יובש בעיניים

111Naama

New member
יובש בעיניים

שלום, אני סובלת משיתוק קל בעצב הפנים (אין לי בעיה למצמץ). כשנה לאחר שהופיע השיתוק, התחילה לי ירידה בראיה באחת העיניים (בהתחלה רק בלילה ורק מול המחשב). הירידה נמשכה לאט לאט, למרות שטופלתי בטיפות ומשחות טיפול אינטנסיבי. בבקרים אני רואה טוב ולאט לאט זה הולך ומטשטש. כשאני מקבלת תכשיר חדש (סוג חדש של משחה...) הכל עובר, אני רואה מצוין והעיניים לא מציקות לא בכלל. אבל תוך שבוע בערך, זה כבר לא ממש משפיע וכל התסמינים חוזרים בשנית. העיניים שלי מגרדות, שורפות ומציקות נורא, ואני חרדה לגורל הראיה שלי. עכשיו אני רואה איך אותו תהליך מתחיל גם בעין הטובה. אני לא יודעת מה אעשה אם הראיה תתחיל לרדת גם בעין זו. אני חירשת והראיה היא הקשר היחיד שלי לעולם. הציעו לתפור לי חלק מהעפעף, בכדי שלעין יהיה יותר קל להסגר. זה נראה לי נורא קיצוני, ממש השחתה של העין... רציתי לשאול האם יש פתרון לרפואה לאלטרנטיבית בנושא? משהו שעשוי לעזור? תודה רבה, נעמה.

TheGreatNut

New member
מהמעט ששמעתי דיקור בפרט,

וטיפולים אלטרנטיביים בכלל, יכולים לסייע מאוד בנושא שכזה.

dylan2

New member
בעיית יובש

לי הייתה בעיית יובש חמורה בעין - ואחרי דיקור של 5 פעמים הבעיה של 3 שנים בערך נפתרה. ממליץ על המדקר שלי בחום - נדב סולטניק

111Naama

New member
תודה רבה רבה!

זה מעודד
איפה נדב מקבל?

111Naama

New member
אגב, הוא מטפל בדיקור סיני מסורתי?

אני מטופלת (בינתיים עשיתי רק שני טיפולים) אצל זיו אלקלעי, בדיקור. בינתיים לא ממש עשינו שום דבר, והוא רק עובד על חיזוק, כי לפי הדופק כנראה שאני ממש חלשה בצורה חריגה. (האמת שגם לא לפי הדופק....) אני אשאל אותו גם על העיניים. טוב לדעת שיש אלטרנטיבה.

0 אור 0

New member
תשאלי אותו

ברפואה הסינית יש גם כלים נוספים על הדיקור, במקרה שלך גם נושא הצמחים רלבנטי וגם התזונה

לפני התערבות פולשנית

כדאי מאד ללכת לרפואה המשלימה. ובמקרה שלך גם אם תהיה התערבות כזאת..... הבעיה שאת מתארת איננה רק יובש בעין אלא מערכת שלמה שפגועה ולכן כדאי מאד ללוות כל טיפול אחר בטיפול משלים. אני כמובן ממליצה ומשוחדת לכיוון ההומאופתיה-נראה לי שניתן יהיה לעזור הרבה מאד עם תרופה הומאופתית מדויקת. כל טוב עירית

0 אור 0

New member
מצטרפת להמלצות על רפואה סינית

הדיקור לפעמים מצליח לפתור את בעית השיתוק, ובמקרים שלא יש סיכוי גבוה לשיפור, בנוסף כדאי לטפל ביובש נקודתית באמצעות תרגילי עיניים (מצמוץ, מבט לצדדים ומעלה-מטה, סיבובים, מיקוד מבט) ובעזרת צמחי מרפא מרגיעים, כמובן, חשוב מאד כל הזמן להיות במעקב של רופא עיניים טוב, כי אני לא בטוחה שההחמרה בראיה קשורה ישירות ליובש, לגירוי ואפילו לשיתוק.

