יוםבחירות

stkachov

New member
מעבר לזה שאתה לא יודע מהי שיטת הבחירות

וכותב מתוך ספקולצוית, אתה גם לא מבין מהי דמוקרטיה. מיטב הדמקרטיות בעולם נוהגות בדיוק בשיטה הזו שתיארת...

Kinetic83

New member
אוקיי.

אז תסביר בבקשה מהי שיטת הבחירות לאגודה שלנו, אם אפשר. אם השיטה שתיארתי הייתה נהוגה בבחירות בישראל, אז "קדימה" הייתה המפלגה היחידה בכנסת עכשיו, ללא אופוזיציה.

stkachov

New member
אני לא יודע

בגלל זה אני לא אומר סתם אני מניח ששיטת הבחירות היא על פי חוגים, כאשר לכל חוג יש מספר נציגים על פי הגודל שלו. אם דובר בחוג קטן ובו יש רק נציג אחד, אז ברור שמי שצריך להבחר הוא מי שזוכה למרבית הקולות, מבין המתמודדים. נאה לי מאוד הגיוני. בישראל, יש מה שנקרא אחוז חסימה, רף מסויים שאם אתה לא צובר מספיק קולות, אתה לא נכנס לפרלמנט, והקולות הולכים לאיבוד. בבחירות לנציגי חוג יש מקום למשהו כמו 1-4 נציגים, ולא ל 120 כמו לכנסת, מה שבאופן טבעי מחייב אחוז גבוה יותר של קולות על מנת להבחר.

amitk80

New member
אז פה אתה טועה

ידידי היקר, כניסה של מועמד להיות נציג חוג הולכת על פי רוב. אם הוא זכה ברוב של המצביעים אז הוא הופך להיות נציג. מספיק שאחוז ההצבעה בחוגים לא היה גבוה וסטודנטים + לקחו ברוב כלשהו באותו חוג, זה אומר שהם הכניסו יותר נציגים.

stkachov

New member
לא, פה אתה טועה

כי אני כתבתי ש"אני לא יודע" מהי שיטת הבחירות... תקדיש מעט תשומת לב לקריאה(והבנה), לפני שאתה אומר למישהו שהוא טועה

MsUnderstood

New member
שיטת הבחירות לאגודה ולכנסת ישראל לא דומות

באגודה יש מחוזות הצבעה ואילו בישראל יש רק מפלגות שלהן מצביעים. בבחירות לאגודה חילקו את הפקולטות השונות ואת החוגים השונים למספר חלקים שונים שלכל חלק יש מספר נציגים יחסי לגודל החלק. כל החלק בוחר את הנציג שלו כשהנציג הוא זה שזכה במספר הגבוה ביותר של הקולות(לא מי שזכה ב51% מהקולות), ככה בכל חלק בנפרד. החלקים מן הסתם מרכיבים את השלם שבו יש 40 נציגים שונים שזכו כל אחד בנפרד ברוב בחלק שלו. במקרה השנה ברוב החלקים הנציג מסטודנטים+ זכה במספר הגבוה ביותר של ההצבעות ולכן יש להם יותר נציגים מבעבר

Kinetic83

New member
תודה על ההסבר.

בעצם שניכם תומכים בהנחה שלי (שהיא לא חסרת בסיס לגמרי, פשוט לא הייתי בטוח ב100%), פשוט במקום נציגים של החוג יש נציגים לאזורי בחירה, הפירוט פה: http://www.haifastudent.net/index.aspx?id=538&newsid=3499 השיטה הזו אולי סבבה ברמת החוג, אבל כשעוברים לרמה היותר גבוהה זה בעייתי. נוצר מצב בו תא שנציגו לא נבחר באף אחת מאזורי בחירה נעלם מהמפה. בסופו של דבר אין אופוזיציה לא כי 95% מהסטודנטים בחרו סטודנטים+ אלא בגלל שיטת הבחירות. אני לא יודע מה עם ארה"ב אבל בבחירות בישראל זה מן הסתם שונה,בכנסת יש קול והשפעה כלשהי אפילו למפלגות שקיבלו כמות קטנה מאד של קולות הציבור, מר"צ לדוגמא
מעניין אם מפרסמים מידע על אחוזים שקיבלו נציגים של תאים שונים באזורי בחירה שונים..

MsUnderstood

New member
בגדול בשיטת הבחירות הזאת ששכחתי את שמה

יש יותר בעיות ממה שאתה מציין אבל זה לא קשור לנושא... זה לא היה בעייתי לפני שנה ובשנים לפני זה שהייתה יותר אופוזציה לתא השולט, השנה נוצר מצב שרוב הנציגים הם מסטודנטים+ ולפי דברים יו"ר התא הם רצו אופוזיציה והם יודעים שזה דבר חשוב,אבל אם ישנו את תוצאות ההצבעה זה יהיה לא דמוקרטי לא? ואפשר להסתכל על כל המצב בצורה שונה, שהרבה באוני לא רוצים להכניס את עצמם לבלאגן של יהודים ערבים ופשוט רוצים תא שיעזור להם ולא ייכנס לפוליטיקה אם תשאל באגודה יכול להיות שיש להם את המספרים המדויקים אבל אין לי באמת מושג,אם אתה ממש רוצה לדעת אני יכולה להשתדל לזכור מחר לשאול את יוסי

Kinetic83

New member
תשובה

כן אני ממש רוצה:) יהיה ממש מעניין לראות את האחוזים האמייתים למרות שנראה לי שלא יהיה כל כך קל להשיג אותם, כי רוב הסיכויים שהם יציגו את החסרון של השיטה העכשוית. לגבי השאלה (הרטורית ?), זה לא דמוקרטי לקיים בחירות על בסיס שיטה שלגמרי מפלה את המיעוט לדעתי.. אבל כן, זה לא יהיה הוגן לפרק את הכל בגלל שאין אופוזיציה, כולם ידעו את כללי המשחק ושתתפו בו. הצהובים הם ממש לא תא א-פוליטי, אבל הם היחידים שבאמת נראים כדואגים לסטודנט, את השאר בכלל לא רואים.

