יואב פנחס- מי מכיר?

• פותח הנושא ity2
  • פורסם בתאריך

ity2

New member
יואב פנחס- מי מכיר?

התחלנו עבור בננו- בן 10, טיפול אצל יואב יצחק-הומאופט. יש לו חברה, אתר, או לא יודע בדיוק מה זה, שנקרא "אוצרות".

הוא מציג את עצמו כמומחה לטיפול בבעיות קשב וריכוז וטוען להצלחה בטיפול באלפי מקרים. (כ85% הצלחה..)

נפגשנו אתו בקליניקה שבביתו בקדימה.

הוא שאל מספר שאלות והתחלנו טיפול של כמוסה הומאופטית כל יום ובהמשך שתיים.

בימים האחרונים התעוררה אצלי שאלה לגביו ופתאום קלטתי שאני לא ממש יודע משהו עליו ועל טיב השיטה שלו.
ראיתי שבמקומות מסוימים הוא נקרא "ד'ר יואב פנחס". הוא באמת דוקטור? הוא רופא?

מישהו יודע משהו עליו? לטוב ולרע...

אני יודע שחבל שלא בדקתי לפני, אבל כרגע זה המצב.

אשמח אם יהיו תשובות מאנשים מוכרים בפורום ולא מאנשים "מטעם"...

תודה לעונים.

כל הפרטים מופיעים באתר שלו

הוא לא רופא ובשום מקום הוא גם לא כותב שהוא ד"ר לרפואה, אחרת היה מואשם בהתחזות.
נכון, זה מבלבל, כי הוא עוסק ברפואה משלימה ויש לו תואר "ד"ר" . לפי קורות חייו יש לו דוקטורט אבל לא ברפואה (MD) , אלא PHD שזה יכול להיות ד"ר לפילוסופיה לצורך הענין.

הסתיגות גדולה מאוד...

במשך שנה שלמה קיבלתי טלפונים אנונימים , שלא הצלחתי להתחקות על המספר שמצלצל אלי. התוכן היה כזה"משרד החינוך עורך סקר בנושא הפרעות קשב וריכוז " ובכל פעם היתי מנתקת את הטלפון. ימים שלמים, חודשים שנה תמימה.לא תאמינו בשעה 10 בלילה בשישי אחה"צ...וכל זה אחרי שפניתי אל אותו יואב יצחק במייל והשארתי את הניד שלי טלפון בבית ואת המייל שלי כמובן שגם צלצלתי לקליניקה ואמרתי לפקידה שהמחיר שהוא דורש מוגזם לדעתי. ולא קבעתי תור אליו.בכל אופן אחרי אותה שיחה התחילו טלפונים מציקים במשך שנה עד שבעלי יום אחד הרים טלפון למוקד שלו שמקבל פניות וחוזר אל הפונים ואימנו שאם ההטרדות לא תפסקנה נפנה עם זה הלאה. ראי זה פלא ההטרדות פסקו.
לכן אני היתי נזהרת...

וואו לא הבנתי מאיפה הטלפונים האלו

היה על הטלפונים האלו דיון כאן בעבר
כן שיתפתי את מנהלת בי"ס ואת היועצת בדבר ההטרדות האלו ולא אני לא נרשמתי אל האתר שלו מכירה את השרלטנות וההצקות שלו מטמקה

רותי770

New member
הטלפונים האלו כל כך מעצבנים

לא מצליחה לספור כמה טלפונים כאלו קיבלתי במשך השנה
מעצבן. מנתקת תמיד.

ity2

New member
הוא לא כותב אולי שהוא ד'ר לרפואה

אבל הוא עוסק בתחום של טיפול תרופתי או סמי -תרופתי והוא מופיע בכל מיני מקומות כד'ר יואב פנחס מה שיכול בהחלט ליצור רושם כאילו הוא רופא...

מעבר לכך, לא הצלחתי להבין מהתגובות פה האם זו שיטה ששווה להתנסות בה על הילד ויכולה להוות תחליף טוב יותר או לפחות שווה לטיפול הקונבנציונאלי.

והאם יש מישהו שיכול להמליץ, או להמליץ שלא להתעסק עם הנ"ל.

האם נפלתי למעשה נוכלות? או שיש פה סיכוי אמתי לעזור לילד.

נראה לי תמוה שלמי שטוען להצלחה כזו מסחררת בקרב אלפי מטופלים, אין שום ממליצים ואין שום מקור שאפשר לברר ממטופלי אמת, מה קרה להם עם הטיפול שלו.

התחושה שלי לגביו היא לא טובה. אני צודק?

אם אתה שואל לדעתי:

אני לא מכירה אותו ולא שמעתי עליו כך שאין לי מה לומר עליו באופן אישי.
אני מסכימה איתך לגבי הבלבול והרושם המוטעה שיכול להיווצר בתוספת התואר "ד"ר", אבל הוא לא עבר על שום חוק בפרסום הזה- יש לו תואר דוקטור (לא כתוב שהוא רופא בשום מקום), הוא הגיש עבודת דוקטורט וקיבל תעודה.
מחובתם של לקוחותיו לבדוק היטב מה הרקע המקצועי שלו, מהי הסמכתו ומי נתן לו רישיון .
זה נכון לגבי כל איש מקצוע אחר שאתם פונים אליו, אפילו חשמלאי, ועל אחת כמה וכמה אנשים שמטפלים בכם או בילדים שלכם.

