יוגורט ופירות

יוגורט ופירות

שלום משהיא שמאוד אובססיבית לאכילה בריאה (לפי דעתה בכל מקרה) אמרה לי שלאכול יוגורט עם פרי זה לא כל כך בריא כי היוגורט מנטרל את ההשפעה של הפרי. אני אישית ניסיתי לחקור קצת בנושא אבל לא מצאתי משהו רלוונטי שמתייחס לזה. רציתי לשאול אם יש אמת בדבר? האם ארבוב פירות עם יוגורט בעצם "מקלקל" את הפרי ? תודה

vo5

New member
לא שזה לא בריא, אבל.....

השילוב של יוגורט עם פירות מסוימיים גורם לאי ספיגה של הויטמנים של הפירות בגוף. עם את אוכלת יוגורט עם פירות בגלל שזה טעים לך, אז אין אם זה בעיה בכלל. להגיד שזה לא בריא זה שטות. אבל.. אם את אוכלת את זה בשביל הבריאות, אז עדיך לאכול את הפירות בנפרד. שיהיה בתאבון. אגב כך גם עם שילוב של מיצי פירות, כגון מיץ תות בננה , השילוב בנהים מבטל את הויטמינים בגוף.

ואו זה פרט חשוב

אז איך אני יכולה לדעת איזה פירות אפשר לערבב ואיזה אסור? יש איזה כלל מנחה נ. ב תודה על המידע

vo5

New member
תשובה

בעיקרון כדי לנצל טוב את ספיגת הויטמינים מהפירות, עדיף לאכול אותם על קיבה ריקה חצי שעה לפני ארוחה ,זה מצויין. עדיין אם את רוצה לשלב פירות ביוגורט אז כבר עדיף פירות חומציים כמו אוכמניות שחורות, ענבים, תפוזים, אננס, שזיפים, רימונים ותות שדה. אגב הפרי הכי בעייתי מבחינת שילוב של פירות, הוא המלון ועדיף לאכול אותו לבד.

למעלה