יוזמה נשית

יוזמה נשית ../images/Emo141.gif

אם זה בזוגיות, אם זה עם חברות, אם זה בעבודה- אם זה בשביל לקדם את עצמנו הלאה, אם בכדי להוכיח שאנחנו מסוגלות- כיצד אתן נוהגות ליזום ובאילו תחומים והאם זה כדי לקדם את עצמכן או להוכיח שאתן מסוגלות
מה זה גורם לכן להרגיש כשאתן יוזמות במערכת יחסים עם בן זוג, עם חברה טובה, בעבודה

תאירU4

New member
התשובות שלי.

אני בדרך כלל היוזמת. אצלי זה הכל בקטן, כשבא לי שיהיה משהו אז אני יוזמת. אם זה בכל מיני דברים בפעילות התרבותית של הקיבוץ - למשל בעונת המסיק של הזיתים, אני אחראית על היציאה של כל הילדים והחברים למסיק זיתים חויתי עם הכנת פיתות וכאלה בשטח. חג סוכות כבר כמה שנים שאני ועוד אחד אחראים עליו, זה חג שכל יום יש פעילות בסוכה מה שאומר המון עבודה! ויש עוד כאלה, כמו ערב נשים לנשות הקיבוץ וכו'... בנוסף בנוגע לחברות, בדרך כלל אני זאת שיוזמת את המפגשים, הרבה מהם זה אצלי בבית אבל גם טיולים וערבי חברות... יצא ככה שהרבה מהדברים ככה או אחרת אני היוזמת. בנוגע לעסקים... אני לא שם, אני עובדת את העבודה שלי (שאני לא אוהבת וכרגע היא ב-HOLD ולא מצליחה להגשים את עצמי) אבל אחרי זה יש לי חיים מלאים בכל המובים, עם זה עם הבעל המקסים שלי, הילדים המדהימים וחיי החברה שלי שממלאים אותי.

יוזמות שלי

בד"כ במשפחה שלנו אני היוזמת - אני לא תמיד אוהבת את הכובע הזה כיוון שהייתי רוצה שפעם מישהו אחר יזום, יתכנן, יעשה. בעבודה שלי אני עצמאית ומכאן יוזמת הכל אבל אוהבת את היכולת שלי לעשות בעסקים למען אחרים. יש שתי בנות שהן קולגות שלי למעשה ואני עזרתי להן לבנות ערב ויתרה מכך, לשווק. אתמול בבריכה פגשתי אישה מדהימה שסיפרה לי שהיא רוצה לצאת עם סדנאות מודעות, ונתתי לה טיפים שונים בנושאי שיווק.

hayapollak

New member
רגע,רגע -יוזמה זה עניין

של אופי ,אילוצים,רצון,דפוס התנהגות וכו' יש גברים אקטיביים יותר שבאופיים היוזמה זהו עניין דומיננטי וכך גם נשים, לעומת גברים ונשים עם אופי יותר פסיבי ופחות יוזם. כך שהמושג יוזמה נשית - לא ממש מסתדר לי. לא כל מה שאני יוזמת הוא כתוצאה מהיותי אישה. לא כל מה שאני לא יוזמת (במודע או שלא) הוא כתוצאה מהיותי אשה. כשאני יוזמת אני לא משייכת את עצם היוזמה לכך שאני אישה. וכשאני לא יוזמת אני לא חשה - אה לא יזמתי משום שאני אישה, כנועה,פסיבית וכו'. אגב ילדים למשל יוזמים יותר או יוזמים פחות ללא קשר למינם. מה שאני יכולה לומר זה שאולי ישנן סוג יוזמות נשיות שגבר לא יזום לעומת סוג יוזמות גבריות שלא כל אישה תיזום. כלומר יש סוג יוזמות שניתן להגדירן כ"יוזמות נשיות". אבל גם זו הגדרה שהיום כבר לא ממש תופסת אצלי. למשל - אם הגיס שלי יוזם הכנת ארוחת בוקר של שבת, או אפיית עוגה - זו יוזמה נשית? חחחחחחה אם אחותי יוזמת טיפול בגינה זו יוזמה גברית? אשמח לשמוע דעותיכן בנושא.

המונשרי

New member
../images/Emo20.gif

לא יודעת איך לקטלג את עצמי בעניין היוזמתי הזה. מצד אחד כל החלטה גורלית שהמשפחה הייתה צריכה לקבל כמו מעבר דירה, עשיית שיפוצים , בחירת הריהוט , נסיעות לחו'ל- אני יזמתי. מצד שני , אני מאד אוהבת גם כשהצד השני יוזם. ( אין לי את ה"פריק קונטרול" שהכל יעשה כדברי).

למעלה