יודע שזה קצת far-fetched....

מומין1

New member
יודע שזה קצת far-fetched....

במסגרת קורס באוני' העוסק בתולדות הקפיטליזם עליי לבחור נושא מחקר עליו אכתוב עבודת סמינר.

חשבתי באופן כללי ביותר על הנושא של קולנוע, משום שהוא מעניין אותי וקרוב לליבי. הוליווד נחשבת לאחת מביטויי הקפיטליזם המובהקים ביותר - גריפת רווחים רבים, העדר ביטחון תעסוקתי, כישורים אישיים ו"סיפורי סינדרלה".

אמנם זה לא נושא הפורום, אבל אשמח אם מישהו יוכל לזרוק לי רעיון לנושא מחקר המשלב קפיטליזם עם קולנוע. לנושא כמובן צריך להיות פן היסטורי (הוא לא יכול להתבסס על ימינו אנו בלבד). לי פשוט לא עולים רעיונות לראש ואין לי מושג איך להתחיל!

כל רעיון יתקבל בברכה! תודה

aשרון

New member
היי מומין......

הסיפור של מלחמת הכוכבים שיצר ג'ורג' לוקאס בשנת 1977 מאגד בתוכו סיפור מאוד קפיטליסטי.

אני לא מתכוון לתוכן הסרט עצמו, אלא כל מה שמסביב, ההפקה, החזון, הביצוע, ומה שבא אחריה כשהסרט יצא והביא איתו רוח חדשה וחשיבה חדשה לעשיית סרטים.

מלחמת הכוכבים המקורי היה בעצם הקטליזטור (ובעצם המציא/התחיל את עידן סרטי הבלוקבאסטרים), והביא את האולפנים לחשוב בצורה של רווח כספי על חשבון איכות.

זה ממש התמצית, יש הרבה חומר על הנושא באינטרנט, רק צריך לחפש .

שיהיה בהצלחה .

GK_FF

New member
אני חושב שלהגיד שזה הוביל אותם לחשוב על

רווח כספי במקום איכות זה סובייקטיבי בלשון המעטה..

מעבר לזה שלדעתי תמיד הם חשבו על הרווח, אני לא חושב שאפשר בצורה גורפת להגיד שהסרטים שבאו לאחר מכן הם פחות איכות מהסרטים שבאו לפניהם..

aשרון

New member
היי.....

מלחמת הכוכבים היה הסרט שלימד את הוליווד לחשוב בצורה של סרטי בלוקבאסטר, לא התכוונתי שהסרטים שבאו לאחר מכן לא איכותיים, אלא להדגיש את העובדה שמלחמת הכוכבים שינתה את החשיבה העסקית בצורה די גורפת. אם לפני לא חשבו על רווחי ענק, אז אחרי הם כבר חשבו איך אפשר להגדיל את הרווח גם מעבר למחיר הכרטיס והתחילה תקופת המרצ'נדייזינג .

מומין1

New member
תודה על התגובה

yaeli54

New member
היי שתי רעיונות

- התייחסות ביקורתית לקפיטליסטים כפי שמוצג בסרטים במסגרת הזמן.
אתה יכול להתחיל בסרטים קלאסים כמו זמנים מודרנים (דוגמא קלאסית), ולהמשיך
לסרטים בני זמננו. למשל המרדף לעושר, חייו הסודיים של וולטר מיטי (בן סטילר).

-קפטיליסטים ושמירה על איכות יצירות ספרותיות בקולנוע -כיצד הרצון לעשות סרט שמושך
קהל יעד רב ככל הניתן ניצב מול הקונפליקט של הרצון לשמור על איכות ספרותית עליה
הסרט מתבסס, אתה יכול למשל לבדוק את סדרת סרטי הארי פוטר, שר הטבעות, גטסבי הגדול.

למעלה