יהלי סובול בשדרות-29.1.2004

exit_from_here

New member
יהלי סובול בשדרות-29.1.2004

יכול בלי זה-יהלי סובול ואורן לוטנברג בBבאר שדרות,29.1.2004. סוף ההופעה הרגילה,לפני ההדרן,יהלי ואורן קמים, מורידים גיטרות ומתקדמים לעבר המדרגות,כמה אנשים מוחאים כפיים,וכמה אנשים-קמים, המלצריות נאלצות להגיד "לא לקום,הדרן",הפתעה,לפחות מ40 איש או פחות שהיו בהופעה,הופתעתי לגלות שאנשים לא מודעים לעובדה שיש כזה דבר הדרן,מוזר... בקיצור,הם עלו שוב,אבל זה לא מה שיהלי יכול בלי,אני מדבר על משהו אחר. עוד הפתעה-יהלי יכול במשך הופעה שלמה,כן כן,הוא יכול לשיר שירים מ"סוס" כמובן,קאוורים לבלוז,שירים ממוניקה סקס,ופה ההפתעה-אפילו לא שיר אחד מהאלבום הכי טוב של מוניקה-פצעים ונשיקות,מוזר,אבל מסתבר שיהלי יכול בלי זה. מה שכן,הקונפורמיסט זה משהו שיכול להגדיר את ההופעה,אם יהלי היה מגיע עם מוניקה היו מגיעות מאות ילדות שיצרחו "יהלי תעשה לי ילד/אוטו/גיטרה/מפרט/סובול/אספרסו/וכו'..." ויסלחו לי מעריצי מוניקה הרגילים. עובדה שיהלי הגיע להופעה עם אורן וכמות האנשים הייתה קטנה,אבל לדעתי הוא נתן הופעה יותר איכותית ממה שהיה נותן עם מוניקה,הופעה אינטימית,שקטה שצריך,דיסטורשן שצריך בסוף ההופעה, קאוורים טובים לשירי בלוז מוכרים יותר ופחות,שירים מ"סוס" ועוד.. שיהלי שר שירים מסויימים,הוא מגיע לרגש כזה שנדמה שעוד רגע הוא מתפרץ,בוכה/צועק על הבמה,ושומעים את זה,מדהים. את אורן לוטנברג תמיד אהבתי,נכון,הוא לא ג'ימי פייג' אבל עדיין,הבנאדם ללא ספק יודע לנגן וגם בנאדם נחמד. נראה לי אבל שהדבר הכי טוב שיצאתי ממנו מההופעה היו ההכרזות הבאות: יהלי-"סוס" יודפס מחדש ב30 שקל, והוא ממשיך עם הסיבוב הנוכחי,לצערי לא יהיה דיסק סולו חדש בעתיד הקרוב. אורן-הדיסק הראשון של זקני צפת (לא הכחול) יורד להדפסה מחודשת!דיסק מעולה. אני יודע שהביקורת לא משהו,קורה.

למעלה