יוד רדיאקטיבי

IRAME

New member
יוד רדיאקטיבי

שלום רב שאלתי מתייחסת לטיפול ביוד רדיאקטבי אני עברתי ניתוח להסרה של האונה הימנית של הבלוטה ולאחר בדיקה פתולוגית הסתבר שהגידול סרטני PAPILLARY CARCINOMA OF THYROID'FOLLICULAR VARIANT. ועכשיו אני אמורה לעבור ניתוח נוסף ואחריו טיפול ביוד רדיאקטיבי. שאלתי היא מה מטרת הטיפול ביוד ומה קורה לאחר מכן. בתודה מראש

טיפול ביוד

שלום לך, אני עונה לך ברצון למרות שאני שואלת את עצמי מה כן אמרו לך אלה שמטפלים בך. מה, אומרים לבן אדם אתה עובר השלמת ניתוח וטיפול ביוד ולא מסבירים דבר? הגישה המקובלת בסרטן של בלוטת התריס שהוא יותר ממזערי, כלומר לפחות 1 ס"מ בקוטר, הוא כריתה של כל הבלוטה ומחיקה של כל שריד אפשרי של רקמת תריס ע"י מתן יוד רדיואקטיבי. דבר זה נותן את התוצאות הטובות ביותר לטווח ארוך, וגם מאפשר מעקב הן ע"י מדידת סמן שהוא חלבון שמיוצר רק ברקמת תריס, ששמו תירוגלובולין, והן ע"י מיפויים מכוונים לרקמת תריס. אם משיגים מחיקה שלמה של רקמת תריס, המיפויים צירכים להראות אפס קליטה, והתירוגלובולין צריך להיות בלתי מדיד. כל עוד המצב הוא כזה, יודעים שאין השנות. כמובן שבמצב כזה אין מה שמייצר את הורמון התריס, ולכן חייבים לתת אותו מבחוץ. נותנים אותו במינונים שמורידים מאד את ה-TSH.

למעלה