יוד מצא לו חברה

נילי41

New member
יוד מצא לו חברה

בימים האחרונים יוד התחיל להתקרב אל אחת הדיירות במחלקה שלו. מדובר בחולה מנותקת לגמרי, שאינה מתקשרת בכלל עם אף אחד. היא משוטטת כל היום הלוך ושוב במחלקה בצעדים קטנטנים של 2 מ"מ אולי, כל היום ללא הפסקה. היא לא יושבת אף פעם. בזמן האוכל צריך להושיב אותה באופן מלאכותי כי משהו בקואורדינציה שלה כנראה משובש והיא לא מסוגלת להתיישב. בקיצור, מקרה קשה... אבל מבחינה חיצונית היא נראית פחות או יותר בסדר. יוד התחיל לגשת אליה, נותן לה יד ומטייל איתה לאורך המסדרון. באחד הבקרים הבת שלו באה לבקר וראתה אותם מטיילים ואז הוא הושיט לבתו את ידו השניה ושלושתם המשיכו לטייל לאורך המסדרון. האחות האחראית אומרת שהוא קורא לה נילי ובימים מסוימים הוא חושב שהיא נילי, אבל בימים אחרים הוא שוכח ממנה לגמרי ואפילו לא מסתכל עליה... גם באחד הביקורים שלי כשחזרנו מהטיול שלנו בחוץ, היא עמדה ליד דלת הכניסה ואז יוד ניגש אליה ואמר לה, 'את מכירה אותנו, נכון?' ונישק אותה על המצח. זה היה מאוד מוזר מצד אחד אבל מצד שני יוד ידוע כמי שתמיד היה מתנשק בפגישות ונראה היה לי שהוא חשב שהוא מכיר אותה ופגש בה במקרה... בכל אופן זה היה קטע מוזר אך מרגש. היום כשישבתי איתו בביקור והחזקתי את ידו, עברה לידנו דיירת אחרת, והוא הזמין אותה לשבת מצידו השני והחזיק לה את היד והיא דיברה אליו ברוסית ובאידיש כל מיני מילות חיבה. סיפרה שהיתה רקדנית בלט בצעירותה. לך תדע... ובאמת בכל פעם שיש 'קונצרט' במחלקה היא רוקדת ושרה לפני כולם באופן טבעי לגמרי כאילו שהיא רגילה להופיע לפני קהל... יוד גם הזמין אותה לשבת לידו ליד שולחן האוכל בארוחת הערב, אבל היא הלכה לשולחן אחר... עושה רושם שהוא התאקלם ומרגיש טוב במקום... היום שוחחתי עם הבת של שכנו לחדר, שסיפרה לי שבאחד הימים, אחרי שנפרדתי מיוד והלכתי הביתה והיא לא ראתה שהלכתי כי היתה עם אבא שלה בחדר, היא שאלה את יוד אם כבר הלכתי הביתה, והוא ענה לה שבכלל לא הייתי... נראה לי שהוא כבר בכלל לא צריך שאני אגיע, למרות שבכל פעם שאני באה אני רואה שהוא מזהה אותי ועיניו אורו לקראתי. אבל כנראה שרגע אחרי שהלכתי הוא כבר לא זוכר שהייתי. וכשאני לא שם הוא מוצא לו יד אחרת להחזיק וללטף... זה די משמח אותי בשבילו, וגם בשבילי. כי נראה לי שהוא משליך את האהבה שלו אלי על החברות החדשות שלו... שיהיה לי בריא.

../images/Emo24.gifנילי בוקר טוב

עכשו את יכולה להיות רגועה שהוא במצב טוב ויש לו ידידות הוא מקובל בחברה הוא התאקלם מצויין ואת תדאגי יותר לבריאות שלך.הזמן עושה את שלו, היי ברוכה בשורות טובות

