יהי זכרו ברוך

הלימון והטונה

מה עניין שני הלינקים הללו?

זו סתם סנסציוני לדחוף "אשכנזים" ו"ספרדים" גם על משולש פיצה,
כשבפועל בין השורות מתברר שהעניין הוא הלכתי גרידא וממילא
שיש הבדלים במסורת ההלכתית בין יוצאי מדינות שונות או אזורים שונים,
שמסתמכים על היסטוריה שונה ומנהיגים שונים לאורך הדורות.

הדוגמא ען הלימון תמוהה בעיני.
אפשר לבטל מראש את הרלוונטיות של עצם קיום המצוות,
אבל לבוז לפרקטיקה כזו או אחרת זה מגוחך. הרי ההלכה לא שונה מכל
מערכת חוקים אחרת בפרקטיקה שלה. וכמו כל מערכת חוקים אחרת
שמושתת על עקרונות וחוקים בסיסים, לעיתים נאלצים לרדת לרזולציות שכזו. כן, כמו במערכת המשפט.
אם מבחינת ה"חוק" אסור לבשל הקביעה שלימון במים רותחים הוא בישול
רלוונטית ועוד איך למי שבוחר במערכת חוקים הזו.

תגיד לי שאתה בז לכל מי שבוחר מלכתחילה לקיים מצוות? זה משהו אחר.

LdsPdV

New member

חבל על דאבדין ולא משתכחין.

הוא מצטרף לשרשרת ארוכה של צדיקים שאיבדנו בזה אחר זה, מאז שנת תשע"ב (כמדומני). כשדמות מובילה, מנחה, מדריכה, מכוונת הולכת מאיתנו - כולנו (מי שהיה מחובר אליו, ושאב ממנו חכמה והדרכה) נרגיש אבידה.

FineSilverMan

New member
האמת, לא ממש אכפת לי ממנו

ולא ממשנתו.
ולא ממורשתו.

אני מניח שהדברים שהוא אמר שהגיעו לידיעתי, סולפו די הרבה.

אני מוצא שזה די עצוב שיכול להיות שכל הפלפולים וההתעסקות הזו, זה פשוט מבנה קלפים שמשול לטחינת מים.

יכול להיות שאני טועה.
שהמציאות היא רק חלק מהקיום, או משהו כזה.

הוא זכה לחיים ארוכים שבמהלכם תרם לא מעט לכבוד של ציבור שלם, לאחר אפליה רבת שנים מלפני קום המדינה.
אבל היה לכך מחיר לא מבוטל שחסידיו שילמו.

יהי זכרו ברוך.היה מקובל על כל עם ישראל

כמו שנאמר. היה הרב הכי מקל שפסק הלכות לא פעם שרבנים אחרים לא אפשרו.
היהאיש חכמה מהדורות שלא יחזרו.

shayCn

New member
יהי זכרו ברוך

והאמת שחוץ מזה,אין לי מה להגיד עליו.
לא הכרתי אותו,לא הכרתי את פועלו או תרומתו לחברה.

משווים את גדולתו לרמבם ולבעש"ט

שני הרבנים הכי גדולים ביהדות
גם בזכות הפסיקות שלו וגם בזכות היכולות שלו לסחוף את מאמיניו.

הרב היחיד שהסכים להתיר את עגונות יום כיפור
ש"ס תשאר מפלגה אחת ולא תתפרק אחרי מותו של המר"ן

tatiana6

New member
למה משווים אותו לרמב"ם?

אני מכירה כל מיני דברים שרמב"ם כתב על רפואה כמו לא לישון על בטן וכו'. מה כתב הרב עובדיה יוסף?
ומה זה ענוגות יום כיפור והתרה שלהם?

הרמבם היה גדול הפוסקים בדורו

ועד היום כמובן
הרב עובדיה נחשב לגדול הפוסקים בדורינו
הרב כתב עשרות ספרים בנושא
הפסיקות שלו היו מקלות הלך בדרך שולחן ערוך של רבי יוסף קארו זצ"ל

גם בנושא השבויים שלא ידעו מה איתם הוא טיפל וקבע שהם חללים
חשוב לצין שהרב עובדיה הכיר ביהדותם של עולי אתיופיה בעוד רבנים אחרים לא רצו להכיר בהם

tatiana6

New member
עם יום כיפור הבנתי מהודעה של mri

אז אין לי שאלה על זה. אבל עדיין מעניין לי, מה הוא כתב כמו רמב"ם?

