יואל קור - לשאלתך

צור בנר

New member
יואל קור - לשאלתך

לפני ימים אחדים נשאלתי לגבי טלפונים שעושה חברת ביטוח מסוימת לחברי אגודת התעופה במטרה לצרפם לביטוח הטייסים שלה. השאלה היתה האם האגודה נותנת את רשימת החברים לגופים חיצוניים. מכיוון שההתקשרות עם חברת הביטוח נעשתה בימי הוועד הקודם, פניתי לאחד מחברי הוועד, אשר גם כיום מקומו בהנהלה והוא ענה כך: לפני כשנה וחצי - שנתיים, ערכה האגודה מכרז לגבי ביטוח טייסים. האגודה בחרה את הביטוח שנראה לה האטרקטיבי ביותר. לחברה הזוכה, הוענקה האפשרות לשבת כל יום שישי במשרדי האגודה ולקבל רשימת טלפונים של החברים ולהתקשר אליהם. הרשימה, שמוחזרת בסוף היום לאגודה אינה מופצת בכל דרך אחרת. אותה סוכנות ביטוח תרמה אלפים רבים של שקלים למימון כנס הבטיחות האחרון של האגודה, שהכניסה אליו היתה חינם לכל החברים. נוהל זה אמור להסתיים בסוף השנה, או במועד קרוב. הערותי: אני יודע שתהיה אולי ביקורת על המכרז (אולי הוא לא נוהל בצורה הכי טובה) או על הרשות שניתנה , אך כרגע זה המצב. זו התחייבות קודמת ויש למלאה. אני משער שרבים מחברי הוועד לא יסכימו לכך שוב (וביניהם אני)

אולי גם

תמצאו רשת נערות ליווי שתתרום לכם כמה לירות ותעבירו אליה את שמות חברי האגודה? [כמובן, הן תתקשרנה רק ממשרדי האגודה והרשימות לא תצאנה משם]. יש בפעולה זו יותר מאשר טעם לפגם. העובדה שאני מתעב חלק מהמאכערים שם אין בה כדי לגרוע מאי התקינות של המהלך הזה. אנא הודע לועד בישיבתכם הקרובה כי אני אוסר על העברת שמי לכל גורם חיצוני אחר. רצוני להפנותך להליכים שננקטו נגד המשביר לצרכן בגין העברת רשימת חברי מועדון לסוכנויות ביטוח. לפי חוק ההגנה על מאגרי מידע, מתחייבת הסכמה מראש ובכתב של כל חבר וחבר להעברת פרטיו לגורמים חיצוניים. זה בכלל לא מצחיק, העניין הזה. "ההתחייבות הקודמת" הפסיקו מיד למלאה כיוון שלטעמי אינה אלא עבירה מתמשכת. מובן כי לא אחדש את חברותי בשנה הבאה, אך אין הדבר פוגם בזכותי לחסיון על פרטי שנמסרו לכם שלא לכל שימוש מסחרי אחר.

צור עם כל הכבוד...

התשובה שלך לא מריחה טוב. אני מצפה להתחייבות מטעם האגודה שהפניות יופסקו לאלתר. הטיעון שהחברה תרמה אלפי שקלים ובתמורה קיבלה את מאגר המידע, אינו תרומה כי אם קנייה בכסף מלא של רשומות מידע. ולא ידעתי שנתתי אי פעם את הסכמתי לסחור בשמי ובשם חבריי הטייסים. ככל הידוע לי, שום חבר באגודה לא נתן את הרשאתו לעניין ואישית, או שהייתי משלם כמה לירות להיכנס לכנס או שהייתי מוותר על כמה פסטלים והרצאה על מסוקי משטרת ישראל. טען אבי בן דוד לטעם לפגם, לטעמי זו שערוריה על גבול ההפקרות. אני דורש שעורך הדין, יו"ר האגודה יתנצל כאן בפנינו ויבטיח כי מקרה כזה לא ישנה, אחרת אשקול, לא לחדש את חברותי ואף אמליץ לכל מכריי לעשות כן. צור ידידי, אנא אל תיקח מילים אלה באופן אישי.

צור בנר

New member
הנושא יועלה

בישיבת ועד האגודה מחרתיים, ותשובה מלאה תנתן בהתאם למה שיוחלט שם. יואל, עם כל הכבוד, אני לא סבור שיו"ר האגודה צריך להתנצל ע"פ דרישה של מישהו שמסתתר כבר זמן רב מאחורי כינוי, וזה באמת בלי לקחת דברים אישית. אני שמח שסוף סוף אפשר לנהל עימך דו שיח מתורבת, אך מכאן ועד לדרישות התנצלות, כשאיש לא יודע מי אתה - המרחק גדול. ודרך אגב - הפסטלים ומשטרת ישראל לא היו בכנס הבטיחות, אלא בכנס השנתי.

למעלה