111Naama

New member
ההחמרה בראיה קשורה ליובש

כי כל פעם שאני שמה טיפות הראיה חוזרת לכמה דקות. חוץ מזה העין תקינה... עשיתי כל כך הרבה בדיקות. תרגילי עיניים עוזרים ליובש? לא ידעתי. את השיתוק קשה לי להאמין שדיקור יצליח לפתור (יש לי גידול על עצב השמיעה, שהרס קצת גם את עצב הפנים), אבל אם תהיה הטבה ביובש, זה יהיה פנטסטי. תודה רבה רבה!

nadaval56

New member
מציע לך לחפש

מעט חומר בנושא: יובש בעיניים וחומצות שומן מסוג GLA. לדעתי, זה יכול להיות בסיס לטיפול ועליו לבנות את כל השאר באמצעות רפואה סינית. בהצלחה!!

יעל ND

New member
מסכימה עם החבריי

על יעילותו של הדיקור, אבל רוצה להוסיף גם על יעילותה ל הומאופתיה. הייתי משלבת אותם על מנת להגיע לתוצאה טובה יותר בזמן קצר יותר.

0 אור 0

New member
אני לא חושבת שניתן לשלב שתי שיטות טוטאליות

ההומאופתיה והרפואה הסינית שתיהן שיטות כוללות ועוצמתיות, לא הגיוני לטפל בשתי שיטות כאלה במקביל, זה לא כמו שאני משלבת רפלקסולוגיה עם תזונה או שמנים - פעולות שמשלימות את הטיפול, אלא לקחת דחיפות אנרגטיות מכיוונים שונים ולא מתואמים ולהפעיל אותם יחד. מה גם, שככל שידוע לי מטפלים הומאופתיים דורשים שלא לטפל בשיטות אחרות במקביל.

יעל ND

New member
אור,

אני תמיד מטפלת בשילוב שיטות והומאופתיה משתלבת מעולה עם הדיקור. לגבי מי שמבקש לא לטפל במקביל - כל אחד וגישה טיפולית שלו, וניסיון שלו וכו'. מניסיוני - שילוב מעולה.

0 אור 0

New member
כאשר מדובר במטפל אחד שיודע מה הוא עושה

שילוב שיטות זה אידיאלי, אבל מודה שכל ההומאופתים שהכרתי דרך הפורום ומחוצה לו התנגדו לשלב שיטות אחרות, אז אני אשמח אם תספרי קצת יותר איך את משלבת.

טאוֹ

New member
אני אשמח לשמוע כאן, יעל

ההתנגדות לשילוב שתי השיטות הספציפיות האלה הועלתה כאן בעבר פעמים רבות. לכן אשמח לקרוא על נסיונך בתחום מהגישה ההפוכה, ואם מדובר בהיקף נרחב ואת מעוניינת בכך, אוסיף את ההודעה/המאמר שלך לרשימת המאמרים הקבועים בפורום, כדי שישמש כסימוכין ו/או דיעה אחרת בתחום. אני חושב שמטפלים רבים יכולים ללמוד מכך.

hal767

New member
שתי נקודות

באשר ליובש בעיין, חשוב להקפיד על עיפעוף לאורך כל היום. פעולה זו משחררת טיפות של דמעות ששוטפות את העיין ומונעות יובש. האדם המודרני נוטה לשכוח לבצע פעולה זאת בעיקר כאשר הוא מרוכז במסך המחשב או הטלביזיה, כשהוא קורא או מבצע עבודות שונות. הורדת המתח בשרירי העייניים עשוייה לשפר את התחושות המתוארות בשאלתך ולשפר את הראיה. שיטת בייטס מאד יעילה לצורך השגת המטרה הזאת. באשר לגידול בעצב, יש סיכוי טוב לסלקו ולשפר את תיפקוד העצב ע"י ניקוי הגוף מפסולת ורעלים שהם הגורמים להופעתו ולפגיעה בעצב. זאת עושים באמצעות תזונה טבעית אורגנית מיוחדת ומותאמת למקרה, בשילוב עם הקפדה על מספר כללים הקשורים לתחזוקה נכונה של הגוף.