MsUnderstood

New member
זאת שיטה שמקובלת בארצות רבות בעולם

והיא עבדה טוב בשנים הקודמות באגודה סטודנטים+ על פניו הוא תא א-פוליטי, לפחות לפי ההצהרות שלהם ואני ממש מקווה לזכור לשאול מחר

amitk80

New member
זה מאד תלוי

יש כאלו שיגידו שהם דואגים ויש כאלו שלא. עובדתית הם דואגים יותר לשנה א' ופחות לשנים המתקדמות. בשנה א' הם בהחלט דאגו אבל בשנים מתקדמות לא ממש ראיתי אותם דואגים. ואגב למה שנכתב פה למעלה, מרבית הסטודנטים שחברים בסטודנטים פלוס הם יוצאים של נטו סטודנטים וזה לא נאמר מתוך שנאה (זוהר) אלא מתוך עובדות נטו.

deathcaster

New member
עובדות נטו ?

אתה מזכיר לי מחזירים בתשובה... אני ארחיק לכת ואניח שאתה לא מכיר את כל המועמדים כי אתה כבר סיימת את התואר ואתה כבר לא נמצא באוניברסיטה (ואם אינני טועה... אפילו לא בחיפה)...... אז כן, אני חושב שזה כן נכתב משנאה. "יוצאים של נטו סטודנטים".... אם אתה כן מכיר את כל המועמדים... כמה מתוך ה-38 הם יוצאי נטו?

amitk80

New member
זה לא משנה

ראשי התא הם יוצאי נטו. שי הרצליך - יוצא נטו יוסי שלום - יוצא נטו רועי בן שלוש שהיה שנה שעברה - יוצא נטו נעמה מלכה - יוצאת נטו אתה סתם מחפש לריב ולעורר פה פרובוקציות. אם אני אגיד לבן אתה תהיה חייב להגיד שחור כדי להראות שאתה צודק. מצידי שהאגודה לא תעשה כלום בקמפוס, מי שעדין סטודנט זה אתה ולא אני, הייתי צריך לצטט את הדיבורים שלך שקראת להם נבלות לפני חודש כדי להזכיר לך מה היחס שלך אליהם. אני לא מתכוון להתווכח איתך או עם דנה, אני את התואר שלי כבר סיימתי וברוך ה' יש לי עבודה. אם אתם רוצים לגרום לכך שלא ישארו אנשים לעזור פה אחד לשני ורק אתם רוצים לנהל את "האימפריה" שלכם אז תהנו.

MsUnderstood

New member
אני עדיין מנהלת פה לבד

לפחות פעם אחרונה שבדקתי... ומה בהודעות שכתבנו מרחיק אנשים?שאנחנו לא מסכימים איתך על דברים?

deathcaster

New member
הממממ....

אז מכל חברי האגודה לרוב חברי האגודה ל-4 מתוך ראשי התא....... אכן בתור מוסמך האוניברסיטה לסטטיסטיקה אתה באמת יודע סיגניפיקנטיות סטטיסטית מהי ומסיק על פיה
אני לא מנהל כאן את הפורום, ומעולם לא התיימרתי לעשות זאת, גם כשויטלי הציע לי להיות אדום סירבתי בנימוס כי אני לא חושב שאני ראוי לכך. אתה הדמגוג ואתה זורע כאן שנאה. אני יכול לדבר בשם עצמי ואגיד שאני בהחלט לא רוצה אותך ורק אותך כאן בפורום. אני לא סתם מחפש לריב לעשות פרובוקציות, כל עוד אתה תמשיך לרשום כאן שטויות מתובלות בשנאה... אני אמשיך להפריך אותן.

deathcaster

New member
אגב, עמית

מתי הייתה פה הפעם האחרונה שהתנהל כאן וויכוח (איתי ו/או עם דנה ו/או עם אחרים) ? אני לא מתכוון לבדוק... אבל אני מניח שהפעם האחרונה הייתה איתך.. אז אולי אתה הבעיה ?

MsUnderstood

New member
אתה בטוח שזה עובדות

כי נטו סטודנטים לא קיים כבר שנתיים והרבה מהנציגי חוגים הם משנה א' ו-ב' ככה שכל קשר בינם לבין תא אחר הינו מקרי בהחלט וזה כן נובע משנאה ולא מעובדות כי העובדות מוכיחות אחרת אני בשנה ב' והם דיי דואגים לי עד עכשיו,והיה למה לדאוג ככה ששוב,אתה אומר דברים שאתה לא באמת יודע. אני אחזור על דברי בפעם המליון בזמן האחרון סטודנטים פלוס הם לא נטו סטודנטים!!

amitk80

New member
מי שמנהל

את התא הם יוצאי נטו סטודנטים. לפני שאת התחלת שנה א' היו מאבקים בתוך נטו על הדרך ולא היתה הסכמה ולכן היה הפיצול. תאמיני למה שאת רוצה, הרי במילא אם אני אגיד לבן את תגידי שחור ואת תגידי שאני מסיט לשנאה. אז וואלה תחשבי מה שאת רוצה. חבל על המאמץ להתווכח.

MsUnderstood

New member
גם מי שהקים את קדימה היה קודם

בליכוד/עבודה...זה אומר שזאת אותה המפלגה?? הרי ל-א ויפה לך להגיד מה שאתה רוצה ואז להגיד שאין על מה להתווכח...אדם בגילך אמור להיות יותר בוגר

למעלה