יוון המלצות

סקיפפר

New member
יוון המלצות

במסגרת ההכנות לכבוש את איי יוון, אודה לחברים על המלצות מנומקות מדוע עלי לבקר דוקא באי זה או אחר. הנתיב יהיה קורפו- רודוס וכל מה שיקרה על דרכי. המלצות אזהרות איומים והבטחות יתקבלו בתודה. עמוס

שאלה מורכבת../images/Emo35.gif|

מדובר על יותר מ-20 איים ויותר מ-50 מעגנים. לפני הייתי מיעץ הייתי שואל אדם מה הוא רוצה ליראות מה מעניין אותו וכו... הדרך הטובה ביותר היא לבלות כמה ימים עם ה-GREEK WATER PILOT. רצוי החדש עם תצלומי אויר צבעוניים של המעגנים והאתרים. לאחר מכן על כל מקום שמוצא חן לחפש מידע באינטרנט (יש כמות אדירה על יוון) ורק אז לפנות לחברים שביקרו באתר זה או אחר ולקבל אינפורמציה מסוג שלא מקבלים במקורות שציינתי לעייל(כמו למשל: לא להיכנס לרודוס בסוף שבוע). אחרי ביצוע כל המטלות האלו תדע בדיוק של 90% מה אתה רוצה מעצמך ויהיה לך הידע להחליט מה מתאים לך. רק על תעשה תוכנית קשיחה, בכל אזור תשאיר לך 2 - 3 אופציות.

mika220

New member
רעיון

כמובן יוון ענקית והאיים עוד יותר יש המון היצע לכן כמו ראובן יש לפתוח "פילוט בוק" ןלבחון : המקומות שלי להפלגה כזו הן: (סובייקטבי לחלוטין) 1. האי LEVKAS, 2 היא קפלוניה מעבר דרך הקורינת זה נחמד תלוי בזמן אחרת יש המון מה לראות אם מקיפים בצד השני לא הייתי מוותרת על שקינוזה דרומית לפרוס על קצה המזלג כמובן,, וכל מקום ביוון נהדר

סקיפפר

New member
תודה. אני מתכנן כחודשיים ונמצא

רק בתחילת התכנון כלומר על פלוטר יש לי כבר את הנתיב משהו כמו 1192 מייל עד לנמל הבית החדש בתורכיה. בשבוע הבא יגיע אלי הפיילוט בוק אבל חשוב לי גם לשמוע חוות דעת המנוסים כאן. למשל חודשיים הם פרק זמן מספיק לכן שאלת קורינתוס כן או לא היא שאלה שעדיין אין לי תשובה אליה. עד כמה ראוי לנסוע מסביב או לחצות ואחר כך לעלות חזרה . בשלב הזה אני אוסף חוות דעת אחר כך נראה איך אבצע. מכל מקום המון תודה למתייחסים. עמוס

dafnalee1

New member
גם אני מתכננת הפלגה באיים

הלו עמוס, אני ושייט נוסף מתכננים שיט לחודש לאיי יון בספטמבר, לשנינו זה יהיה שיט רציני ראשון כסקיפרים עצמאיים ונשמח לשמוע ממך על ההמלצות שלך אחרי שיהיו לך מסקנות. אנחנו גם נהנים בשלב הזה מהתשובות שאתה מקבל. תודה, דפנה.

אדם99

New member
לאי קוס יש מרינה מצויינת ולא יקרה

האי עצמו קצת מתויר אבל עדיין יש הרבה מה לראות. בהצלחה.

סקיפפר

New member
מציע שנשמור על קשר לקראת המועד

אולי יצטלבו דרכינו באיזה מעגן עמוס

המלצות בטעם אישי../images/Emo48.gif

בעיון בכתבות הבנתי כי זאת הפלגתך הראשונה כ"אדוני המחליט" (כשבים יש לך רק הראי לקבל אישור להחלטה סופית). ראשית הייתי ממליץ קורינטוס ולא סביב פלופונס במיקרה של שינויי מזג אויר וכו... יותר בטוח ומעניין ןיפה במידה דומה (לחלק יותר). משם לאגינה לכף סוניון (3 מייל מעביתל משם מסור דש לאי של דודי וגלעד) בים האגאי לפי טעמי האישי היתי בוחר איים פחות מתוירים ומעט שונים מהקיטץ' המצוי (כמו מיקונוס): 1. קיטנוס בצד המיזרחי בלאורה (מרינה קטנה חדשה עם טברנות יפות) 2. האיים סיפנוס -במעגן ליוודי, וסריפוס -קמרס (במקום עתיקות דומות למימצאים בשומרון). 3. המרינה החדשה בדרום סנטוריני(במידה ותיבחר מסלול דרומי) 4. האי פרוס במעגן פרוקיה (במידה ותיבחר מסלול מרכזי) 5. אסטפליה - במעגן סקלה (האי היחידי בלי נחשים) 6. ניסרו - מעגן פלון (באי הר געש כבוי) 7. סימי כמובן-שלשה מקומות : פנורמיטיס פטי (רצי להיות שם בזריחה) והעירה סימי (יש החתמת דרכונים בסימי). לרודוס להיכנס רק מחוסר בררה . כמובן זה חלק קטן מהמקומות מצאם באינטרנט תיתרשם ותחליט. בבירכת הפלדה מוצלחת ומעניינת

דנבר

New member
יוון

ממליץ לא לתכנן יותר מידי כיוון שבמילא מזג האויר יכתיב הקצב ו/או הכיוון. מידע מיכטות שכנות בכל מרינה הוא הכי מעודכן והכי נכון ( כולל סתימות בכניסה למעגן או שירות שלא קיים ורשום בספרים ועוד ). לסיכום- פרט לתחנה ראשונה ואחרונה ומועד יציאה וחזרה אין צורך לתכנן יותר מידי.

סקיפפר

New member
חן חן למשיבים

תודה להתייחסות עתה יש בידי קצה חוט לתכנון ומחקר. אני מניח שאחרי הקיץ הזה אהיה חכם ומנוסה יותר. וכן ידוע לי שכל תכנית היא בסיס לשינויים אבל לפחות עדיף שיהיה איזה בסיס טוב .ואכן זו הפעם הראשונה שאני עוזב את השלולית בה שייטתי עד כה. (הים הטירני המזרחי-בין רומא לנאפולי) עמוס.

למעלה