יוטיוב:תכנון משפחה גנטי באוטיזם - המהפכה הגנו

aba mudag

New member
יוטיוב:תכנון משפחה גנטי באוטיזם - המהפכה הגנו

יוטיוב:תכנון משפחה גנטי באוטיזם - המהפכה הגנומית ואוטיזם

ד"ר שי בן שחר מאיכילוב, גנטיקאי המתמחה באוטיזם, בהרצאה על ההתפתחויות האחרונות בתחום, ועל 4 הבדיקות הגנטיות שקיימות כיום בתחום האוטיזם:
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=oGA0LdbVJ7o[/URL]
בשנה האחרונה נכנסה בדיקת הצ'יפ הגנטי לסל של קופות החולים. בדיקת הריצוף זמינה היום בתשלום, אך עלותה יורדת בצורה תלולה, והיא צפויה להיכנס לסל בשנים הקרובות.

על המהפכה הגנטית:
http://www.ted.com/talks/lang/he/richard_resnick_welcome_to_the_genomic_revolution.html

naomami

New member
סיכום

הבדיקה של HGC נכנסת להמלצות של איגוד הגנטקאים (יחד עם X שביר) במקרה פיגור ואוטיזם. מחירה בשוק כיום כ 3000 ש"ח, אולי תכנס לסל הבריאות בקרוב. יש סיכוי של 10-15% של מציאת הבעיה הגנטית שתסביר את האוטיזם, אך לפעמים התוצאות לא חד משמעיות וצריך למשל לבדוק האם אותו פגם קיים גם אצל אחד ההורים.
בדיקה נוספת, יותר חדישה: NGS . היום עולה כ 4000 דולר. בשיטה זאת אפשר למצוא גנים ספציפים שקשורים למחלה. השיטה שיותר פרקטית היא WES (או whole exom sequencing). אני יודעת שהשיטה מקבלת מימון של מחקר בשניידר במחלות תורשתיות מסויימות, גם מחלות נוירולוגיות.

schlomitsmile

Member
מנהל
תגובה מהבטן רע לי עם זה, ממש

מרגיש לי כמו הודעה על גילוי מרעיש: אפשר לעשות בדיקה לגילוי מוקדם של היות העובר בת כדי שהורים יוכלו להפטר מעוברים שכאלה.
יש תרבויות שזה היה מתקבל בהן בברכה.
סלקציה (עם כל הקונוטציות) בבני אדם.
יש בני אדם שלדעת מישהו חייהם אינם ראויים להחיות
http://www.youtube.com/watch?v=4c5_3wqZ3Lk

ככה אני מרגישה עם זה

המשמעות של זה היא להכחיד אותי ורבים מיקיריי

היפחוצונת היא אמנם הראשונה אצלנו שמאובחנת כאוטיסטית, אבל די ברור לי שהיא לא המציאה שום דבר.

arana1

New member
זה יהיה השלב הבא

גם הנאצים התחילו בדיוק ככה
עם טיפול "רפואי" בהכחדת מפגרים
השלב הבא יהיה לשלוח אותנו למחנות מיוחדים (האמת שאנחנו כבר בשלב הזה)
ומשם הדרך כבר פתוחה להכחדה תעשייתית בגיבוי מדעי-רפואי

arana1

New member
גם על הכוכב הזה יהיה טוב יותר

מציע לאנשים לא להתבלבל
זה שכל מיני חריאטים משחקים אותה היום בלהיות חשוב נורא זה לא אומר שהם באמת כאלה או שסדר היום החברתי,המדעי,הכלכלי תמיד יוכתב דווקא על ידי החזירים הכי גדולים
העולם משתנה
החברה משתנה
למרות שבאמת לא תמיד קל לראות את זה

homealone

New member
לפי מה אתה קובע שהחברה משתנה?

כי יש המון מחשבים?
כי יש אינטרנט?
כי לכל אחד יש לפחות שני טלפונים?

arana1

New member
לפי המון דברים

ובאמת שאין כאן מקום וזמן להיכנס לזה
זה נושא מאוד ארוך וסבוך
אולי הכי
אבל יש כמעט אין סוף פרמטרים שמעידים שדברים משתנים כל הזמן מהותית
ומהירות השינוי אפילו מאיצה
ואפשר אפילו לגזור מתבנית השינוי כוונה שמהווה בסיס לתקווה

וכן
העובדה שמרכז הכובד של החברה עובר מכחניות לתקשורתיות מהווה חדשות טובות למי שמחפשים קיום שיש בו יותר אהבה ופחות סבל
מהפכת המידע היא לא האינדקציה היחידה לתנועה הזאת
שגם לא התחילה אתמול
וגם לא תסתיים מחר

גם לי רע מאוד עם זה

וגם את הסיכום של נעומאמי לא אהבתי "גילוי המחלה" ,איזה מחלה בידיוק? לא רוצה לחשוב על איך היו חיי נראים בלי המלאכית שלי בלי שום קשר לא הייתי עושה את הבדיקות הגנטיות (איזה חסרת אחריות אני)

randy1982

New member
גם אני לא עשיתי בדיקות גנטיות

בילד השני (כשהגדול כבר מזמן אובחן)
למרות שלפי כל הכללים של פסיכים אוטיזמופובים
היתי אמורה לעשות קשירת חצוצרות וכריתת רחם
ליתר ביטחון.