נילי41

New member
תודה נשמה

אריאלה יקירתי שבוע טוב, אני רגועה ויודעת שהוא במצב טוב. זה שיש לו ידידות רק מראה שהוא עדיין לא איבד את 'השארם' שלו. הוא תמיד אהב להקסים נשים והיה עושה את זה בהצלחה גדולה. טוב שעוד נשאר לו קצת מזה, אבל האמת היא שאוהבים אותו בגלל האופי הטוב והנוח שלו. אני עכשיו הפחתתי את המינון של הביקורים שלי אצלו ובאה רק 4 פעמים בשבוע ולא בכל יום כמו עד עכשיו. אם אין איזה שהוא אילוץ אז אני הולכת אליו בימים שני, רביעי, ששי ושבת. בימים האחרים הבת שלו מבקרת וכשאנחנו לא שם אז יש לו את ה'חברה' החדשה שהוא אימץ לו... אני עסוקה עכשיו הרבה בעבודה ועדיין אין לי זמן ליציאות ולבילויים וגם זה עדיין לא בראש שלי, אבל אם תהייה לי הזדמנות אני מבטיחה שאקח אותה. בשורות טובות יקירתי, נתראה מחר בבוקר במפגש שלנו... קבלי חיבוק גדול...

נילי בוקר טוב

הסיפור שלך מזכיר את הסרט "הרחק ממנה" שעדיין לא ראיתי. גם שם הגיבורה החולה מוצאת לעצמה מישהו חולה במוסד בו היא נמצאת ואז בעלה מתחיל לקנא כנראה. זהבה היתה בסרט , אולי היא תספר איך זה מתקדם. בכל אופן , אני מקווה שאת באמת מרגישה עם זה טוב , כי זה אומר שיש לו רגשות והוא מחפש קירבה לאנשים, גם אם הוא לא זוכר שהיית. אני בטוחה שבאותם רגעים שאת שם , טוב לו והוא יודע שאת איתו ואוהבת אותו וזה הכי חשוב. מאחלת לך וליוד שלך שרק יהיה טוב , בריאות טובה לך ולכל המשפחה והמון נחת מהילדים והנכדים, שבוע טוב, טובה

נילי41

New member
בוקר טוב טובה

גם אני לא ראיתי את הסרט "הרחק ממנה" המדובר. אצטרך לראות אותו בהקדם. האמת, כבר לא יצאתי לסרט או הצגה או הופעה או בכלל יציאה לשם בידור והתרעננות המון שנים. גם מאז שיוד מאושפז עוד לא יצאתי. היציאה היחידה שלי מהבית היא לסידורים או קניות ולפגישות של קבוצות התמיכה. השבוע חברה הציעה לי לצאת איתה לטיול ביום ששי ואחרי שארגנתי שמישהו יבקר את יוד במקומי, הטיול לא יצא לפועל. אבל זו כבר התחלה, ואני הייתי מוכנה לזה ובפעם הבאה אני מקווה שנצא גם לטיול. בכל אופן, אני כל הזמן ראיתי שיוד מתאקלם טוב במקום, וככל שהזמן עובר הוא מתחבב על כל הצוות וגם על הדיירים. הוא באמת איש מקסים וכנראה שנשאר לו עוד הקסם האישי שלו והאינסטינקטים בקשר שלו עם אנשים. כמובן שאין מה לדבר על קנאה. אני דווקא שמחה שהוא מצליח לתקשר עם אנשים למרות קשיי שפה של הרבה דוברי רוסית במקום, או אנשים שלא מדברים בכלל ומתקשרים רק בשפת גוף. יש שם אנשים מסוגרים בבועה של עצמם ולא מתקשרים בכלל ועוברים כל מיני סיוטים, אז תודה לאל שיש לו חברים/ות. מה שטוב אצלו שהוא רגוע ונינוח ולא נלחץ בשום מצב, בכל אופן לא כלפי חוץ וזה מקרין החוצה כנראה. מאחלת לך טובה ולבעלך היקר ולכל בני ביתך שבוע טוב ונחת מהילדים ומהנכדים והלוואי שתצליחו לעצור את ההתקדמות אצלכם ותזכו לצאת להופעות ולטיולים ולבילויים במשפחה ובחוץ עוד הרבה זמן. מחר תתקיים הפגישה הדו-שבועית של קבוצת התמיכה שלנו בקניון אבנת בפ"ת, מול בי"ח בילינסון. אנחנו נפגשות בין 09:30 ל-11:30במתחם של בתי הקולנוע בקומה הרביעית. נשמח לפגוש כל מי מחברי הפורום שרוצה ויכול להגיע. שבוע טוב לכ-ו-ל-ם.

