יהיה תשובה?.......

שירז**

New member
יהיה תשובה?.......

למה ששאלתי אתמול או שאין כוח לאחרים גם?.... בכל מקרה ניראה אם יש לחברי הפורום יכולת לבדוק את עצמם מקרוב בלי לינקים , בלי מאמרים...אלה יכולת לבדוק את עצמם לבד לחשוב ולענות למה הם באמת כאן?.. ותחברו את השאלה הזו לשאלות ששאלתי אתמול ולא היתה תגובה,, פיצויים````......שם מחכה השאלות שלי אשמח לשמוע אתכם ואת תגובתכם,, אם לא סו``פש נהדר לכולם

e-magine

New member
העייפות, החום, הכמעט יאוש אולי...

the blues, לא יודע איך אומרים את זה בעברית. באמת לא יודע. איכשהו חשבתי שההודעה היא יותר לסרפד. אני חושב שכל מילה שאני כותב פה מסבירה קצת למה אני פה. אבל את המכלול אני אדע רק יותר מאוחר. לי באמת קצת מוזר איך האינטראקציה בפורום הזה. יכול להיות שבגלל היותו עדיין חדש לחלק מהחברה` לא מספיק נח, לא מרגישים ממש בבית. לא יודע אם שמת לב, אבל יש תופעה של חברים שנכנסים, כותבים שתיים שלוש הודעות וממשיכים הלאה, לפורומים אחרים. לזה אני מוצא שתי סיבות אפשריות: א` הם מרגישים שמיצאו את הנושא מבחינתם. ב` הם קיבלו את מה שאמרתי להם, שצריך לחפש סיבה עמוקה או סמוייה להתמכרות ואם הם מחפשים אותה בפורומים אחרים. אני לא יודע מה התרשמותכם, אבל לי יש רושם שרוב האנשים מתרכזים בפורום אחד או שניים, (חוץ מרוויטלי למשל, שמכניסה הודעות בכולם אבל לא כל כך חוזרת). חלק מהאנשים מרגישים כרגע שהם רוצים להגיד שגם הם מכורים, לא יותר מזה. יכול להיות שהם יבואו רק כשההתמכרות תציק להם באמת.

שירז**

New member
ניראה לי שמיצו ?...

תראה שמת לב שאני לא שולחת לכאן לינקים ?..או חלק ממה שכתבתי או כל דבר אחר שאני עסקתי בו בתחום?. יש לזה סיבה שאפרט לך פעם אחרת עליו אבל אני חושבת שבין היתר האנשים שכותבים כאן אולי מיצו את עצמם באתר ז``א אמרו את דעתם ועברו הלאה......... לא חשבת שמי שחדש כאן הספיק לו את כל הקישורים לגבי ההתמכרות יש כאלה שאוהבים את מה שהם עושים ועוברים הלאה, לא לוקחים את זה קשה, אומרים בטח לעצמם ``נו אני מכור אז מה אני אוהב את זה``.... החדשים לפעמים לא נוטים להכרות עמוקה כמו שלך וסרפד למשל שאתם מכירים כבר די הרבה זמן ומערבבים כל מיני נושאים שלא תמיד קשורים לפורום, חלקם אולי מוצאים שפה משותפת בפורום שפתוח לדעות שונות ,או יותר נוגע לבעיה שהם נימצאים בו , כמו ``סהר`` הפורום הזה יכול להראות בעיני אחרים כפורום של בעיה של התמכרות, כמה אפשר עוד לדוש בנושא ההתמכרות?..... חשבת על זה אי מאג`ין כמה אפשר לדבר על זה?... ומה הלאה?... אוקי אני מכור מה הלאה?. מה אני עושה על מנת לטפל בבעיה , היא יכולה להיות קשה או די קלה תלוי בכל גולש כאן, רק הם סביר להניח יודעים את עומק הבעיה ולמה הם בדיוק כאן?.. אולי זה בריחה מהמציאות היום יומית? או בעית קושי להתחבר עם אנשים מחיי היום יום? יכול להיות מגוון בעיות לזה תראה דווקא אתמול בעלי אמר שאני הפחתתי משעות גלישה באינטרנט ושאל אם יש סיבה לזה אמרתי שזה שבוע קשה מתיש או שבאמת זה יהיה משהו לתווך ארוך לא יודעת עדיין, אוכל להגיד לך שבוע הזה אם זה משהו עובר או משהו שיכנס לשגרת חיי, אם תראה גם בסהר לא הגבתי יותר מאשר אותו יום שלא התאפקתי אני שואלת את עצמי את אותה השאלה וניראה לי שיהיה לי תשובה יותר מדוייקת עוד שבוע , יגיע שבוע חדש בפתח ניראה אם זה מעייפות או משהו קבוע, אי מאג`ן אני רוצה להציע לך משהו ותחשוב על זה מה עם קבוצת תמיכה מקצועית לא וירטואלית????.. אפשר לארגן אנשי מקצוע מתחומי וגם מבחינה משפטית אתה יכול לטפל בזה או לערב חלק וירטואלית אנשי מקצוע לא משהו כבד אלה לתת כלים מתאימים לכל אותם אלה שיבקשו להיות מטופלים?... תחשוב על זה זה יכול להוות קפיצה טובה לשלב הבא חלקם אובחנו או איבחנו את עצמם ואין להם כלים להתמודד על הבעיה , אין תמיכה מסויימת , אתה מנסה לספק חומר ואתה עושה את זה מצוין, אבל מה הלאה?......