אל תכללו אותי ב"כל עם ישראל מתאבל עכשיו"

לא מתאבל עליו.

לא מעריך את פסיקותיו.

שמח שתם העידן של האיש הזה שרק הרחיק ציבורים בעם אחד מהשני.

KUK NICK

New member
בפעם היחידה בחיי שפגשתי אותו

אי שם ב 2005 הוא הציל את חיי מהטעות הגדולה ביותר שיכולתי לעשות.

ולמרות שאז הייתי חילוני גמור, הפגישה איתו שהיית לא יותר מ 5 דקות אישיות שינתה את חיי לחלוטין.

ענק בתורה, בעל זיכרון של אחד ממליארד, ולמרות סגנונו שמושך אש, מעולם לא התכוון למה שאמר בצורה שבה אנשי יום יום מבינים אותו.

זצ"ל.

tatiana6

New member
תוכל בבקשה לפרט על מה שסיפרת?

נשמע מדהים. איך בצלחת לקבוע איתו פגישה בכלל ל-5 דקות? ומה הייתה הטעות שנמנעת ממנה?

ואני אכן מסכימה איתך שלפעמים 5 דקות עם צדיק גדול שאתה מכבד אותו באמת יכולים לשנות חיים.

puma141

New member
קראת פעם ספר שלו?

פתאום זה נראה כ"כ מעניין.
בכלל, הייתה לי תחושה היום שהאיש הזה היה עצום, ברמה שעוד אף אחד אולי לא הבין עד כמה.....

אני קראתי ספר שלו.

זה מבהיל, היקף ה'מראי מקומות' שמוצגים שם, מתחת לכל הלכה והלכה.
וכדברי חכם אחד:"רציתי לכתוב חיבור בהלכה, אך כשפתחתי את הספר הזה ('ילקוט יוסף'), וראיתי כמה מקיף הוא ויתרתי על הרעיון." (הציטוט לא מדוייק, אבל הרעיון מובן).

עוד מעשה ממנו, ששמעתי עליו (אספר בקיצור), הוא חיבר קונטרס בן 60 עמוד והביאו לדפוס. הדפס - איבד את הקונטרס! הוא עדכן את הרב, והלה אמר אין דבר, וישב לכתוב הכל מחדש. לימים...הדפס מצא את הקונטרס האבוד, וכשהשווה את התכנים. מצא שהם כתובים אותו הדבר (!!!) מילה במילה.

mri10

New member
3 סיפורים שלי.

הנה שלשה עובדות אישיות שלי.

לפני 9 שנים נכנסתי לביתו ושאלתי אותו שאלה הלכתית סבוכה,מצאתי אותו,איך לא,יושב ולומד.

לא העזתי להפריע,עמדתי בצד והמתנתי לרגע שהרב ירים את עיניו מבין דפי הספר.
עמדתי ממש בסמוך אליו ובאופן טבעי הוא היה אמור להרגיש בנוכחותי,אבל הוא כ"כ היה שקוע בספר הלימוד שלו,ולכן הוא לא הבחין בי..

וכך במשך 40 דקות הוא יושב ומעיין ואני נמצא מעליו,הכי צמוד שאפשר בלא שירגיש בי,כי זאת הייתה המציאות שלו,אין ולא היה בעולמו,אלא לימוד תורה,וכתיבת ספרים בהתמדה מוחלטת ובריכוז אבסולוטי,תוך התנתקות מוחלטת מהעולם הזה ושאוניו.

לבסוף הוא קם ממקומו,ע"מ להביא ספר מארון הספרים,ואז הוא נתקל בי..

הוא צבט בלחיי,ובמאור פנים קידם את בואי.

הצגתי את השאלה על כל המורכבות שלה במשך דקות ארוכות,והוא הקשיב בסבלנות.

ותיכף כשסיימתי הוא הרצה את תשובתו בבהירות ובשפה קולחת,הוא פירק את הנושא מכל צדדיו וצידי צדדיו,ענה את תשובתו,תוך כדי שהוא מביא לי לא פחות מ11 מקורות הלכתיים התומכים בתשובתו,כשהוא ציין בכל אחד מהם את הספר ואת העמוד בו נמצא הנושא הרלוונטי,והכל ממה שהיה גנוז בראשו,מבלי לפתוח אף לא ספר אחד.

