יהיה זכרה ברוך

Sith Master

New member
יהיה זכרה ברוך../images/Emo19.gif

בצער רב אני נאלץ להכריז על מותה של כוכבת הפורום בזמן האחרון. להרגע, אני לא מדבר על קרי פישר או חס וחלילה נטלי. אני מדבר על הכבשה דולי שהלכה לעולמה. וכמו כן הכתבה הבאה מצדיקה את טענותיי שיש הזדקנות מואצת http://news.walla.co.il/ts.cgi?tsscript=item&id=349656&path=22

zViper

New member
להזכירך, גם אני כתבתי בדיוק...

אותה טענה, שאכן שיבוטים מזקנים מהר יותר. אגב, אם מעונינים לדעת בין היתר, מה הסיבה לכך? אז כך, כפי שידעתי בעבר ועכשיו שמעתי חיזוק לכך ברדיו: מכיוון שדולי לדוגמא היא שיבוט מייצור-בוגר, כך השיבוט-עצמו כבר נולד מבוגר כגיל הייצור ממנו שובט. כמובן, למרות גילה של דולי, בנוסף לכך, יש בעית פיענוח עדיין עם הגנום האנושי, שגורם לגדילה מהירה של כל שיבוט שנעשה... הצפע.

Lu Tze

New member
אמ... או שאתה מדבר מחוסר ידע

או שאתה פשוט כמה רמות מעלי בביולוגיה. לפני שאני מתקן אותך (ויוצא כמו אידיוט אם אתה צודק) הייתי רוצה שתגיד לי למה השיבוט יוצא באותו גיל כמו בעל החיים המקורי.

zViper

New member
תראה, כפי שגם נאמר...

מפני שהדי אן איי שנלקח מהאב-טיפוס של דולי למשל, הוא לא נלקח מדי אן איי בתולי(כפי שנאמר) אלא מדי אן איי מייצור שכבר גדל וצמח ופיתח לעצמו כל מיני התקדמויות בגדילה וגם בחסרון הכי-גדול: חשיפה למחלות וכו'... לכן, עקב-כך, ברגע שדולי נולדה, היא נולדה גם עם גנים ודי אן איי די מפותחים ולכן היא נולדה מבוגרת, עם תופעות-לוואי שבדיעבד נאמר: מצטערים שלא חשבו על כך עוד קודם לכן ומעכשיו, יש צורך לקחת בחשבון כל פרמטר, גם פרמטרים אלו שלא נלקחו מספיק בחשבון לפני התחלת השיבוט של כל ייצור כלשהוא. מקווה שהצלחתי להסביר לך את הנושא. בכל מקרה, אל תרגיש אידיוט, פשוט מאוד, זה אחד הנושאים המרתקים שמאוד מעתנין לאחרונה(כבר כ-2-3שנים). הצפע.

Lu Tze

New member
אוקי...

אני מבין קצת בגנטיקה אבל מצד שני לא התעניינתי במיוחד בדולי אז בוא תראה איך אני זוכר את העניין: בתהליך שיכפול לוקחים מהיצור המשוכפל תא שכבר גדל ובתהליך מיוחד הופכים אותו לתא שעדיין לא התמחה (תא שיכול להפוך לכל סוג של תא), פה קורות רוב התקלות. לאחר מכן שמים אותו ברחם ומחכים שהתא יתחלק. מכיוון שכל תא בגוף מכיל את הדנ"א של כל היצור זה לא משנה מאיפה לוקחים את התא. ביצורים חד-תאיים יש פלסמידים שמכילים חומר גנטי של מצוי בגרעין התא, אני לא זוכר אם גם בתאים של כבשים (או כל יצור רב תאי לצורך העניין) יש פלסמידים. עד כמה שידוע לי המטען הגנטי לא משתנה לאורך השנים (דנ"א לא "לומד"). לכן: דנ"א בתא של כבשה שחיה 6 שנים יהיה דומה לדנ"א שמצוי בתא של אותה כיבשה כשהיא נולדה. בנוגע למחלות: נגד כל סוג של חיידק,ווירוס או כל דבר שלא שייך לגוף (=אנטיגן) יש נוגדנים. בפעם הראשונה שאנטיגן מסוג מסויים נכנס לתוך הגוף יש תגובת חיסון ראשונית שלוקחת הרבה זמן, לאחר מכן הגוף "זוכר" את סוג האנטיגן ולכן בפעם הבאה שהוא יכנס לגוף תגובת החסון השניונית תהיה יותר מהירה. זה השינוי היחיד שמחלות עושות לגוף (חוץ מתופעות הלוואי המובנות מאליו כגון החלשת הגוף). מסיבה זו תינוקות הם יותר רגישים למחלות ולכן גם היוולדות של בעל חיים שהדנ"א שלו "זוכר" מחלות יהיה יתרון עצום ולא חיסרון. עכשיו, או שאני טועה ודנ"א משתנה במהלך השנים (כמובן שזה צריך להיות הדנ"א של מח העצם שממנו נוצרים תאים חדשים) או שאתה טועה.

zViper

New member
תראה, אני פשוט מנסה להזכר...

בכל מה שקרה בנושא השכפול הגנטי, שבין היתר, החלק הבעייתי שלא יחשבו לו חשיבות, בדיוק כפי שציינת בתחילה: "בתהליך שיכפול לוקחים מהיצור המשוכפל תא שכבר גדל ובתהליך מיוחד הופכים אותו לתא שעדיין לא התמחה (תא שיכול להפוך לכל סוג של תא), פה קורות רוב התקלות." זה הרגע הכי קריטי, אך לך תדע, יתכן שקרו דברים נוספים בדרך, בנוסף לכך. אגב, במקרה יצא לי להאזין ל"המילה האחרונה" בגל"צ, ואברי גלעד אמר שמחר הוא ידבר על-כך ובכלל הנושא ידובר מחר בהרחבה, המלצה להאזנה, בגל"צ בין 11 ל-12בצהריים. הצפע.

Lu Tze

New member
הנה

במאמר הזה בידען יש יותר מידע. במיוחד חשובה הפיסקה הזו: "ב-1999 הבחינו המדענים שבתאיה של דולי, ששובטה מכבשה בת שש שמתה כמה שנים קודם לכן, חל תהליך מואץ של שחיקה והזדקנות. החוקרים קבעו אז, כי קצות הכרומוזומים של דולי - הידועים כ"טלומרים" - המווסתים את תוחלת החיים של התא, קצרים מהממוצע. לכל הכרומוזומים יש "כיפות" המגנות על הטלומרים, שתפקידן למנוע מהקוד הגנטי של התא להישחק. כשהטלומר נשחק יותר מדי, מנסה התא להשמיד עצמו כחלק מתהליך ההזדקנות." תפקיד הטלומטר דומה גם לתפקיד של פיוז, כדי למנוע התרבות לא מבוקרת של התא (סרטן).

zViper

New member
../images/Emo45.gif אגב, מזמן, לפני כמה שנים...

עיתון הארץ, הוציא מהדורה מיוחדת כאן באינטרנט, חבל שהורידו את הלינק, רציתי לצרפו כאן, במיוחד בגלל שמדובר בנושא מרתק ובנוסף ששמתי לב שאתה מתענין בכך, לא פחות ממני... הצפע.

למעלה