arana1

New member
המדע והרפואה לא מנותקים מהחברה

למרות היומרה של המדע והרפואה לאובייקטיביות זו לא מתקיימת אלא לעיתים רחוקות ונדירות מאוד
וכיוון שאנחנו חיים בחברה שמוציאה את רוב משאביה על אלימות ושנאה ועידוד שחיתות והונאה ונרקסיזם רדוד אז אין מצב שמה שנחשב בטעות למדע ורפואה לא יושפע מזה בכלל

אנשים שמדברים בשם המדע והרפואה מתנשאים בשם האובייקטיביות המדומה ומתפארים במערכת מבוססת ראיות והוכחות אבל לדוגמה עובדה שזה שעד היום לא נמצא שום בסיס גופני או פיזי או גנטי שיעיד שאוטיזם זה לקות או מחלה זה לא מפריע לאף אחד מהדוקטורים והפרופסורים והחוקרים המכובדים להמשיך להציג אותו ככזה ולהתייחס אליו ככזה
מה שממחיש בצורה שאין ברורה ממנה את עומק הצביעות והזיוף והרדידות האין סופית שעומדת מאחורי היומרה ליחס מקצועי ומדעי ורפואי לאוטיזם(וגם להרבה דברים אחרי)

כשאוטיזט מביא טיעון שיש בו הגיון והוא תואם לתצפיות על אוטיזם המימסד בכלל לא יתייחס לזה כי הוא לא איש מדע
אבל כשאנשי המדע מביאים טיעונים שאין בהם שום הגיון והם לא תואמים לשום תצפית אז זה מתקבל כאמירה שהיא מבוססת ראיות
בעולם הנ"ט למראית העין יש משמעות אבסולוטית
יש לך תואר אז מותר לך לשקר ולהונות ולבלבל בשכל כמה שתרצה וכולם ימחאו לך כפיים וימשכנו את הבית כדי שתהרוס להם את הילד באופן סופי
אבל אם אתה סתם אדם ישר עם הגיון ישר אז אסור לך בכלל לדבר ולחשוב
במקרה הטוב זה נחשב להזיה וברוב המקרים זה ממש נחשב לפשע נגד החברה ולהשמצה של המלאכים הטהורים בלבן

למימסדים השונים יש אינטרס מובהק בהשקעת כספים ומאמצים אין סופיים לשם תיאור האוטיסטים כחולים ולקויים
גם כי אם הם יצטרכו חס וחלילה להתייחס אליהם כאנשים אז פתאום יצוצו שאלות מאוד לא נוחות לסמכויות על מבנה הכוחות והאינטרסים וסוג היחסים והמבטים שמפעילים את החברה הרקובה שצחנתה היא החמצן של המימסדים השונים
במקום לשאול מה קורה לאנשים רגישים בחברה שמוציאה את רוב הונה על אלימות ושחיתות עדיף להשקיע מאמצים אין סופיים בתיוג מי שסובל מכך כחולה

זה לא מדע וזה לא רפואה
זה גזענות עלובה ופחדנית
שמתגמלת את רודפי הבצע והיוקרה כהלכה
על חשבון בני האדם

dina199

New member
כנ"ל

ואפילו אם עושים את הדיקות היקרות האלה, האחוזים מאוד נמוכים.
ז"א יש סיכוי גבוה שגם הבדיקות יהיו תקינות וגם הילד יהה אוטיסט.. אז למי זה בדיוק עוזר חוץ מהחוקרים ?

randy1982

New member
לאנשים חרדתיים שנושמים פחד וחיים פחד.

בארץ יש המון כאלה וזה נחשב לנורמה.

כשהיתי אם פונדקאית של זוג חילוני תל אביבי מצוי
נחשפתי לכמה אנשים חרדתיים פה.
כמובן הם עשו כל בדיקה אפשרית בהריון.
אבל סביב דקירת מי שפיר (בדיקה פולשנית שגורמת להפלה ב1% מהריונות) הם החליטו בכל זאת לוותר לעת עתה,
כי החרדה לאבד הריון תאומים עלתה על שאר החרדות.
כל שאר הבדיקות אצל טובי הרופאים בארץ היו מעולות.
ואז, בחודש שמיני, הם מחליטים לעשות מי שפיר.
כל הרופאים, אני , והם עצמם ידעו שזה חסר היגיון לחלוטין:
התאומים יכולים להיוולד בכל רגע עוד לפני שתוצאות הבדיקה יתקבלו!
ניסיתי לדבר עם האמא שהיתה אשה מאוד היגיונית בדרך כלל,
והיא אמרה - 'את צודקת. זה חסר כל היגיון. אבל אני חייבת את זה כדי להירגע.'
ואז הבנתי שמצבה רע ואפילו ריחמתי עליה.

dina199

New member
אז מילא בדיקות שכן מגלות משהו .

אבל במקרה של אוטיזם עם ה 500 גנים זה בלתי הגיוני לחלוטין וגם לא מונע שום דבר.

למעלה