יוצר קשר אין סיכוי רב שתפגע, אבל גם אין סיכוי שתחייך, שתהיה מאושר, שתאהב ותזכה להיות מאוהב. מגיע לך לאבד קשר עם קו החוף שבגד בך, מגיע לך לגלות איים חדשים, אחרים. מאחלת לך אומץ כדי שלא תחשוש לקפוץ למים. שנה נפלאה לך, נעמה

miko1967

New member
קורא, מבין ומפנים

יש ורוצים אהבה יש ורוצים את הביחד אבל ... יש שצולקו לנצח יש שאיבדו לעד את המסוגלות גם אם הם רוצים וגם אם הם כמהים הם לא מסוגלים הם לא בוטחים הם חוששים הם לא מתפשרים הם לא מסוגלים מן נכות קטנה ומטרידה נכות שאפילו זמן לא ירפאה לא מולדת אבל חזקה נכות כל כך בודדה

כל כך חבל

נכון, עברת חוויה לא קלה. להאמין במשהו ובהרף עין לגלות, שאין הדבר כך כלל ועיקר. לא פלא שאתה מתנסה בקשיים. לחשוב כך ולגלות אחרת. גורם לך לאבד אמון ביכולת שלך עצמך לפענח מצבים. מעמיד בסימני שאלה כמעט כל דבר שיש לך נגיעה בו. עצוב. הלוואי ותמצא את הכוח <במהרה> הנפשי, להבין שאין ולא יהיו לך בטחונות בחיים. ולמרות כל זאת, לאפשר לעצמך להיסחף. רבים שלא עברו את שעברת, מתמודדים עם הקושי הזה, לא כל שכן אדם שעבר משבר אמון מהסוג, שאתה עברת. כמה קל לנו להיות עצמנו, כשאין ליבנו חשוף מול האחר. ברגע שנעשה צעד לכיוון הריגשי, כל כך קשה להמשיך ולהיות שווי נפש. דע, שרבים מאיתנו חווים את הקושי הזה, גם בלי התנסות מצערת מאחורינו. קשה לנו "לתת" את נפשנו. אני רק חושבת, כמה חבל שאתה לא מעז. כמה חבל. אולי, אולי גם היא חוששת בדיוק כמוך. שני אנשים שרוצים, אבל לא מעזים. אז תעז. אז תיכשל. קח את הסיכון. כרגע הסיכויים הם "פיפטי פיפטי"... קח בחשבון, שתמיד קיימת האפשרות ששוב תיפגע. אל תסוג לאחור. חבל. כמה קל לתת עצה, מי כמוני יודעת....

הפחד מהפחד...

תרשה לי לפתוח בציטוט של פתגם סיני עתיק שאני מאוד אוהב .. "גם צעדה של מיליון ק"מ מתחילה בצעד אחד קטן" ידידי, אתה פוחד להיפגע , וזה מובן. פחד הוא דבר בריא כל עוד הוא מאפשר לנו לחזור על אותם דברים רק קצת יותר בזהירות... פחד הוא לא בריא כשהוא גורם לנו לשיתוק... פרק לגורמים ולמשימות קטנות ו"קלות" את הדרך לליבה של בחורה.. כל משימה כזו תהיה קלה יחסית לעיכול!, וכל הצלחה תראה כניצחון שיהווה מנוף למשימה הבאה.. היה מוכן אל תיתן לכישלון להרפות את ידך. ולא פחות חשוב...שחרר את העבר. בהצלחה, וחג שמח

גלי10

New member
יודעת מאיפה אתה בא

אבל אתה , חשוב שתדע לאן אתה הולך . ותקרא ותבין עד הסוף שיהיה לך ברור בהחלט שבאמת הכל שביר שבאמת האדמה רועדת שבאמת הכי חשוך לפני עלות השחר שבאמת קר שם בחוץ אבל.... גם.... תקרא ותבין עד הסוף שיהיה לך ברור בהחלט שהשחר עולה בסוף תמיד (ומביא איתו צ'וקלדים] ושהברק לרוב לא מכה פעמיים (מקסימום 3) באותו המקום
שהאדמה רועדת גם מהסיבות ההפוכות . ולפעמים יש גם קיץ סתיו ואביב. ושבאמת אפשר אתה יכול להתגבר
כי אם באים מהמקום הנ"ל , עושים את ה"הלאה" הכי טוב שיש. הכי רגיש שיש. לא משנה כמה ארוך הזמן שזה ייקח. זה יגיע. גלי , אי אפשר להבטיח גן , אבל פחולזות מאחלת בנעימות ובעדנה שתחזור לך המסוגלות במהירה להתפרפר ולהתרפרף מחדש עם הלב והנשמה

מקסים וכמה שנכון, קשה להפנים ../images/Emo7.gif

פשוט לקחת החלטה אמיצה!!! כמו בכל צעד אחר בחיים, שמכריח אותנו לקחת החלטה.