אני לא אשכח את הסיטואציה הזאת.

הוא מרצה את מקורותיו,ואני יושב ורושם על דף כדי שלא אשכח,את כל הררי החומר שהוא הטיל לפתחי.

בסיומם של דברים,הוא שב למשוש חייו,וצלל שוב במעמקי ים התלמוד.

ואני יצאתי מלא הערצה ואחוז התפעלות,ממופע ההתמדה והשקדנות,הזכרון והגאונות, שנגלו בפני.

2.לפני כמה שנים נכנסתי איליו עם קרובת משפחה שבעלה עזב אותה מבלי להשאיר עקבות,היא רצתה להכנס אל הרב כדי שיברך ויעניק עיצה,יתמוך וינסוך כח בהתמודדות שלה עם הטרגדיה.

נכנסנו,הרב ישב והקשיב במשך דקות ארוכות לכל מה שהיא גוללה בפניו,ותוך כדי הדברים,אני שם לב איך שעיני הרב עצמו זולגות דמעות,הוא פשוט התמזג לגמרי עם הווית החיים של אותה קשת יום.
ולבסוף, לא נח ולא שקט בכדי למצוא מזור לסבלה,הוא הפעיל קשרים,רתם אנשים,והצליח ליצור קשר עם הבעל,להביאו איליו,ואף להשכין שלום בביתם,ולהשיב את חייהם למסלול נורמלי..

3.התפללתי בביתו לפני שנה וחצי תפילת שחרית,בסיומה של התפילה אני שם לב שהרב מסמן בידו לאחד מהמתפללים לגשת איליו,הוא ניגש,ואני שומע את הרב אומר לו..."נו,מה עם הבת שלך,הכל הסתדר"??

אותו אדם היה נראה מעט נבוך,הוא השיב שאכן הכל הסתדר על הצד הטוב ביותר..

אני כעומד מן הצד לא הבנתי את נושא השיחה,מי זאת הבת, ומה לא הסתדר.

ואז אני שומע את הרב נוזף בו,"מדוע כשלא טוב לכם אתם באים לבקש ממני להתפלל עבורכם ולברך אותכם,ואילו כשהכל אכן מסתדר אתם נעלמים"??

הוא המשיך והוסיף.

"דע לך שמאז שסיפרת לי על הבת שלך במשך שנה וחצי,אני מזכיר אותה בתפילה מידי יום ביומו"

אותו איש נבוך,רצה לקבור את עצמו מבושה,על כך שהרב מתפלל למענו,תקופה כה ארוכה,והוא כלל לא טרח לשתף את הרב,שבעצם אין כבר צורך להתפלל.

אם נסכם את הדברים.

אז כך,גאונות בתורה,גאונות בחסד לזולת,ונשיאה בעול של כל אחת ואחד מעם ישראל.

אתמול 850.000 בני אדם באו לחלוק כבוד אחרון לאיש ולדמותו ההירואית.

לא 850.000 לייקים.

אלא בני אדם,שבאו פיזית להביע בגופם את הערכתם לאיש גדול,ואת צערם על ההעדר והיתמות,השכול והאובדן שבלכתו.

רב יקר.

נוח בשלום על משכבך,תודה ענקית על כל מה שנתת לנו,ואנא ממך,עמוד שם למעלה בפני היושב במרומים,ותבקש על כולנו,שנזכה לחיים טובים ומלאים,מתוך שקט ושלווה ושלום.

ת.נ.צ.ב.ה

במבי674

New member
ריגשת אותי

בתור חילונית, אינני מכירה את הרב זצ"ל אלא מדיווחים בתקשורת שבד"כ הציגו את הקטעים המגוחכים או הלא טובים (כמו חוסר כבוד לנשים)
הסיפורים שלך מקסימים ומראים שהרבה טוב היה באדם הזה. חבל שיותר מזה לא יצא כלפי חוץ, כלפי העולם החילוני, אולי ככה אהבת אחים היתה גדלה בעם שלנו

איתך באבלך

למעלה