e-magine

New member
שירז בקליפת אגוז

אני כתבתי לך כרגע תשובה, פעמיים ונמחק לי לגמרי, זה מתסכל אבל אני לא נלחם במחשב. אני פשוט צריך לרוץ לעולם המציאותי. יש לי תשובות ויש לי מחשבות ויש לי תכניות, הכל בסדר. כרגע הזמן לא מאפשר לי, או במילים אחרות, עדיין יש לי מספיק שליטה עצמית כדי לקום מהכיסא הזה וללכת כי לאדם יקר יש יומולדת ואני צריך לזוז. אז בינתיים שיהיה לך שבת שלום ונדבר בקרוב.

שירז**

New member
הכי חשוב מזל טוב

עד מאה כעשרים לאדם שיקר לך,,,, כן הבנתי כבר , נדבר עוד,,, שבת שלום!

e-magine

New member
אני מתחיל להשיב, שירז

לי חשוב שאדםנכנס לכאן, יכול לראות מה אחרים חושבים ומרגישים,ויכול להגיד: יש לי בעיה אני מכור ואני לא יודע מה לעשות. הוא יכול לראות שהוא לא לבד. הוא יכול לראות שיש עוד מיליוני מכורים בעולם. הוא יכול להשוות עם אחרים. הוא יכול לקרוא מאמרים ולבדוק לינקים. הוא יכול ללכת הלאה ולחפש את מה שכיניתי הסיבה העמוקה להתמכרות. אם ירצה יחזור. תראי מה כתוב למעלה בראש העמוד: ``תמיד רצית לתקן את העולם: נהל פורום בתפוז``. אז אני מנהל פורום, אבל לתקן את העולם? חלק מהאופי של פורומי תמיכה הוא שתמיד באים אנשים חדשים ומתחילים מאפס. ואז הוותיקים כברקולטים אותם ועוזרים להם. תראי בסהר, תראי בהפרעות אכילה, תראי בנפגעות תקיפה מינית, וכך הלאה. הרי הפורום הזה הוא לא פורום התפלספות. המתרה שלו זה לא להיות כל הזמן מעניין וחדשני, אלא לעזור.תחשבי איזה דבר גדןל זה כשמישהו נניח שרב עם בן הזוג על שעות השימוש באינטרנט ופתאום רואה מה אני סיפרתי, מה אשליה סיפרה, ואולי יכול להתייעץ איתנו, וכו` או מישהו נתקל בבעיה בעבודה ופתאום קורא מה שכרמית כתבה ומה שרותי כתבה. ולמישהו יש ויקוח עם ההורים ופתאום מגיע להודעות של ליאור ושל לי. לשאלתך מה הלאה ומה לגבי קבוצת תמיכה מציאותית. אולי בקרוב אספר לך ולכולם מה עשיתי עד היום ומה היו הממצאים בנושא. אל תדאגי, אני יודע מה אני רוצה. חלק מהחברים שחושבים שהם מכורים: לא מכורים. הנה רק עכשיו יש לנו שתי בנות וותיקות בפורום שבעצם גילו שהן לא מכורות. ארחיב בהזדמנות. דבר לפני אחרון לעכשיו, גם קשור לאופי הפורום כפורום תמיכה: מותר לדבר גם לא על הנושא, מותר לכתוב בצורה יצירתית ומותר גם לכתוב לא לעניין. כל עוד שומרים על כמה כללים: לא פרסומות, לא התקפות אישיות, כבוד הדדי ותמיכה. כך אני רואה את ההתכתבות ביני ובין סרפד. נכון שהיו גלישות לצדדים אבל כללי הפורום נשמרו. ולשאלתך, כמה אפשר לדבר על ההתמכרות, התשובה האישית שלי פשוטה מאד: מבחינתי, כמה שרוצים :) לילה טוב ושבוע טוב.

