יום אישה שמח לכן נשים יקרות

מעמקים39

New member
יום אישה שמח לכן נשים יקרות

השאלה היא לאן נעלם יום האם?
למי כאב כל כך יום האם שהיה צריך להפוך אותו ליום המשפחה?

GreenMamba

New member
מבחינתי זה מצויין

המשפחה והטיפול בבית אינם נחלתה הבלעדית של האם, וטוב שהיום הזה בו כולם שילמו מס שפתיים לשפחה הביתית עבר מהעולם.

מעמקים39

New member
בעניין השפחה הביתית

אכן נוצר מצב שהרבה נשים נקלעו לסביבת הבית כשאינן מעוניינות בכך ולא ממש לקחו על עצמן בכיף את המטלות
אלא השלימו עם השקים שהונחתו על ראשן. לרוב אפילו שכנעו אותן שכיף להן. מבחינתי הן ממש עברו שטיפת מוח.
לעומתן יש נשים שכן נהנות מכל רגע במרחב הביתי והן מרגישות סיפוק מלא מהעבודה בבית ובעיני מדובר בעבודה קשה אולי יותר מכל העבודות שאני מכירה. נשים בסגנון הזה בוחרות באופן מודע ומבלי לחוש שהן מקריבות את עצמן, להיות סביב הבית והילדים והן בעיני פמיניסטיות גדולות לא פחות מנשים שבוחרות לצאת ולעבוד בחוץ.
הסיבה שחסר לי יום האם היא שבכל מקרה, בין אם האישה עובדת מחוץ לבית או בתוכו, היא תמיד מוצאת עצמה עושה יותר. למשל גם אם שני המינים עובדים שעות רבות, האישה היא זו שבסופו של יום מסיעה את הילדים לחוגים וקמה בלילה כשהתינוק בוכה ומכינה את הסנדוויצ׳ים בבוקר וכו...
כמובן שיש גם גברים שעושים זאת אך הם לא מייצגים את הרוב.
איכשהו יש תחושה שגברים סימנו לעצמם גבולות ברורים לעבודה. הם עובדים בחוץ ונחים בבית.
נשים לרוב ממשיכות את המשרה השניה בבית.
ושוב חשוב לי להדגיש שבטוח יש פה ושם דוגמאות הפוכות אך הן לא מייצגות את הכלל.
ובעיני יום האם היה יום שבו הילדים בעצם אמרו תודה לאמא. תודה לך לא על שאת שפחה אלא על שאת תמיד דואגת ועוזרת, גם כשקשה וגם כשאת עייפה וגם כשאת עובדת בדיוק כמו אבא.
הילדים בעצם אמרו לאמא ביום הזה- אנחנו רואים מה את עושה ותודה.
אבל גרין יקירה אני מבינה למה את מתנגדת ליום הזה ולמסר הלא שיוויוני שהוא עלול להעביר...

GreenMamba

New member
רק אחדד- אין לי שום בעיה עם בחירה בהישארות בבית

מי שבוחרת להיות אמא במשרה מלאה מתוך מקום מודע וכשכל האפשרויות פרושות בפניה- זו בחירה לא פחות פמיניסטית בעיני מכל בחירה אחרת שנעשית ממקום מודע ותוך בחינת האפשרויות.
הבעיה מתחילה בכך שבמשך שנים רבות לנשים לא היתה בכלל האופציה לצאת מהבית, וגם כשיצאו הרי שהבית נשאר באחריותן- והנה מצאנו יום בשנה להכיר בתרומתן-בעל-כורחן, ו"קנינו" את האושר שלהן בזר פרחים ומאפרה מחימר. היש מחיר זול מזה לעבודתן הקשה והסיזיפית בבית?
מבחינתי שיקחו את התודות ואת יום האם, ויהפכו אותו ליום המשפחה- כך שהאב וגם האם הינם שותפים שווים ונושאים יחדיו בעול החיים המשותפים והמשפחה, כפי שראוי והוגן וצריך להיות.

ga26

Member
באמת למה ביטלו את יום ה"אשה תשארי במטבח"

(מכיוון שמנסיוני חלק מנשות הפורום לא בקטע של ציניות - זה היה בציניות)

ga26

Member
מבטיח להמשיך לכתוב ולא להטריל רק לא להאדים אותי

פליזזזזז
רסק לבבות תראה את זה ותתפחלץ - ואני ממש לא רוצה שהיא תתפחלץ.

אם כבר להוריד אדומים לדעתי צריך להוריד את rubbersoul92

מהאדמה. הדעות שלה ממש לא מייצגות אף אישה כאן, וכמעט אף פעם לא נתכתבות ברוח הפורום הפמיניסטית.

מעמקים39

New member
איני מכירה אותה

אם היא תכתוב דברים שלא ייצגו את הרוח הנכונה אטפל בעניין.

