"יהושע הפרוע"

"יהושע הפרוע"

קאזורינה - לאחר "תיספורת" חלקית, אצלה תחילת האביב - מוצאה מאוסטרליה - ניוזילנד. תמונה ראשונה מאוגוסט 2004

bekN

New member
ומה הלאה?

משה,מה התכניות שלך לעתיד לגביו? כרגע הוא עדיין נראה כמו משהו מג'מייקה,ולא כמו עץ...

הלאה

נועם שלום, קאוזרינה עץ מאוד קשה לעיצוב כבונסאי בעיקר בגלל "העלים" המחטנים המיפרקיים שנשארים בדרך כלל ארוכים, יש מחלוקת גדולה בהרבה פורומים, גם באוסטרליה, אם בכלל ניתן לעיצוב כבונסאי. יצירת העץ החלה כקוריוז בעת מפגש החוג בחוה חקלאית לימודית בה נמכרו שתילים. האמת שאין לי כוון ברור סופי, כנראה שהעץ יהיה ליטרטי "אפרו"
, הגזע בעל מרקם מעניין, וכפי שניתן להבחין בתמונה לא החלטתי סופית גם לגבי הג'ינים (התחתון). התמונות ממש לא מחמיאות לו, מסיבות שונות צלמו בחוסר תשומת לב וסבלנות, בעיקר קשה היה לי להעביר את מימד הנפח, אשר מאוד מיפה את העץ. בכל מקרה העץ בשלב זה רחוק מלהיות בונסאי - אם בכלל, אבל אין צל של ספק שהוא "יהושע הפרוע". משה.

סן תאי

New member
קיצור העלים

משה, בקזוארינה שלא כבאורנים אין צורך בטכניקות מורכבות לקיצור העלים, ציבוט פשוט יעשה את העבודה ללא נזק לעץ וללא קצוות חומים מכוערים.

jarnon

New member
קזוארינה

שלום משה אפשר גם ככה אני מתנצל על האבנית על העציצים - יש לי בעיה במיים וזה רק צילום "עבודה". יונתן

איתןem

New member
קזוארינה

לא כדאי לשקול אפשרות לשתול אותם בעציץ אחד ע'י הצמדת הגזעים בחלקם התחתון וליצור צמח דו גזעי? כמובן שגם כך הם נראים טוב,אם כי קיימת קצת בעייה של "עובי" הגזע ביחס לגובה הצמח. שכחתי לציין -לטעמי.איתן

קזוארינה

תודה לכולם, יהונתן אכן עצים מדהימים בעיקר השמאלי, לפחות על פי התמונה, בו מודגש המרקם הנהדר של הגזע. שגיא, אני בהחלט מכיר את הטכניקה, השיטה היא סיבוב המחט ותלישתה בפרק, רק מה לעשות, יהושע שלי ממשיך לגדל מחטים ארוכים, אולי שיתבגר יהפוך פחות שעיר.
משה. נ.ב יהונתן - צילומי ה"עבודה" שלך עולים לאין שעור על הרבה צילמים אחרים בפורום.

סן תאי

New member
קזוארינות יפות

תודה יונתן על הצילומים, אני דווקא אוהב יותר את הימני שעשוי לטעמי בפורפורציות נהדרות ומעביר מיד תחושה של עץ אורן בחורש הארצישראלי.

minigan

New member
שאלה ליונתן

חג שמח יונתן. האם אתה גוזם את העלים של הקזוארינה במספרים?

איתןem

New member
קזאורינה- סליחה שאני עונה מבלי

כוונה ליטול את זכות התשובה ליונתן.אני גוזם כל השנים את צמחי הקזאורינה במספרים ולא קורה מאומה לעלים ואין שום תופעה של השחרה בקצוות .אין שום תופעה יוצאת דופןאחרי גיזום במםפרים.

minigan

New member
תודה איתן.

אם לאנשים נוספים נסיון בגיזום עלי קזוארינה אשמח לקרוא.

עץ מעניין+תגובה

משה לדעתי הקזוארינה שהעלית נראית יפה מאוד בעלת פטנציאל ונראית בריאה ומשגשגת. הקזוארינות של יונתן מרשימות ומסכים איתך, גם אותי העץ השמאלי משך יותר בשל צבעו, הגזע, להעיצוב. וכן שני העצים נראים מאוד טוב!. ברצוני לנסות לגדל אצלי גם כמה עצים מסוג זה, האם ישנם במשתלות? היכן ניתן להשיגן? אילו תנאים דרושים? ואשמח לשמוע עוד על העץ, ואם למישהו יש תמונה של קזוארינה כעץ בטבע אשמח לראות ואולי כך אני יוכל להבין על איזה עץ מדובר. לפי התמונות נראה לי שאני מכיר את העץ אבל אני לא בטוח יכול להיות שאני מתבלבל... העצים נראים מאוד טוב ( של משה + של יונתן ) בהצלחה בהמשך וחג שמח

קזוארינה

אדם שלום, יש עצים כאלה במשתלות, אבל אינו עץ נפוץ, חפש תמונות בגוגל לפי Casuarina. כפי שכתבתי לעיל, העץ קשה לעיצוב, מעוצב בעיקר ע"י חיתוכי הסחה. תנאי הגידול כמו מחטניים, יחד עם זאת נראה לי הרבה פחות בעיתי, וכפי ששמתי לב מתנהג לפי עונות השנה בארץ מוצאו, ז"א כעת תחילת האביב עבורו. יוסי ואחרים בודאי ירחיבו על תנאי גידולו. בהצלחה, משה.

גיזום מחטי קזוארינה

ניתן בהחלט לגיזום במספרים, המחט תתיבש עד הפרק ויהיו קצוות יבשים לבנים,אשר בסופו של דבר ינשרו. לחילופין ניתן לקצרם ע"י ציבוט כפי שתארתי לעיל. משה.

קזוארינה

יש דיון דומה בנושא כאן באתר בחו"ל. תמונה שהעולתה באותו דיון, קזוארינה מטיוואן.

minigan

New member
מיני קזוארינה שונים.

שלום משה. תצלום הקזוארינה מטוויאן שצרפת הינו כנראה מהמין Casuarina equisetifolia. בארץ מקובל למצוא את המינים: CASUARINA VERTICILLATA= קזוארינה אשונה, CASUARINA CUNNINGHAMIANA= קזוארינה דקיקה. יתכן ויש שוני בעיצוב בונסאי ממיני קזוארינה שונים. יוסי

elonliberman

New member
האם קזוארינה ועץ האשל הינם אותו עץ?

האם קזוארינה ועץ האשל הינם אותו עץ? או שמה אנימבלבל בין שתי המינים? אלון

למעלה