יוזמת המצע האחיד

sivanbl

New member
יוזמת המצע האחיד

מהות היוזמה: לחוקק חוק, או לפחות להעביר עצומה המחייבת את כל המפלגות לכתוב את מצען גם בפורמט אחיד. הרעיון הוא שכל מפלגה תהיה חייבת להקדיש תשומת לב לכל הנושאים שעל סדר היום , ולכל המשרדים הקיימים בממשלה ולא רק לאלה שיגייסו לה קולות בבחירות, כל מפלגה תיאלץ להודיע לבוחר מהי עמדתה בנושאי חברה, ולא תוכל להסתפק בפופוליזם של הוויכוח הטריטוריאלי. כל מפלגה גם תצטרך לתת את דעתה, ולפרט מהו החזון ארוך הטווח שלה, ומהי התוכנית האופריטיבית לשנים הקרובות. הפוליטיקה הישראלית הופכת ליותר פרסונלית ופחות אידאולוגית, יותר צהובה ופחות עמוקה, יותר לקונית ובומבסטית ופחות מדי חושבת אף אחד לא מציג חזון, כולם רק מציעים סטיקרים, ושלטי חוצות גדולים וצבעוניים. התחרות התעמולתית מתרכזת בהפצצה של מסרים לקוניים פשטניים וצעקניים, היצירתיות מנותבת למסרים בני 4 מילים ולא יותר. חוק או עצומה כזו יכולה לעזור לשנות את המגמה הזו ולהחזיר למצע המפלגה את כבודו הראוי אי עשייה תוביל למספר שיא של פתקים לבנים בבחירות הקרובות - ואת זה לא ירצה אף אדם שחרט את הדמוקרטיה על דגלו. "הכוונה נותנת אמונה"

pegasoos

New member
אני בעד, אבל זה לא יקרה.

וזה בגלל שהפוליטיקאים שלנו יותר מדי אינטרסנטים.

sivanbl

New member
אל תתרץ את העצלות שלך...

יקרה מה שיקרה. אם אתה מאמין בדמוקרטיה עליך לפעול למענה. ואם אתה צריך השראה לכוחו של האזרח להזיז מהלכים - 4 אמהות.

sivanbl

New member
אבשלום וילן

דיברתי איתו והוא אומר שהוא ניסה להריץ חקיקה כזו בכנסת לפני כמה שנים. הוא אמר שזה היה קשה, ובסוף כלום לא יצא מזה... אמרתי לו שהשתנה פה משהו בשנה האחרונה, נחצו קווים וגבולות באופן גס ביותר, היום יש הרבה יותר מודעות ציבורית לחוסר הדרך של מנהיגינו, לאילתוריזם הזה, שהפך לתופעה... היום זה יעבור- אני רוצה לראות את הפוליטקאי שייצא בגלוי נגד היוזמה הזו!

pegasoos

New member
ומה לגבי העצלות שלך?

מתי פעם אחרונה יצאת להפגין בעד מה שאתה מאמין בו? האזרחים בישראל מהסוג שרוצה שמישהו אחר יעשה בשבילם את העבודה השחורה, בדיוק כמו המעסיקים בישראל, הגיע הזמן שאתם תעשו את העבודה השחורה בעצמכם, ואל תחכו שמישהו אחר יעשה אותה בשבילכם, אחרת תצטרכו לחכות עד סוף הימים.

sivanbl

New member
אני משלם מיסים כדי שהם יעשו את זה

אני משלם מיסים כדי שהם יעשו את זה. אני משלם מיסים למימון המפלגות כדי שהם ייצגו אותי. נכון להיום הם אפילו לא טורחים להגיד לי מה הם רוצים לעשות עם המדינה הזו. ולכן, אני מציע להסדיר את העניין- שיהיה פה קצת פחות מעורפל...

pegasoos

New member
שלא תבין אותי לא נכון, אני בעד

שלא תבין אותי לא נכון, אני בעד היוזמה שלך. ואני אף הייתי מקשיח את זה עוד יותר, כדי לתת לזה גם גושפנקא ממשית, הייתי מתנא את זכותה של כל מפלגה להיבחר שנית לכנסת, אך ורק אם תעמוד בדיבורה ובכל התחייבויותיה לבוחרים שבחרו בה, הבטחות שלא קויימו או מצע שלא עמדו בו, יוריד להם נקודות, עד לרף מסויים שייקבע מראש, שכל מפלגה שתחצה את הרף הזה, לא תוכל להציג את מועמדותה לכנסת בבחירות הבאות, כך נבטיח שכל המפלגות ובראשן מפלגת השלטון יקיימו את התחייבויותיהם לבוחרים שלהם, ושההבטחות שלפני הבחירות לא יהפכו עם הזמן להבטחות עקרות חסרות כל ערך, הפוליטיקאים שלנו צריכים לדעת שהם תחת זכוכית מגדלת לאורך כל הקדנציה שלהם, מה שיבטיח את נאמנותם להתחייבויותיהם ולבוחרים שלהם, שהם אנחנו אזרחי המדינה שבוחרים בהם. לדעתי ללא התנאי החשוב הזה, אין ליוזמה הזאת שלך כל ערך.

st dragon flame

New member
ואיך בדיוק תקבע אם הן אכן עשו את זה

פוליטיקה זה לא שחור ולבן, יש הרבה באמצע...

EverMan

New member
ואם המציאות משתנה ?

אם לא ניתן ליישם תוכנית כלשהי ? או שאין כסף ? או שיש איזה אסון טבע ? לא הכל יודעים מהאופוזיציה. ולא הכל יודעים אם אתה רץ פעם ראשונה.

למעלה