יוגורט

יוגורט

יש לי 4 גביעים של יוגורט לבן 1.5% יש רעיונות מעניינים למה אפשר להכין איתם? 2 דברים שאני חשבתי עליהם הם: הכנת גבינה ואיזשהו רוטב מעניין לסלט או למאכל אחר. אם יש מתכונים לאלו או להצעות אחרות אני אשמח. תודה רבה!

bateliezer

New member
יוגורט עם אגוזים וכוסברה

המתכון שיש לי מחושב ל-3 גביעים. את הרביעי תני לחתול. 6 מנות 3 גביעי יוגורט טבעי 2 כפות כוסברה קצוצה דק חצי פלפל ירוק חריף טרי קצוץ דק מאוד כחצי כפית מלח או לפי הטעם פלפל שחור טחון טרי 1 בצל ירוק פרוס דק מאוד חצי כוס אגוזי מלך שבורים קצוצים גס בין ס"מ ל-2 טורפים קלות את היוגורט. מוסיפים את השאר ומערבבים. מעדן.

roihand1

New member
החתול יכול לאכול משהו אחר

כי עם הרביעי, אם בא לך להשקיע, את יכולה לעשות משהו מדליק לחלוטין. הכמות שתצא היא די סמלית, ולרוב אני מכין בכמויות גדולות יותר, וככה גם יותר פשוט לפקח על הקרמל, בכמות קטנה הוא נוטה להשרף מהר יותר. גבישי יוגורט-קרמל - 1 גביע יוגורט - 3 כפיות סוכר - 1 כפית מים - מעבירים את היוגורט לסיר קטן ומניחים על האש הכי נמוכה (אם אין אש ממש ממש קטנה - אפשר להכין בבאן מארי), מבשלים במשך רבע שעה עם שלושה ערבובים באמצע - היוגורט ייתפרק, וזו המטרה. - מסננים את מוצקי היוגורט וזורקים את הנוזלים, מניחים בצד לעשרים דקות וסוחטים את המוצקים (זה אמור להיות מוצק מספיק בשביל שנוכל לעשות את זה בעזרת כף היד). - שמים את הסוכר והמים במחבת קטנה ועל אש נמוכה מבשלים עד שהתערובת מתחילה להשחים, ברגע שהיא מקבלת גוון ענברי בהיר מפוררים פנימה את מוצקי היוגורט, ומערבבים במרץ בכף עץ עד שכל הפירורים מתכסים בקרמל. - מורידים מהאש ומפזרים על משטח יבש, מצננים ומאחסנים בצנצנת אטומה עד שלושה ימים. למה זה טוב? זה משתלב מדהים עם אגסים ורוקפור, עם מוס שוקולד מריר או סתם על גלידה.

תודה לשניכם

באשר למתכון הראשון - אני לא כ"כ חובבת כוסברה. אולי במרק אבל לא ביוגורט. לגבי השני - הוא מתאים לדברים מאוד ספציפיים. אני מחפשת משהו שאולי יתאים לסלט, או לשילוב אחר כלשהו. משהו קליל, טעים ומהיר הכנה. תודה רבה!

roihand1

New member
../images/Emo26.gifמה לגבי זה?

רוטב טחינה ויוגורט - 1 כוס יוגורט - 1/2 כוס טחינה גולמית - מיץ מלימון אחד - 1/2 כוס מים - 3 שיני שום - צרור פטרוזיליה יפה - מלח ופלפל שחור - פפריקה חריפה (למי שאוהב) - מערבבים את כל הרכיבים

למעלה