יוו...יש לי בעיה...

איש-ילד

New member
יוו...יש לי בעיה...

היי לכל המומחים. ישבנו בחג הסוכות ויחד עם אדי האלכוהול התערבב בין המסובים ויכוח. האם יש נכון בדיעה שאומרת ש"אסור" לערבב בין משקאות שונים? בין יין ל...ויסקי למשל? אם כן, מה זה ה"אסור" הזה? למה זה גורם? ואם לא, מהיכן צמחה האמונה הזו? מאחר וההגיון הפשוט שלי אומר שאין זה משנה כלל כי הרי בסופו של דבר מערבבים אלכוהול עם אלכוהול, בין אם זה בא ביין ובין אם זה בא בסוג משקה אחר - התערבתי עם המסובים כך שאם הצדק איתי - ארגז יין משובח יונחת על שולחני ואם לא, אז אני צריך להתחיל לחסוך כסף...להזמין את כולם לשתיה על חשבוני... אז לחסוך כסף או לפנות את השולחן?

dmainsinner

New member
שני הצדדים בעיקרון צודקים

אתה צודק בכך שאלכוהול עם אלכוהול אכן נותן אלכוהול. אלא שתלוי מה מערבבים עם מה. לדוגמא אם המשקה הראשי שלך הוא בירה ותוסיף לה שוט טקילה תקבל בירה עם כ 11% אלכוהול שזה פי שניים מאחוז האלכוהול המקורי (וכאב ראש איום בבוקר). לעומת זאת אם תערבב וויסקי ביין, חוץ מטעם מזעזע (לפי טעמי) בעצם תמהל את האלכוהול אשר בוויסקי ותקבל משקה עם אחוז נמוך יותר מהמקור. אלא ש.... אליה וקוץ בה. כבר ידוע כי ישנם משקאות מסויימים המאפשרים ספיגה טובה יותר בגוף (זו הסיבה למשל שמשקאות אלכוהולים מוגזים "חזקים" יותר ממשקאות חלקים ביחס לאחוז האלכוהול שבהם) ואת השילובים האלא אני בספק אם מישהו ממש אי פעם חקר. אולי בעצם עלית על יעוד חדש!

איש-ילד

New member
חן חן

ראשית, חן חן על ההתיחסות. באמירה "לערבב" הכוונה - לשתות סוגי משקאות שונים באותו הזמן פחות או יותר ולאו דווקא ליצור איזה שהוא קוקטיל חדש - כך שסביר להניח שלא עליתי על יעוד חדש... האם ההבהרה הזו מאפשרת תשובה חדה יותר שעל פיה אדע אם אני צריך להתחיל לחסוך או...לפנות את השולחן?

dmainsinner

New member
ממממממ שאלה מעניינת......

למיטב הבנתי לא. עמי מזרח אירופה עוד נוהגים לשתות בסמוך למקה העיקרי (יין, בירה או וודקה) משקאות "בריאות" למינהם שכמובן מבוססי אלכוהול, אשר לטענתם רק משפרים את בריאותך ויכולתך לקלוט אלכוהול. מניסיוני ולמירב ידיעתי אין כל שוני בין שתיית משקאות אלכוהוליים שונים בסמיכות לבין שתיית משקה אלכוהולי מסוג אחד בלבד באותה כמות אלכוהול. אולם יכול להיות שיש לכך הסבר פיזיולוגי ועל כך תקבל תשובה בפורום המתאים.

למעלה