יהרג ואל יעבור.‏ ‏

יהרג ואל יעבור.‏ ‏

שלום לכל החברים הנפלאים,‏ שמתי לב שהפורום קצת חולה/גוסס בזמן האחרון נקווה שהוא לא ימות.‏ אני מבין מאוד שכולם כאן עסוקים וטרודים במלאכתם ‏‏(גם אני אה.‏ ‏‏) אבל לא לשכוח את הפורום.‏ טוב יש לי שאלה אשמח אם החכמים כאן בפורום יביעו דיעה.‏ :‏ על שלוש עבירות ייהרג ואל יעבור :שפיכות דמים,עבודה זרה,וגילוי עריות.‏ זאת אומרת שאדם ימות העיקר שלא יעבור על עבירות אלו.‏ עכשיו ‏,‏ אם יבואו אלי ‏‏(בעצם אלי זה לא שאלה אבל נו,‏) ויגידו לי משכב זכר עם פלוני האם גם אז קייים את הכלל של ייהרג ואל יעבור,‏ ואם כן איפה זה נכלל האם בגילוי עריות ? או שמא בשפיכות דמים ‏‏(שהורג אולי ילדים ע"י שמוציא זרע לבטלה ‏‏) ? האם זו בכלל שאלה ? לא יודע ‏,‏ אבל אשמח לתגובות.‏ כמו כן ברצוני לאחל לכולכם שבת שלום ומבורך.‏ אוה אותכם.‏ ‏.‏ ‏.‏ ‏.‏ נץבץ.‏ ייתכנו שגיאות בהודעה אני כותב מטלפון נייד.‏ סליחה ! .‏ גוט שאבעס.‏ ‏

Nחמן

New member
גוט גוט!

משכב זכר הוא בגדר ייהרג ואל יעבור והוא נכלל בפרשת העריות. לא נאמר כך על הוצאת זרע לבטלה, שהינו רק מדרבנן. המקור: "וְאֶת זָכָר לֹא תִשְׁכַּב מִשְׁכְּבֵי אִשָּׁה תּוֹעֵבָה הִוא" (ויקרא י"ח כ"ב). חייב איניש לבסומי.....

למעלה