שירז**

New member
הכל מובן ולא חולקת על זה,,

שתף אותנו במחשבות לגבי העתיד?.....

סרפד

New member
ובכן, במקרה שלי...

נכון שאין לי כוח לענות להרבה דברים שאני רוצה לענות להם, גם פיזית (יש לי בעיות תת תזונה וכאלה ויש הודעות שהתגובה להן תובעת מאמץ), ולפעמים זה גם יותר מדי ארוך, ובכלל התייאשתי מנסיונות להבין ומנסיונות להסביר ומיחסי אנוש בכלל במקרה שלי. אני גם באמצע פרידה מבן הזוג ואני אמורה לעבור דירה אתמול. זה קצת מסובך מכל מיני סיבות מעשיות ויש דברים שאני אצטרך להמשיך לטפל בהם בדירה הזו לתקופה מסוימת אז אני אצטרך להתרוצץ משם לפה ומפה לשם על בסיס יומי וגם לזה ממש אין לי כוח. הפרידה עצמה היא מהלך חיובי לשנינו ואני יזמתי אותה, אז ממש אין צורך בניחומים או משהו, אני רק מסבירה שהחיים שלי קצת מסובכים ותובעניים כרגע אז תשומת הלב והמשאבים שלי מתכלים במקומות אחרים וכשאני מגיעה לפה אני די ריקה וחסרת סבלנות והראש שלי במקום אחר. מה שיותר גרוע - שמתי לב שהתגובות שלי לעתים חסרות רגישות וטאקט. חוסר טאקט זו בעיה רגילה אצלי (אופק במזל קשת - זה בטוח ההסבר), אבל בנסיבות הנוכחיות נהייתי עוד יותר חסרת טאקט ועוד פחות רגישה לרגשותיהם ומחשבותיהם של אחרים, אז לפעמים עדיף באמת לשתוק. באשר לשאלתך השניה - אכתוב הודעה נפרדת.

ashlaya

New member
הפורום

אני חושבת שיש פה יותר אנשים מאלה שכותבים כאן כמעט בטוחה שכל מי שמשוטט בפורוצמים נכנס לכאן ולפחות קורא אם לא מגיב וכן כן בזמן האחרון יש פה מן הרגשה של ``קבוצה ותיקה`` שגולשת לזיכרונות חוויות אישיות - גם אי\ם לא בעניין ההמתכרות אז כייף לקרא- אבל אין מה לכתוב...... העיקר שנצא מזה:) אני מאמינה שלפחות בעניין האינטרטר זה רק עניין של זמן

סרפד

New member
מה קשור ומה לא קשור?