נילי , תודה על הברכות

אני שמחה שגם את מנסה לפחות לצאת קצת. מאחלת לך שבפעם הבאה הטיול יתקיים עוד לפני בוא החורף. מקווה שמחר יהיה לכן מפגש מהנה בפ"ת עם החברות. ביום שלישי הקרוב יתקיים המפגש השני של קבוצת התמיכה אצלנו ואני מקווה שיתווספו אנשים נוספים ממשפחות של חולים צעירים, כי הרוב שהיו בפעם הקודמת הם כמובן קרובי משפחה של מבוגרים. בכל מקרה , היה מעניין פעם קודמת ואנשים מאד מגוונים והיה המון הומור ואמפטיה. שיהיה שבוע טוב ותמצאי לך עיסוקים מעניינים ומשמחים, טובה

ענתי44

New member
נילי יקירה ../images/Emo24.gif

יוד לא רק מצא חברה, אלא מצא את מקומו. מצא בית. מה שאת מספרת כל כך מרגש ואם זאת לא מפליא, לאור מה שסיפרת עליו בחודשים האחרונים. איש משכמו ומעלה. מלח הארץ, שגם המחלה האיומה הזו לא פגמה ביפי נפשו. והעתקת אהבתו מנילי שלו- את- ל"נילי" אחרת רק מעידה כמה אוהב הוא אותך. המחלה הנוראית הזו פוגעת בזכרון המיידי גם אצל אמא שלי. דקה אחרי שהלכתי הביתה בימי אישפוזה הארוכים שכחה שהייתי. כל הדרך הביתה הייתי ממררת בבכי וחשה פושעת שעזבתי כדי ללכת לנוח ואמא שלי, כבר היתה במציאות שלה. נקייה, שבעה ומוגנת.ומבחינתה מרגע שהלכתי ועד שחזרתי בבוקר חלפו שתי דקות, או לחילופין, קורה שאני בבית נכנסת לשירותים וחוטפת נזיפה חמורה איך נעזתי ללכת שעות ולעזוב אותה. זה מצויין שהפחתת את ימי הביקור ושאת מוצאת לך תעסוקה. מאחלת לך שתצליחי גם לשלב בסדר יומך גם פעילויות נפלאות כמו למשל ללכת לסרט המדובר. שאודה על האמת, רק עכשיו שמעתי על קיומו.

נילי41

New member
תודה ענתי

מי כמוך וכמו כל אחד מחברי הפורום, יכול להבין את מה שעובר עלי ועל יוד שלי. רק היום דיברנו במפגש עד כמה אנחנו שמחות להיפגש כי רק בשיחות בינינו לבין עצמנו אנחנו יכולות לדבר על כל דבר שקשור ליקירינו החולים ולדעת שבן שיחנו ממש מבין במה מדובר. לכן כל כך חשובה קבוצת התמיכה. אפילו פעם בשבועיים או רק פעם בחודש, האפשרות לדבר ממש על כל דבר עם מישהו שיודע במה מדובר היא כל כך חשובה. אף חברה, אפילו הטובה ביותר, שלא חוותה את המחלה במשפחתה, לא יכולה להבין במה מדובר. תודה ענתי על דברי העידוד. אני באמת מקבלת את מה שעובר על יוד בשמחה. אני מאוד מרוצה שהוא התאקלם במקום והתחבב על הצוות ועל הדיירים. אין מה לעשות, יש לו אופי נוח ואישיות מקסימה ואפילו במצבו המדורדר היום עדיין נשאר בו משהו מהקסם האישי. אני משתדלת בשעות שאני מבקרת אותו לצאת איתו מהמחלקה, כל עוד מזג האוויר נאה, מביאה לו פירות טריים ושוקולד ללא סוכר ואנחנו משתדלים 'לשוחח' קצת ולדקלם את השיר 'שלו' שעד היום אף אחד לא הצליח לאתר לי את מקורו... מאחלת לך ולאמך הרבה בריאות וימים של רוגע בלי דרמות מיותרות.

למעלה