תגובה על הפרק הראשון../images/Emo104.gif../images/Emo103.gif
קודם כל אני חייב להגיד שבפוקס קלטתי את הפרק הראשון היום בHOT3 כשזיפזפתי...
בדיוק באתי לראות ארץ נהדרת ואמרתי לעצמי שאני חייב לראות את הפרק הזה וזה עלה על כל הציפיות שלי
בהחלט זה היה שווה מארץ נהדרת
אז ככה... ראשית, כל הנושא אפוף מסתורין עדיין
נעדרים שנעלמו בתקופות שונות במאה ה20 (ראינו שמאיה הקטנה נעלמה ב1930 ומשהו) פתאום חוזרים יחד עם כדור אור מוזר... אני חייב לציין שהנושא הזה ממש ריתק אותי. כל הקטע של הספירה לאחור במשרד לביטחון פנים האם הכדור יפתע, איך, מה יקרה, מי ימות וכדומה... כמובן שלאחר צפייה בפרומו בערוץ 3 זה היה צפוי שהנעדרים יחזרו... כמובן שלכל אחד יש את ה"חבילה" שלו שהוא סוחב איתה...
קודם כל- לילי
אהבתי את הדמות שלה. אני כ"כ מתחבר לכאב שלה. זה נורא לגלות שפתאום את חוזרת ומגלה שבעלך עם אחרת. כאילו חזרה מהמתים היא... בעצם, הוא לא ראה אותה במשך 12 שנה(!) - אף אחד לא מצפה שהוא יישב עם תמונות ונרות זיכרון ויבכה עליה לילות וימים- החיים המשיכו וזה מה שהוא עשה. מצד אחד אני מבין גם אותו. השאלה היא האם היידי, הבת שלהם, התוודעה לסיפור האמתי של אמא שלה שכביכול "מתה" או שהיא גדלה בידיעה שאשתו השנייה של אביה, היא אמה
כי ראינו שהיא לא זיהתה אותה בכלל... אני לא מצפה שהיא תזכור את אמא שלה שנעלמה כשהייתה בת חצי שנה בערך אבל בכל זאת, אבא שלה אולי הראה לה תמונה או משהו כי היא בעצם נשארה אותו(!) דבר...
נמשיך מריצ'רד... בחור מסכן לגמרי. הבנתי שהוא נעלם בשנת 1951 והיה מאוהב בסבתה של לילי(
). למה נראה לי שה"גורל" יפגיש ביניהם שוב והם ינהלו רומן?! אולי זה צפוי, אבל זה מעניין איך הוא יתמודד עם זה- הרי היא הנכדה שלה!!! הנכדה של אהובתו!!! מה שהצחיק אותי בו היה שהוא קרא בעיתון שיש שרים "כושים" בארה"ב
אשכרה הם היו מנותקים מהמציאות כל הזמן הזה... והנה מאיה הקטנה נשארה לבד ב"כלא" שהמשרד לביטחון פנים סידר למוחזרים. באותו הרגע רציתי ללכת ולחבק אותה. הילדה הזאת נולדה ב38' ונשארה באותו גיל ונחתה ב05' ובמאה חדשה בה הכל שונה... שמחתי כ"כ שהביאו משפחה אומנת שתאמץ אותה. מה שמעניין הוא שהיא ידעה שהולכת להיות הצפה(!) אז מה, יש לה יכולת לגלות את העתיד עכשיו
איזה מגניב... דוד טום הזה לא התחבב עליי כ"כ... הבנתי שהאחיין שלו הוא אחד מהמוחזרים... שון נכון
ושאחיו או חברו הטוב(?) של שון נכנס לתרדמת באותו הלילה ששון נעלם. איזה מצב טעון. איזו שיחה הייתה להם בחדר החקירות... זה היה נורא פשוט. הדוד טום הזה מאמין כנראה במשפט "איזה כיף שיש את מי להאשים". אז מה? עכשיו כל האשמה מוטלת על כתפיו של שון? למה הוא צריך לסבול את המצב? הוא נעדר במשך שלוש שנים... שלוש שנים נמחקו לו לגמרי... מה שכן- הציוות הזה בין דוד טום לחוקרת דיאנה(ככה קוראים לה?) נראה לי ייגמר בתור סיפור אהבה
ככה זה מתחיל- קרירות... היא קרירה אליו, הוא אליה ובסוף בא הניצוץ... הדיאנה הזאת טיפה עיצבנה אותי אבל מצד שני אני יכול להבין אותה. בני האדם האלה נחתו משום מקום, לפתע, ככה אחרי שאחרי עשרות שנים הם נעדרו. מי יודע מה עלה בגורלם, מה היה איתם- איש מהם אינו זוכר כלום מכלום... אולי הם באו עם מחלות? אולי וירוסים? אולי משהו מדבק? צריך לבדוק זאת ובזה אני מסכים איתה... מאידך, אסור לכלוא בני אדם חפים מפשע שהפשע היחידי שהם ביצעו זה שהם נ-ע-ל-מ-ו...
לגבי הזקן שבא לבקר את אשתו שמאושפזת (ברח לי השם שלו) - הוא לא מוצא חן בעיניי. לא הבנתי למה הוא הגיע לאיזה בית, דפק על השער, הרעיד הכל ואותו בן אדם שלא רצה לפתוח לו את הדלת- מת
מהקטעים איתו לא הבנתי כלום... אני אשמח אם מישהו יסביר לי...
כ"כ מעניין מה היה אתם, לאן הם נעלמו... חייזרים
עמבי"ם
יד אלוהים
בואנ'ה, מצאתי את עצמי מרותק לטלוויזיה... המון זמן לא ראיתי כזאת סדרה טובה...
אני כבר לא יכול לחכות ליום ראשון
שיהיה סוף שבוע נעים אמיגוס
(ומצטער על המגילה
פשוט שאני מתחיל לדבר- זה מתישהו נגמר, איפשהו, רחוק...
)