הערה קטנה

שיטת בייטס היא השיטה שגרמה הכי הרבה נזק למקצוע אחר ברפואה המערבית ששמו -אורתופטיקה. אני לא נגד שיטת בייטס אך גם לא בעדה, אך זו שיטה שיש לה כל כך הרבה התנגדויות [ולא בגלל גילדות של רופאי עיניים ואופטומטריסטים] בגלל שאין לה הוכחות מדעיות. אם מישהו רוצה לטפל ביובש עיני , יש לו כתובת לכך , אורתופטיקה בקופ"ח או בבי"ח בהרבה פחות כסף עם הרבה יותר מקצועיות מבוגר שיטת בייטס . אורתופטיטרפיסט [לרוב אורתיפטרפיסטיות] לומדות תואר שלם בנושא, חלקן לאחר תואר באופטומטריה וחלקן עם ניסיון קליני רב שנים . אם רופא העיניים מסרב לתת הפנייה לאורתופטיקה , יש שירות לקהילה באונ' בר אילן בראשות אחד המומחים לאורתופטיקה , אופטומטריה ותפקודי ראייה -דר' קלוד קוזלו, שיטותיו אינן פולשניות , הוא גם מקבל בקליניקה שלו בפ"ת. משיחה עם אמא למטופלת שלו, שסבלה מיובש, הוא אבחן אותה, מצא שהבעיה אכן במיקוד הראייה ושרירי העין ונתן לה תרגילים והבעיה נפתרה. החשוב שאורתופטיטרפיסט נותן תרגילים המתאימים לאדם ולא מוציא תרגילים הזויים מספר כמו בשיטת בייטס, לעתים יש צורך במכשור וטכנולוגיות הנמצאות בקליניקה ולעתים לא.

hal767

New member
השיטה מדעית והתרגילים אינם הזויים

היא מדעית כי היא הוכיחה עצמה כיעילה, כמשפרת ראיה וכמורידה לחצים ותחושות לא נעימות בעייניים. אין זה אומר שהיא פתרון לכל בעיות ומחלות העייניים. בוודאי שספר אינו יועץ ואינו מחליף הדרכה מקצועית של מטפל. יתרון גדול נוסף של שיטת בייטס הוא בזאת שהיא מלמדת שימוש נכון בעיין בחיי היום יום. בכך היא מהווה גם רפואה מונעת מעולה.

אז מדוע רופאי עיניים ואופטומטריסטים צוחקים

על השיטה? ועל אורתופטיפיטיסטים , לא? יש משהו לא בריא ביומרה לומר "אנחנו מטפלים בהכל" [לא את/ה אלא אנשים הטוענים שהם מטפלים בשיטה]. גם ל נוירוויז'ן המדעית יש הרבה ויכוחים בין רופאי עיניים בתוך התת התמחות של פזילה[ עין עצלה ], על כל רופא שמצדד בשיטה יש שניים שלא מצדדים ולא מסיבות שהשיטה לא מכניסה כסף אלא מסיבות מדעיות שלשיטה אין ערך מוסף . ואין מחקר רציני מספיק . אורתופיטיסטים הם מומחים בתרגולי העיניים בעת לחצי העיניים CVS מיקוד יובש ראייה תלת מימד פזילה וכו', אך עדיין הם כפופים לרופאי עיניים, העצוב בבייטס שלא מכירים ברופאי העיניים ולעתים הזלזול הוא הדדי- החוכמה ששיטת נוירוויז'ן ואורתופטיקה הצליחו לעשות , היא לנהל דיון משותף עם רופאי העיניים ולעבוד יחד איתם, בבייטס יש את התחושה שאתם מעל לרופאים- מי למד יותר שנים? אופטומטריסטים, אורתופטיטסטים ורופאים בסדר הזה. מטפלי בייטס רק לקחו פה ושם איזה קורס שהיה בין כמה שעות לבין כמה פגישות של כמה שעות , עדיין לא הגיע למספר השעות שלמדו התנסו תרגלו בטרם קיבלו רישיון אופטומטריסטים, אורתופטיטרפיסטים ורופאי עיניים [בכל התמחות ].

למעלה