אגב, בכל פורום יש יותר אנשים משכותבים בו, תמיד יש ``משתתפים פסיביים``, אבל את צודקת. וזה מעלה אצלי כמה שאלות. קודם כל - למה זה קורה? שירז העלתה כמה אפשרויות באחת מהודעותיה (ראו למטה איפשהו). אולי גם אין פה כל כל הרבה מכורים, או בכל אופן מכורים שההתמכרות באמת מפריעה להם. אולי אנשים גם לא יודעים בדיוק מאיפה להתחיל להתייחס לעניין, מעבר להצהרה הבסיסית על היותם מכורים. מה להגיד? מה לשאול? מה אנחנו רוצים בכלל? מאיפה להתחיל לאכול את זה. שנית, בהמשך לכותרת - מה קשור ומה לא קשור להתמכרות? אי-מאג`ין אומר תמיד שמה שגורם להתמכרות נמצא מחוץ לרשת וצריך למצוא את הבעיה שם. שירז שאלה אם אנחנו יכולים - כל אחד מאתנו - לבחון את עצמנו ולענות על השאלה למה אנחנו כאן, למה אנחנו מכורים. השאלה היא אם אנחנו מנסים לענות על זה כאן בפורום או מסתפקים בעצם השאלה ויושבים כל אחד עם עצמו בבית על הנסיון להשיב. בינתיים נדמה לי שאף אחד לא ניסה לענות ישירות לשאלה שלה כאן. יש לשער שלאנשים שונים יש גורמים שונים להתמכרות, עם זאת אפשר להניח שאם נעשה קצת הפשטה מפרטים ביוגרפיים קונקרטיים, נוכל למצוא מכנים משותפים לקבוצות של אנשים בתוך הקבוצה הגדולה של המתמכרים, למשל שאצל אנשים מסוימים זה ממלא אילושהם חסכים ואצל אחרים זו דרך להתחמק מכל מיני התמודדויות לא קלות בחייהם וכו`, ולא משנה מאילו סיבות או באילו נסיבות בדיוק התפתחו החסכים או הבעיות או מה שזה יהיה. כמובן יש גם גורמים אחרים - הנקודה היא שלא כל מה שנראה אישי ובלתי קשור הוא בהכרח בלתי קשור. לפעמים אם קוראים קצת בין השורות ומנסים לחפור קצת אולי נגלה שיש קשר בין הסיפור לבין ההתמכרות ואולי אפילו שיש מכנה משותף בין סיפורים שונים לגמרי. למרות שברגע זה באמת קצת קשה לי לקשור בין הסיפור על המשחק עם הכווייתי והדיונים עם ערבים בפורומים לבין התמכרות. אבל אולי יש קשר (במקרה שלי זה דווקא מתקשר - היתה לי תקופה שהתחברתי כדי לחפש מידע ודיאלוג עם ערבים. אבל אפשר גם לשאול אם המצב הלא קל בארץ גורם לנו לרצות לברוח לאיזה עולם אחר). ואם לא, אז לא משנה כי באמת היה מעניין לקרוא. תמיד נגלוש מהנושא, אנחנו בני אדם, לא מחשבים. עדיין. ולבסוף - האם התמיכה בפורום מתבטאת בנסיון לסייע זה לזה לגעת ולהתמודד עם הגורמים להתמכרות, או שהיא מתמצה ב``מתכונים`` שונים לגמילה, כמו בגמילה מעישון למשל? זה לגיטימי, השאלה היא אם זה עובד, בעיקר אצל המכורים הכבדים. בגמילה מעישון יש בד``כ ``מתכונים``, בגמילה מאכילת יתר יש שילוב של ``מתכונים`` והתייחסות לגורמים פסיכולוגיים, ולמרבית הפלא נמצא שיש גורמים שונים המשותפים לתת-קבוצות בתוך הקבוצה הגדולה של אכלני יתר. אז מה בכלל צריך להיות האופי של הפורום הזה? לדעתי האישית, השילוב של ``מתכונים`` והתייחסות לגורמים פסיכולוגיים והתייחסות אישית לסיפורים האישיים הוא היותר יעיל. אבל יש פה אווירה כזו גם של רתיעה מפסיכולוגיה - אולי זה כבד ומשעמם מדי, ואולי זה עניין תרבותי-מנטלי, כביכול פסיכולוגיה שייכת לאנשים חולים ולאנשים בריאים אין בכלל פסיכולוגיה, וגם של רתיעה מלהיות אישי מדי - אנשים לא הכי נפתחים, אולי כי זה לא קשור לנושא. בכלל הפורומים של תפוז סולדים עמוקות מאינטרוספקציה.

e-magine

New member
סרפד אני לא שותף להתרשמותך

לגבי הפורומים של תפוז, שאנשים לא נפתחים וסולדים עמוקות מאינטרוספקציה. אולי את יכולה לדייק יותר ולתת איזו דוגמה. אני לא התעמקתי בכל הפורומים של התמיכה. כעיקרון אני חושב שבחלק יש פתיחות ובחלק לא, רק תשימי לב שחלקם מאד ותיקים ובאמת יש שם אנשים שמדברים ביניהם המון זמן, יש להם מאות הודעות, וחלק הם פורומים מאד חדשים, בין חדשיים לשבוע. אני אישית מאד רציתי שהפורום הזה ייפתח בתפוז. כשחשבתי מה צריך להיות בפורום הזה, באמת חשבתי על שילוב, תמיכה ומידע, פתיחות וגם מה שנקרה כתיבה יותר יוצרת. בהתחלה כתבו פה קצת שירים אפילו. לגבי מה שאמרת על פסיכולוגיה, אני כן מסכים. אין ספק גם שבחברה שלנו, קבלת טיפול פסיכולוגי היא סתיגמה. ולכן אולי גם לא נעים לחברים לשמוע, כשאני אומר להם, אם אתם באמת מכורים, ולא מצליחים להשתלט על דחף הגלישה או הצ`אטים, תפנו לטיפול מקצועי. כי אולי חלק שומעים את זה ואומרים: מה פתאום? אני לפסיכולוג? מדוע? מה אני חולה? התשןבה שלי לעניין הזה מאד ברורה. אגב בסהר אהבו את זה ואימצו את זה. ממש ציטטו את זה. והם כן אנשי מקצוע. (מה שאגב אומר שגם מי שלא איש מקצוע יכול לפעמים להגיד דברים נכונים, ;-) ) אז מה שאמרתי, זה שאם כואבות לי השיניים, אני לא הולך לים, ולא הולך לישון, כי אני יודע שזה לא יעזור. אני הולך לרופא שיניים. ואם כואב לי משהו בנשמה וזה לא עובר, אז אני הולך למי שיכול לטפל בזה ולהקל. לפסיכולוג. עוד פעם אני אומר, זאת רק דעתי. אני לא מנסה להיות גורו של אף אחד ולא מקבל עמלות מהסתדרות הפסיכולוגים, אם יש דבר כזה בכלל.