מעמקים39

New member
חחח גילי אנחנו בבעיה

כי למדתי איך להאדים אבל להסיר האדמה עדיין לא אז אתה תקוע איתי כאן, איזה כיף לי...

ga26

Member
עוד יחשבו שאני פמניסט. אני מאמין בשוויון זכויות אבל יש לי

כמה בעיות עם פמיניזם.
&nbsp

ga26

Member
יש לי בעיה עם אפליות מתקנות במקומות בהן אני

&nbsp
לא חושב שהן נחוצות יותר
בעיה שניה עם חוסר שוויוניות במקומות עבודה שלא מאפשרים לאבות לראות את ילדיהם מספיק ופחות סובלניים כשאני למשל אומר הילד חולה אני צריך מחלת ילד
יש לי בעיה שכל נושא הנישואים וגירושים תקוע אי שם לפני מליון שנה וכך גם יוצא שיש אפליה כנגד גברים בבתי משפט לדיני משפחה (חזקת הגיל הרך)
עם זאת
אני בוודאי מתנגד לחוסר שוויון מגדרי (תקרת הזכוכית) ולפערי שכר ולפגיעות מיניות ולכך שלכל בת שנולדת דוחפים בובה ליד.

מעמקים39

New member
יופי. נרגעתי. לא כתבת שום דבר שאיני מסכימה איתו

אני בעד לפרק תגובתך לגורמים ולהתייחס לכל נושא בנפרד ואף אעשה זאת בהמשך היום.
יופי של נושאים עלו על הפרק. תיכף אשוב...

ga26

Member
אני מרגיש מנוצל.... הוצאת ממני נושאים

זו רמאות
&nbsp

Berethor

New member
מה בדיוק הכוונה שלך באמירה "שלכל בת שנולדת דוחפים בובה ליד"?

בובה היא ברירת מחדל עבור בנות, מה לעשות שרוב הנשים הן נשיות, ולכן יש להן גם העדפות ותחביבים נשיים בדרך כלל, בניגוד לפמיניסטיות רבות אני מאמין שגבריות ונשיות נובעים מסיבות ביולוגיות ולא רק חברתיות, ולכן באופן טבעי רוב הנשים נשיות ורוב הגברים גבריים, גם אם יש אנשים יוצאי דופן. ככה שזה הגיוני לחלוטין לצאת מהנחה שהילדה תעדיף צעצועים של בנות מאשר צעצועים של בנים, ולפני שתבוא מישהי ותאשים אותי בסקסיזם בגלל שאני מעדיף להתבסס על נתונים בשטח ולא על משאלות לב פמיניסטיות, אני אציין שאין לי בעיה עקרונית עם כך שיש מספר נשים גבריות, אשר מכונות גם טומבוי, אבל יש סיבה הגיונית ואני מאמין שגם טבעית לכך שרוב הנשים הן לא טומבוי. ככה שלדעתי "דוחפים" לילדה בובה ליד, רק במקרה שהילדה אומרת בפרוש שהיא מעדיפה צעצועים של בנים, ובכל זאת ההורים שלה אומרים שמותר לה לשחק רק בצעצעים של בנות. אם "ידחפו" לבנות צעצועים של בנים, זה יהיה הרבה יותר מאולץ, שהרי רוב הבנות מעדיפות צעצועים של בנות. אני גם מאמין שזה שיש נשים גבריות בחברה מעיד על כך שהבחירה קיימת.

"A tomboy is a girl who has tastes and behaviors usually associated with boys. Because these associations are culture-dependent and tend to change, what exactly constitutes a "Tomboy" is subjective. Especially historically, any girl interested in science, mechanics, sport, or combat has been called tomboyish."

[URL]https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%90%D7%9C%D7%9F_%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%92%27[/URL]

"However, even where gender roles are relatively lax or fluid, choices made regarding media consumption, recreation, and fashion, remain segregated for the most part. Thus the Tomboy remains a current figure and a popular one for various reasons: A woman might chafe at how "femininity" limits her choices and find a like minded heroine empowering; boys might find a girl who likes the things they do more relatable. Tomboys are often seen as a great way to appeal to both male and female demographics with the same characters."

http://tvtropes.org/pmwiki/pmwiki.php/Main/Tomboy

ga26

Member
כוונתי פשוטה מאוד. כמי שהוא גם במקרה אב לבן ולבת

אני גם פועל כך.
היום הורים רבים סביבי כשנולדת להם בת קונים לה צעצועי של בנות ולא נותנים בכלל אופציה לשחק בצעצועים של בנים. וכשנולד בן לא נותנים לו אופציה לשחק במשחק של בנות. אני לעומת זאת קניתי לבני את כל מנעד המשחקים מכוניות, בובות, כלי מטבח, כלי עבודה (וכך גם לביתי). שניהם מעדיפים יותר את הצעצועים של הבנים למרות שהם משחקים לפעמים גם הוא וגם היא בנפרד בבובה או בכלי מטבח.
אין לי בעיה שהיא או הוא ישחקו בבובה או בכל דבר אחר.
יש לי בעיה כשגיסתי לא נותנת להת שלה מכונית רק כי היא בת למרות שיש בהית בו הם גרים גם מכוניות צעצוע.

למעלה