יובש בפה

יובש בפה

יש לי תמיד יובש בפה, אבל חזרתי לקחת כדורים שתופעת לוואי שלהם זה יובש בפה אז זה אף יותר. היתי שותה 2 ליטר ביום וכיום מרגישה שחייבת 4. האם 4 ליטר ביום זה יותר מידי למישהו פעיל? מעדיפה מזון יותר "לח" או נוזלי, כי כל היבשים והמוצקים קשה לי לבלוע וללעוס וללחח בפה סובלת מנפיחות וכאבי בטן ותחושת מלאות-פיצוץ לאחר ארוחות שגודלן סביר ולא גדול. זה בסדר לשתות שלוקים תוך כדי ארוחה? מרגישה צורך בצמצום נפח ארוחות תוך כדי אכילת כמות קל' לא פחות יש לך המלצות איך עושים זאת? הגבלתי ל3-4 ירק ביום וזהו, אבל פירות אוכלת המון (7) האם גם הפירות אשמים בנפיחות? זה קורה גם אם לא אכלתי מוצרי חלב וגם אם כן. עברתי למרוח רק חומוס\טחינה\אבוקדו על לחם ואגוזים קבוע

תשובה

לא ברור בדיוק איפה הבעיה? ! ממליצה להגיע לקבלת ייעוץ מקצועי מוסמך שיבחן את כל הבעיה כולל אורח החיים שלך . 4 ליטר שתיה ביום -זה המון.

הבעיה

שקשה לי לאכול מזון יבש. מעדיפה דברים עם יותר לחות וזה גורם לי להמנע ממזונות שהדיאטנית שלי רשמה בתפריט. דברים כמו עוף\דג, דגני בוקר. אוכלת במקומם קטניות. ושותה תוך כדי ארוחה..

נפיחות בבטן ויובש בפה - מקורם

בצירופי מזון לא נכונים. אולי בהרגלי אכילה שגויים, כמו , לעיסה בלתי מספיקה, שכך המזון מתערבב עם הרוק שאמור להיווצר וכאן התחנה הראשונה של מערכת העיכול, שמכינה את האוכל לתחנה הבאה (וכן הלאה) לפעולת עיכול נכונה וקלה יותר. יש גם צירופי מזון - כמו חלבון עם עמילן, שגורם לתסיסה במערכת, לצרבות, ליובש, לגזים - למשל. צירוף מזונות נכון ולעיסה מתאימה מאפשרים המשך עיכול נכון, וללא נפיחות ותופעות לוואי נוספות, כאמור, שמציקות ובצדק. גם אם בס"כ את אוכלת מכל המרכיבים התזונתיים - מיחיונים=ויטמינים, מחצבים=מינרלים וכל אבות-המזון "לפי הספר" - עיכול משובש גורם, בכל זאת לחסרים, בגלל צירופים מוטעים, כאמור. ולגבי השתייה - אין להגזים בכמות. שלא לגרום לכליות, למשל, לעבור קשה מדי, להחלישן ולהתישן. שתייה תוך כדי אכילה מדללת את הרוק ואת מיצי העיכול ומפחיתה את יעילותם. מכאן, גם מאריכה את משך העיכול - או מקצרת - באופן בלתי רצוי. התיאור שנתת מלמד שכדאי לך ללמוד ולהבין את מערכת העיכול - יותר מאשר רק לקבל תפריטים. כך, תסיקי את המסקנות הנכונות ותתחילי להרגיש טוב יותר. כדאי. יובש בפה - יכול להיגרם גם מנשימה בעזרת הפה. פעולת הנשימה = שאיפת אויר פנימה, ונשיפת אויר החוצה. הנשימה התקינה נועדה להתנהל דרך האף בלבד - בעזרת שני הנחיריים. עזרת הפה בתהליך הנשימה, מלא/חלקי, מייבשו. כך, בזמן העירות שלנו וגם בעת השינה. גם אכילה יחד עם הרגשת מתח/לחץ/מצוקה/דאגה/טרדה - גורמת לנשימה להשתבש. גם זו יכולה להיות סיבה ליובש בפה. ישנן תרופות מסוימות שגורמות ליובש בפה. בקיצור - בדקי סיבות הללו או אחרות. שווה לחיות בהרגשה קלה חופשית ונעימה - לבריאות איתנה באמת. בהצלחה שלומית

למעלה