יובל כוסס צפורניים..

יובל כוסס צפורניים..

עד השבוע חשבתי שזה לא נורא. הרגל לא ממש חינני אבל אין לי יסבה טובה לאסור עליו אז שתקתי. (מלבד כשהכסיסות הפכו לקולניותוהעבירו בי צמרמורת...) השבוע היינו אצל הרופא ילדים שלו שואלתי גם על זה והוא אמר שזה לא בריא לצפורן, לגדילה שלה ומזמין הרבה בעיות... והמליץ על מריחת "מרה". מה עדיף? לנסות להפסיק את הכסיסה בעזרת תזכורות קצרות בכל פעם שאנחנו רואים (וזה די לשגע אותו...) או לגמור עם זה בעזרת מרה? למישהי יש נסיון?

לאה_מ

New member
לא זה ולא זה נראים לי עדיפים...

חבר הציע לי פתרון למציצת אצבע שעבד עבורם (אם כי בגיל הרבה יותר מבוגר משל יובל) - להדביק בקצה האצבע פלסטר - רצוי אחד חמוד עם ציורים, שהילד יהיה מבסוט ממנו. הוא סיפר לי שהבן שלו הפסיק למצוץ אצבע ממש מהר ובכיף בשיטת הפלסטר. אני לא יודעת אם יובל כוסס את כל הצפרניים או שיש לו העדפה למשהו מסויים, אבל אם הוא מעדיף אצבע מסויימת, הייתי מנסה את שיטת הפלסטר. וגם - בכל זאת הייתי שואלת עוד מישהו. כי נדמה לי שיש די הרבה אנשים שכוססים צפרניים ולא נראה לי שלכולם יש בעיות בצמיחה של הצפרניים. למה את חושבת שהוא כוסס? את שמה לב לזמנים מיוחדים או תקופות מיוחדות?

נעה גל

New member
כסיסה, עד כמה שאני יודעת קשורה

לתעסוקה אוראלית כלשהי. היא מופיעה (לפעמים) כשגומלים ממוצץ או מאצבע בשלב שהילד עדין לא מוכן, וזה התחליף שלו לכל הענין. אני לא יודעת מה בדיוק היו התהליכים אצלכם וכמה זמן יובל כוסס. בתור בוגרת שכוססת (לסיוטי הרב), בגלל גמילה לא מוצלחת ממציצת אצבע, אני מאוד סובלת מההרגל/צורך הזה. ציפורניים כסוסות הן מכוערות, הן חלשות יותר עקב הכסיסה, והקריעה של הציפורן (עד כמה שידוע לי) עלולה, בצפורניים רגישות, להיות מקום מעודד פיטריות. האיזור סביב הציפורן אדום ומודלק. אני ממליצה להתייעץ עם איש מקצוע (כמו פסיכולוג לילדים ולא רופא) איך לפתור את הבעיה. אם הכסיסה נובעת מהצורך לתעסוקה אוראלית אז בום של "מרה" עלול לגרום להעלמות הכסיסה אבל הופעת "טיק" אחר. לכוססים יש כוח רצון רב מאוד בכל הקשור לציפורניים שלהם - תוך יומים בערך מתרגלים לטעם של המרה, ופלסטרים - פלסטרים קטנים עלינו
.

תגובות:

יובל כוסס את כ-ל הצפורניים בידיים.(יותר נכון, מה שנשאר מהן...
) ואפילו את צפורני הרגליים. עד שהוא פצע את עצמו באחת הרגליים... לאחרונה הוא חזר לכסוס את הרגליים אבל הזכרנו לו את הפציעה והוא הפסיק. פלסטר - אני חוששת שמו שנעה כתבה - יובל יוריד מהר מאד. נעה, זה מאד מענין מה שכתבת על גמילה... נדמה לי שהתזמון מתאים לגמילה מהנקה שיובל עבר. זו אכן היתה גמילה שהתחילה ביוזמה שלי אבל התקדמה בעזרת יובל. כנראה שזה באמת היה מוקדם מבחינתו. (אבל לא היתה לי ברירה
) התאור שלך על הצפורניים ממש מפחיד ותואם את התאור של הרופא...

נעה גל

New member
אז תתיעצי עם מישהו מקצועי

אני מניחה שהוא יזדקק לתהליך שיאפשר לו ללמוד איך לתעל את הצורך הזה בדרכים אחרות. אותי גמלו ממציצת אצבע בגיל תשע (!) ועבורי זה היה מוקדם. במבט לאחור - עדיף למצוץ אצבע מאשר לכסוס ציפורניים (את הראשון אפשר לפחות להסתיר
)

עירית ל

New member
מעניין הרעיון של תחליף

אני כוססת כרונית מילדות. ניסיתי להפסיק עשרות פעמים ונכשלתי. רק בשנים האחרונות המנהג נפסק כי התחלתי לבנות ציפורניים, אבל חסר רק שציפורן נשברת קצת ואני מכסחת לעצמי את האצבע עד זוב דם ממש. מעניין שכל עוד הציפורן הבנויה שלמה זה אפילו לא חסר לי. אני אשאל את אמא שלי לגבי הגמילה שלי ממוצץ או מבקבוק (הנקה לא רלוונטי לצערי ולצערה).

למעלה