יום ארוך בתבור

David Gerby

New member
יום ארוך בתבור../images/Emo122.gif

הגענו עצמוני ואנוכי לעמדה, הרוח כמעט אפס מוחלט ומצנחים תופסים כל פינת צל קיימת. אני מציץ אל חזית העמדה ומריח תרמיקות עומדות. מזרז את החברה כי נראה לי שזה הולך להיות יום מעניין. כ 8 גלשנים בעמדה, דור חדש ומלא מוטיבציה, רובם דרגות 3 טריים או בוגרי תיאוריה לפני מעשי - מרינה, יובל, רועי, קיפל (ללא גלשן), רעי, עצמון. ראובן הגיע בעיקר כדי לצפות, שמוליק הגיע מאוחר כרגיל והתלבט אם להרכיב, גרט מורכב בזריזות והגולשים הצעירים יוצאים אחד אחרי השני ונוחתים למטה. המצנחים כנ"ל למעט שני מצנחים שעולים גבוה מאוד ובורחים מהאזור. מתחילים משבים דרומיים והמצנחים חוסמים המרחה האוירי של העמדה ומונעים ממני להמריא. לבסוף אחרי עיכובים אני ממריא ומטפס ל 700, גרט מתחיל להסתובב ואני מושך אליו עם עוד שני מצנחים ואנחנו מטפסים ל 1300 ויוצאים. הגלשן מגיב היטב ואני מרגיש שיש לי יתרון עם גלשן גדול כי התרמיקות דיי חלשות. עצמוני נלחם בשיניים ומצליח לטפס אבל נשאר בתבור. אני סוחט עוד טיפה את התרמיקה כשגרט והמצנחית חותכים לכפר קמא. כשהם מסתובבים אני מצטרף ואנחנו מתקשרים היטב כשאני וגרט כמעט תמיד מעליהם. כשזה נגמר אני חותך ליבניאל וגרט ומריה לכיוון צפון הכינרת. תרמיקה נוספת ביבניאל מעלה אותי ל 1100 ומשם הגעתי לאלומות ב 700 מטר כשאני נדהם לגלות את הדגלים בכיכר מצביעים על מזרחית והואריו שלי מתעקש על כיוון 240 - 11 קמ"ש. אני מחליט לבזבז את הגובה שם ומתחיל לחזור ליבניאל. בדרך מצנח נוחת מסמן לי שוב על מזרחית ורק 50 מטר מעל הקרקע גם הואריו GPS מאשר. אני נוחת מזרחה ברכות ומרוצה מכך שאחרי חצי שנה של נהיגה, יש לי עוד קצת מזה. גרט נחת לבסוף עם מריה באיזור כרי דשא ורק ב 20:30 מצאתי את עצמי בבית אחרי שהאוטו שלי עבר הסמכת 4*4.

Hawk17

New member
שאלה-

מהן השעות בהן הפעילות בתבור הינה בשיאה ויש את המספר הרב ביותר של המזנקים? אתמול הייתי בכפר ברוך, וכמתעניין של ממש חתכתי בצהריים וקפצתי לביקור- לפני שהגעתי, קצת לפני 14:00, התסכלתי למעלה והשמיים היו צבעוניות ומלאות בהמון מצנחים וקצת גלשנים. יפיפה..
אבל כשנסעתי לעלות דרך הכפר הבדואי הצפוני נתקעתי מאחורי נהג משאית פלצן שלא נתן לעבור אותו
ועד שהגעתי כבר היה 14:30 כבר היה ריק ..

בדר"כ אין טעם להגיע אחרי השעה 12

החברה מתאספים בין 9 ל- 11 ןבשעה 13 בדר"כ העמדה מתרוקנת. הספורט הזה תלוי בתנאי מזג אוויר. בקיץ משטר הרוחות פחות או יותר קבוע, בעונות המעבר ובחורף השינוים קיצוניים יותר. ברןחות צפוניות ומזרחיות לא תמצא אף אחד בתבור.

Hawk17

New member
כן.

זה מסביר את זה.. מה לעשות שאצלי במשפחה לצאת ב-9:00 זה לצאת ב-12:00

Hawk17

New member
אוסיף שאלה. מופנה גם לארנון.

מהן שעות הפעילות של התלמידים\גולשים\מרחפים על הגבעה בין ראשון לבת ים? ובאיזה ימים? האם תתקיים שם פעילות גם בערב רהא"ש? שנה
לכולם! טיסות לרוב, נחיתות רכות. עומר.

למעלה