דעתי האישית: אני מאד בעד הטיפול הקונבנציונלי. לדעתי הרפואה המשלימה היא משלימה וכבודה במקומה מונח אבל לא "במקום"- אלא בנוסף, כטיפול תומך ומשלים.

לגבי תחושות בטן- איתן אני אף פעם לא מתווכחת. תחושה לא טובה היא תחושה לא טובה. אתה צריך להחליט אם אתה מקשיב לה או לא.

למה במסר פרטי?

אם הבן שלך מטופל אצלו, ואתם מרוצים, ורואים שינוי ושיפור- אדרבא, ספר גם לנו. כי כמו שאמר פותח השרשור- עוד לא שמענו עדויות והמלצות על השיטה.

רוםב

New member
תשובה

לגבי שאלתך, הבן שלי מטופל אצלו מספר חודשים, פנינו אליו בעקבות המלצה של חברים טובים שלנו שהבת שלהם מטופלת אצלו מספר שנים ומדווחת על שינוי לטובה
הטיפול שלו הוא הומאופטי בכמוסות ,
אני חושבת שמי שמאמין בטיפולים אלטרנטיבים ובהומאופטיה יכול להעזר בזה, אבל כמובן שזה עניין אינדיבידואלי.
אין ריפוי או שינוי דרמטי מהקצה אל הקצה ואני גם לא מצפה לכך
השינוי מאד עדין ואיטי ו, אבל קורה יש איזשהו שיפור , הילד מעט יותר רגוע, יש לו קצת יותר מוטיבציה לשבת על שעורים,
אבל כרגע הכל בקטנה, ואין לי דרך לדעת אם זה באמת בגלל הטיפול או בגלל שהילד מתבגר
אני חושבת שמי שפונה לכזה טיפול צריך לשאול את עצמו מה היא הצלחה מבחינתו, ומה הצפיות שלו
משום שהטיפול הוא לא זול בלשון המעטה.
לגביו הוא דואג ליצור קשר אחת לכמה שבועות לשמוע מה קורה ובהתאם משנה את הכמוסות, הוא תמיד מתקשר כשהוא קובע, השאלות שלו וההתיחסות שלו עניינית ויש רושם שהוא מבין בעניין וגם מאמין מאד בדרך שלו.
המוקד שלו יכול להיות מעט מציק כי הם מתקשרים עד שהם תופסים את האדם וזה יכול להיות גם מספר פעמים ביום, אבל זה נושא שקשור למשהו טכני ולא למהות הטיפול

אני מנסה כמו כולם למצוא את הדרך כרגע להגיע לשיפור כדי המנע מטיפול כימי מתוך ידיעה שהתוצאות של הטיפולים יהיו יותר מינוריות מאשר טיפול תרופתי.
מקווה שעזרתי

ity2

New member
נראה לי שהשימוש במסר פרטי

הוא כי היא לא כתבה פה את כל מה שהיא כתבה במסר הפרטי ולא אפרט, כי לפי מה שזכור לי אסור לפרסם תוכן של מסרים אישיים על גבי הפורום.
אם תתנו לי אישור, אפרסם את החלק שחסר.

בכל אופן העדות הזו היא אפילו לא טיפה בים של עדויות שאמור להיות כשמדובר בסיפור הצלחה של אלפי מטופלים כפי שמצטייר מתיאוריו של יואב פנחס.

הכותבת הזו היא כותבת מוכרת בפורום?

ity2

New member
הוא אמר לי בטלפון

שיש לו דוקטורט ברפואה משלימה.

temp8

New member
בפורום של הפרעות קשב באתר הכללית

איריס מנור (אם אני זוכרת נכון) כתבה לאחרונה שמחקרים קליניים הראו שהומאופתיה לא עוזרת להפרעות קשב וריכוז.

טוב, עכשיו אני יודעת שיואב יצחק הוא הומאופט

תודה.

אז גם אנחינו ניסינו טיפול הומאופטי. הרופא לא התקשר אלינו אבל בהחלט החליף את התרופות כל פעם. ובכל פעם שבאנו אליו כי התרופות הקדמות לא שינו כלום- הוא גבה שוב את אותו סכום יפה עבור הפגישה, בדרך כלל זה היה פעם בחודש. ופעם בחודש זרקנו את התרופות הקודמות {שכאמור לא עשו כלום}, וקנינו חדשות. הסיפור נמשך שנה בערך ובסוף התיאשתי. אני יכולה לחשוב על כמה דברים מועילים יותר שיכולתי אז לעשות עם הכסף הזה.

לך תדע, אולי יש, השאלה אם זה מוכר

בארה"ב יש מוסדות שמוכרים תארים לכל דורש, ואפילו מחלקים תעודה יפה בתמורה

zivadina

New member
הבעיה שהוא משתמש בביטויים כמו של הסיינטולוגים

בעיקר הפצת שקרים על ריטלין.

למעלה