יוגורט ביו

פטרהV

New member
יוגורט ביו

היי אני צמחונית כתשעה חודשים, וחושבת לעבור לטבעונות אני כמעט בכלל לא אוכלת ביצים אז נראה לי שאין לי קושי להוריד אותן, כנל לגבי דבש. הדבר היחידי שמצוי קבוע בתפריט שלי מאז ומתמיד בהמלצת דיאטניות הוא יוגורט ביו, בעיקר מחלב עיזים עם חידקים טובים וכל זה.לחיזוק המערכת החיסונית. השאלה שלי אם מישהו יודע מה ההשלכה של הוצאת היוגורט לחלוטין מהתפריט והאם יש תחליף ראוי. תודה ! (שמתי שאלה זהה גם בפורום המקביל)

יש איזו סיבה שהמליצו לך על זה?

איזו בעיה מסוימת שזה אמור היה לפתור? זה ניתן ביעוץ דיאטני פרטני עבורך? כי אצל אדם רגיל לא אמור להיות צורך בחיידקים פרוביוטיים שאמורים להימצא באופן טבעי בגוף. יכול להיות שבכלל לא תהיה השפעה משמעותית אם תוריד את זה מהתפריט.

פטרהV

New member
דיאטנית פרטנית כן

אבל לא לטיפול בבעיה ספציפית, אלא רק במסגרת בנית תפריט בריא.עם מטרה לירידה קלה במשקל התפריט שלי הוא בערך כזה בוקר - אול בראן + יוגורט ביו + פרי + קצת פישתן טחון צהריים - אורז מלא+עדשים/קינואה + ירקות מבושלים\מאודים ערב - סלט חי + טחינה/אבוקדו + קרקרים שיפון למשל אז בבוקר אם אני אוכלת את הבראן עם חלב סויה במקום יוגורט זה נראה לך תפריט טוב ? אולי עדיף לעבור לקוואקר עם מים חמים ? האם הפישתן הטחון יסתדר עם החום ? המון תודות ! אני ממש מתרגשת מהמחשבה שלעבור לטבעונות כנראה לא יהיה לי מאד מסובך

אין מקום לתת בפורומים תפריטים

כך שחוות דעתי צריכה להלקח בערבון מוגבל בלבד. על פניו התפריט שלך נראה דל מאוד מאוד בקלוריות ולא בריא מספירק. הורדת מוצרי החלב גם אם יוחלפו בסויה לא תעלה או תוריד, אבל אני חוששת שהתפריט לקוי. יחד עם זואת, במידה ואת לא מפרטת לנו את כל המאכלים אלא רק בקצרה דוגמאות חלקיות למזונות, קבלי את התנצלותי. ושאלה אחרונה, את מתכוונת לדיאטנית קלינית בעל תאר שעובדת בקופת חולים/בית חולים?

d a p h n a

New member
אני חייבת להגיד שגם לי נראה...

על סמך מה שהיא כותבת שמדובר על תפריט מאוד דל לדיאטת הרזייה, וזאת מתוך נסיון של כמה וכמה דיאטות הרזייה שונות. זאת אלא אם כן יש עוד חלקים לתפריט שאינם מפיעים במה שהיא כתבה.

פטרהV

New member
תודה על התשובות

האמת היא שאני אוכלת כמויות די גדולות אז אני לא חושבת שמבחינת קלוריות יש בעיה, אבל אולי אני טועה, בכל מקרה אני לא יורדת דרסטי במשקל אלא בממוצע קילו בחודש, וכבר ירדתי עשרה ק"ג מתוך ה-20 העודפים. כן הייתי אצל דיאטניות של קופת חולים לפני כמה שנים, ואני כבר שנה לא בארץ, אז בניתי לי תפריט ממה שזכרתי שהומלץ כבריא אני לא קיצונית, לפעמים אני אוכלת דברים אחרים במסעדות או אצל חברים ובאמת לא רשמתי הכל הכל..כלומר יש מצב שאני מנשנשת עוד פירות וירקות ואגוזים בין הארוחות, לפעמים מפנקת את עצמי בשוקולד מריר, ואני שמה שמן זית בסלט, לפעמים אני מכינה פסטה מלאה, או אוכלת סושי צמחוני או מרק מיסו עם איטריות וירקות, אז באמת אין לי מושג מה חסר

d a p h n a

New member
אוקיי...

תראי, קילו בחודש זה קצב ירידה טוב ובריא בעקרון, אז כנראה שאת באמת לא נוקטת במשהו קיצוני, ובאמת זה די תלוי בכמויות שאת אוכלת.

john111

New member
את יכולה לקחת כמוסות שמכילות את חידקי הביו

בלי היוגורט. כל כמוסות הפרוביוטיקה למינהן יהיו יעילות כאן. זאת כי לדבריך את שותה את היוגורט לא בגלל הערכים הזתונתיים שבו אלא בכדי לשמור על המערכת החיסונית.

למעלה