יום אחד

יום אחד

יום אחד אמא שורוק קמה, וגילתה,שחולם חסר. היא קראה לאחיה צירה כדי לחפש את חולם, כי אבא שווא, נח. לבש צירה בגד כפת, ויצא לדרך. בדרך נתקל בשתי אותיות בומ''פ. התפתחה תיגרה, וצירה חטף פתח בראש. צירה, ששם דגש חזק על אומץ, זרק עליהם חיריק וברח. בדרך פגש קמץ קטן, שסיפר לו ששמע שחולם מסתתר בקובוץ שורוק. הלך צירה לקובוץ ואכן מצא את חולם מסתתר במזכירות החדשה של המשק. איזה בניין, התפעל. וכשהגיע הביתה אמא שורוק הורידה לו כזה מקף, שחולם נהיה סגול

אוי, נוסטלגיה

מישהו מכיר במקרה את הנוסח המלא של "חיריק, חיריק, קו מתוח" וכו'?

lexigali

New member
כן:

חיריק, חיריק, קו *פתוח מרכאות וסיר נפוח סמך סמך וו כפוף והרי לכם פרצוף! ויש לציין, שאצלינו זה גם מדוקלם ביוגוסלבית (לא, אני לא יודעת יוגוסלבית): טצ'קה טצ'קה טצ'קיצה צרטה צרטה צרטיצה יגוטובה גלביצה דוגי אושי, טאנאק וראט איגוטוב ייצר קבניסאט! *אצלינו זה היה פתוח, לא מתוח.

hillelg

New member
אצלנו זה היה "מתוח"

וגם בסוף היתה גרסה נוספת: סמך, סמך, קוף קוף קוף (יעני השערות) והרי לכם פרצוף. ויש גם המשך (הגוף): אמא קנתה לי שוקולדה שני מטאטאים וצלחת עגולה. משהו כזה.

shellyland

New member
מה זאת אומרת אם מישהו מכיר?

באזניים שלי שמעתי את מוסקט מדקלמת לך את זה לא מזמן בחצר בכפר ויתקין, כשהיא מנסה לתאר לך את הסמיילי על הקפצת של הקפה שהיא ומוזי שתו בדרך.

nutmeg

New member
בבדאי!

חיריק חיריק וו פתוח מרכאות וסייייייר נפוח סמך סמך וו כפוף והראה לכם פרצוף! שוקולדה מסריחה עגבניה רקובה מטאטא ומגרפה הכל עלה שישים ושישה.

מוגג

New member
חלק מתרבות עברית

קיבלת משהו בדואל? מצא חן בעיניך? אם התשובה חיובית, חשבי היטב: אולי גם חבריי קיבלוהו? אולי זוהי הברקה עתיקה? האם כדאי לשמור את ההברקה לעצמי? אם התשובה לשאלות אלו שלילית - פרסמי את הדבר, רק הקפידי לציין כי קיבלת את ההודעה בדואל ושאת הסיפור חיבר דני סנדרסון. תודה.

למוגג היקר

אכן קיבלתי באימייל ואכן זו הברקה עתיקת יומין ובמייל לא כתוב היה שזה של סנדרסון אלא כתוב היה שזה של אבשלום קור ופשוט שכחתי לציין את שם המחבר אגב לדלעתי זה לא של אבשלום קור בכלל אלא זה משהו עתיק שלא ידוע לי מי כתב אותו

מוגג אני מודה לך שעדכנת אותי

וכנראה שמה שכתבו לי שזה של אבשלום קור היה מוטעה ואני גם חשתי בזה ואולי לכן לא הבאתי את שמו על סנדרסון לא ידעתי ועמך הסליחה

למעלה