גלי10

New member
ההחלטה

זה החלק הקשה בד"כ נדמה לי שדפקא לא במקרה כזה. גלי , יש דברים יוצאים מן הכלל

my sunshine

New member
דוקא אומרים

שהפחד גורם לנו לעשות דברים לנסות.... אז נכון שלאחר שנפגעת, הפחד משתק לזמן מה הפחד שתפגע שנית אך אם לא תנסה, לא תאהב בכלל. קח את המילה |דגש|פחד והפוך אותה ל |דגש|דחף - הדחף לקום, הדחף לאהוב, הדחף לחיות. אף על פי ולמרות הכל.

תודה ../images/Emo140.gif

הרבה מהכתוב כאן היו חשבות שעברו בי. המוזר הוא שאני לא אדם מתבודד מטבעי, ותמיד יש סביבי חברים - אבל כשזה מגיע ללב... בכל פעם מהדהדות לי כמה שורות משיר מדהים של EVANESCENCE -
"These wounds won't seem to heal This pain is just too real There's just too much that time cannot erase"​
אני יודע שזה יקח זמן - תודה על העידוד...

בכלל לא מוזר....

דווקא בגלל שאתה לא מתבודד כהגדרתך, קשה לך עם המצב הזה, שנכפה... עליך... <תחשוב על זה קצת ותראה שאכן כך...> בכל מקרה המלים של השיר אכן מ-ד-ה-י-מ-ו-ת, אבל בשום אופן שלא יהיו לך להשראה...

גלי10

New member
האדמה

כבר רעדה הבוקר... אז אתה יכול כבר להתחיל להדהד שיר אחר
גלי , מתי , מתי צונמי ?

יערית

New member
סתם תוהה

אם תמצא את השביל שבין טוטאליות לבין עצמך ,אולי לא תחשוש שהקרקע היציבה שהיתה פעם,שהכרת,שידעת,שחשת שהלכת עליה,תיווצר שוב ותיבקע שוב. הדימויים שנתת "לא בטוח שבכלל אוכל אי פעם לקום... והחושך מסביב כל כך עמוק, עד שכלל לא בטוח שבכלל יהיה שוב בוקר..." נדמה שבטוטאליות מוחלטת,כשחושבים ששום דבר לא משתנה בחיים,שנראה מובן מאליו שיש שמש ויש ירח וכוכבים והם נעים סביב צירך,מנקודה הזו הנפילות הן החזקות והקשות ביותר שיש. אני חושבת שכל אהבה וכל איש וכל אדם הוא עולם בפני עצמו, אלתלביש כאב אחד על אחר,אל תלביש חוסר ביטחון אחד על אחר, פשוט אל תחשוש,תאמין בעצמך וביצירה שלך. חג שמח

../images/Emo20.gifהאמונה../images/Emo20.gif

היא ורק היא מגרשת את הפחד המשתק, רק היא מעמידה אותנו חזקים אל מול התחלות חדשות, אל מול התעוזה והאומץ לנסות שוב. האמונה , היא ורק היא תגרום לנו לצאת נגד החששות, נגד המחשבות הקשות, ההירהורים והלבטים המבטלים כל נסיון חדש, רק היא מכסה צלקות ישנות ומרפאה כל כאב. תאמין!! והפחד כבר לא ילווה אותך עוד!!

מצוטטת

New member
ב../images/Emo121.gif הדברים

עם כמעט אותו הקונספט בשינויי קל.... גם בעזרת הרציונאל ניתן להגיע .... מתוכו ובעזרתו פועלים ולא פחות מצליחים...

מצוטטת

New member
ב../images/Emo121.gif הדברים

עם כמעט אותו הקונספט בשינויי קל.... גם בעזרת הרציונאל ניתן להגיע .... מתוכו ובעזרתו פועלים ולא פחות מצליחים...

מכירה יותר מידי טוב את התחושה שלך

כל קשר בשליטה כל תחושה במודעות עצומה. לא מעיזה לתאהב ויודעת שזה לא טוב ומפחדת. אבל עדיין מאמינה שזה יקרה עם האדם הנכון. כך שכדאי לך להאמין ובצעדים קטנים מאחלת לך שהשנה זה יקרה לך.

למעלה