סרפד

New member
לגבי הפורומים של תפוז

פתיחות יש, דברתי רק על אינטרוספקציה. אבל אתה צודק - לא בקרתי ביותר מדי פורומים כאן. וגם לא הייתי צריכה לייחד את זה לתפוז, זה נכון לגבי רוב הפורומים שבקרתי בהם וזה נכון בכלל. אני לא מתכוונת דווקא לפורומים של תמיכה, שם באופן טבעי יש יותר הסתכלות פנימה. גם בפורומים של אמנות ושל מוסיקה וכאלה צריך מידה של התבוננות גם לתוך עצמך וגם לתוך היצירה ונפש היוצר - התבוננות בנפש האדם. לא שאני במיוחד מתעניינת באמנות, אבל אם הפורום מתמקד בעיקר בשמות יוצרים, ההיסטוריה של האמנות במנותק מן הרוח והאירועים החברתיים שהולידו אותה, אירועים אקטואליים וטכניקה, אז הוא משעמם עוד יותר. לגבי פתיחות - התכוונתי לפורום הזה. לגבי פסיכולוגיה וסטיגמה אתה כמובן צודק. אמרת גם ש``גם מי שלא איש מקצוע יכול לפעמים להגיד דברים נכונים`` - ואילו אני אומרת שגם אנשי מקצוע יכולים לפעמים להגיד דברים נכונים, גם להם קורה שמתפלקת במקרה איזו קליעה. בסה``כ ראיתי איזה 5, אבל זה בגלל שאני בררנית, יש לי סטנדרטים וקריטריונים ברורים ומספיקה לי פעם-פעמיים כדי לקבוע אם הוא לגמרי לא עומד בהם - בסופו של דבר יש רק אחד שלא פסלתי. אבל למדתי גם מנסיונם של אחרים, לטוב ולרע. זה נכון להפנות אנשים במצב שתארת לפסיכולוג, אבל זה גם קצת בעייתי כי יש הרבה בררא בשוק, אם תסלח לי על שפתי ההמונית. אבל כנראה שבשלב הזה אין כל כך מה לעשות ובמקרים של התמכרות קיצונית, של אובדן שליטה, אין ברירה אלא לפנות לפסיכולוג ולקוות שהוא יהיה טוב. או אולי לרבי מוצלח - מעניין מה יהיה לרבנים להגיד על התמכרות לאינטרנט... אני לא הכי מכירה פורומים של תמיכה. בקרתי כמה פעמים בזה של סהר ואני לא חולקת את ההתלהבות ממנו למרות שאני מודעת לכך שהם מצליחים לעזור לאנשים וזה כמובן הדבר הכי חשוב. אבל הפורום הזה ממלא פונקציה שונה לחלוטין מהפורום שלך. פורום ``בריאות הנפש`` ב- IOL, שהוא בעיקרו פורום תמיכה נפשית, - למרות שגם כאן הפונקציה שונה לחלוטין מן הפורום שלך, קרוב יותר במבנה שלו, כלומר שילוב של תמיכה, מידע ונסיון אישי של המשתתפים המתמודדים בדרכם החוצה מבעיות שונות וגם שירים ותמונות. גם הוא מנוהל ע``י אדם שאינו איש מקצוע אלא מתמודד בעצמו ובעל ידע שרכש תוך כדי כך. הבעיה המרכזית, לדעתי, עם התמכרות לאינטרנט היא שאין כל כך מודעות וגם אין כל כך נסיון, הן אישי והן מקצועי, וידע, יחסית. מה שהופך את הפורום הזה לעוד יותר חשוב.

e-magine

New member
אשליה, חלק מדברייך שימחו אותי

שמחתי שיש לך הרגשה של קבוצה ותיקה. לי אגב עוד אין לי. תראי זה יכול להיות, שבאמת יקום אדם יום בהיר אחד ויגיד, די לי. האינטרנט לא מעניין אותי יותר. אני מפסיק. ואם אני צריך משהו באינטרנט, לבדוק דפי זהב, לבדוק חשבון בנק, אני לא מתרגש מזה. פשוט לא. אבל מצד שני, יכול להיות שלא.

למעלה