יהוה משחק בדוקים

s u p e r mind

New member
יהוה משחק בדוקים

למה יהוה "ברא" את הפרי האסור בעץ הדעת? אם הוא לא רצה שחוה תאכל מן הפרי, למה יצר אותו מלכתחילה? ולמה "ברא" את הנחש בשביל לפתות אותה לאכול מן הפרי? האם פחד שבלי הנחש לא תאכל מן הפרי? מה היו מטרותיו במשחק האידיוטי הזה? מדוע העניש את אדם וחוה, וגם את הנחש כאשר הוא עצמו שלט ביד רמה במתרחש? נראה כי סופר "בראשית" לא הבין את משמעות הדבר... הרי שבסיפור גן עדן הוא בעצם חשף את "רצונותיו" של יהוה- העניק לאדם בינה (כפי שמתואר לעיל), אופי שמעודד "חטאים", שנאה, מרדנות, ספקנות, זדוניות, חוסר סובלנות, אגואיסטיות, אטימות וכו'... ולאחר מכן קבע חוקים (שמכיוון שהוא יודע הכל- ידע כי לא יצליחו לשמור עליהם) נוקשים שכל העובר עליהם- נענש קשות... ובכך המציא לו משחק נורא נחמד; כל חוטא- גורלו מר. והשואה ושאר המלחמות, והסבל האנושי- כולם חלק מאותו משחק... כאשר התירוץ של יהוה הוא "אתם חוטאים ובוגדים!" כאשר הוא עצמו יצר אותם למטרה שמתנגד לה. כמובן שהביקורת הזאת נעוצה אך ורק באלה המאמינים באל הפרסונלי... אם היה דבר כזה, אז היה רב המרצחים- ובכל המאמינים הנכבדים שלנו מאמינים.

בּאהבה

New member
../images/Emo4.gifדיבורים מתוך רגש...

1. ה' ברא את עץ הדעת כי הם כן היו אמורים לאכול ממנו כשיהיו מוכנים... 2. הוא לא ברא הנחש כדי לפתות אותה... הוא ברא אותו והנחש פיתה אותה מתוך בחירה חופשית... 3. "מדוע העניש את אדם וחוה, וגם את הנחש כאשר הוא עצמו שלט ביד רמה במתרחש?" הוא לא שלט בבחירתם החופשית!!! כמה אחזור על זה??? 4. ה' לא ברא לאדם אופי שמעודד חטאים הוא ברא אותו 50\50!!! רוח וגוף!!! והבחירה בידו איך לחיות!!! 5. "והשואה ושאר המלחמות, והסבל האנושי- כולם חלק מאותו משחק..." חשבתי שהבהרתי את זה... המדינות שאתה מחקה בהתלהבות אשמות שנתנו לאזרחיהן היהודים ללכת לתאי הגזים!!! ארה"ב ואנגליה שאתה חי ע"פ דרכיהן נמנעו מלהפציץ מסילות הרכבת שהובילו למחנות ההשמדה!!! מסקנה: להגיד "אלוקים אשם" היא בריחה מאחריות!!! אתה אשם!!! אתה והשיטת חיים שלך!!!

Governor

New member
הפיסחת מעודדת את החיגר בקריאת

`חזק`, ויחדיו הם צולעים, מדדים, מקרטעים, נסמכים איש על רעותו, לעבר השקיעה...

s u p e r mind

New member
תגובה

למה יהוה "ברא" את הפרי האסור בעץ הדעת? אם הוא לא רצה שחוה תאכל מן הפרי, למה יצר אותו מלכתחילה? ולמה "ברא" את הנחש בשביל לפתות אותה לאכול מן הפרי? האם פחד שבלי הנחש לא תאכל מן הפרי? מה היו מטרותיו במשחק האידיוטי הזה? מדוע העניש את אדם וחוה, וגם את הנחש כאשר הוא עצמו שלט ביד רמה במתרחש? נראה כי סופר "בראשית" לא הבין את משמעות הדבר... הרי שבסיפור גן עדן הוא בעצם חשף את "רצונותיו" של יהוה- העניק לאדם בינה (כפי שמתואר לעיל), אופי שמעודד "חטאים", שנאה, מרדנות, ספקנות, זדוניות, חוסר סובלנות, אגואיסטיות, אטימות וכו'... ולאחר מכן קבע חוקים (שמכיוון שהוא יודע הכל- ידע כי לא יצליחו לשמור עליהם) נוקשים שכל העובר עליהם- נענש קשות... ובכך המציא לו משחק נורא נחמד; כל חוטא- גורלו מר. והשואה ושאר המלחמות, והסבל האנושי- כולם חלק מאותו משחק... כאשר התירוץ של יהוה הוא "אתם חוטאים ובוגדים!" כאשר הוא עצמו יצר אותם למטרה שמתנגד לה. "ה' ברא את עץ הדעת כי הם כן היו אמורים לאכול ממנו כשיהיו מוכנים..."- היכן כתוב זאת בתורה? "הוא לא ברא הנחש כדי לפתות אותה... הוא ברא אותו והנחש פיתה אותה מתוך בחירה חופשית..."- באמת?! ואני בתמימותי חשבתי שיש תכונות, יכולות ומושגים, אותם בני אדם מיטיבים להבין, לתפוס ולהשתמש בהם כגון עונש ושכר, יהוה, ערמומיות, שפה, בינה, זמן (עבר, הווה,ועתיד), בחירה חופשית, וכו'... מסתבר שגם לנחש יש "נשמה" לא כן? למה דווקא לנחש באותה עת היו את היכולות האנושיות האלו? אולי בגלל שיהוה "שלח" אותו לפתות את חווה לאכול מעץ הדעת בכדי שליהוה יהיה "אקשן"? "הוא לא שלט בבחירתם החופשית!!! כמה אחזור על זה???"- מצדי תחזור על זה כל חייך, אין זה אומר שאתה בהכרח שאתה צודק. למה בכלל נתן להם בחירה חופשית? למה נתן להם את היכולת "לחטוא"? למה לא נתן להם את היכולת ללכת רק בדרך הישרה? מהי בחירה חופשית בשבילך? האם זאת היכולת לבחור בין כמה אפשרויות? והאם זאת עדיין "בחירה חופשית" אם יטילו עליך עונשים כבדים בל תלך בדרך הלא ישרה? והאם כשאינך יודע או מודע לאפשרויות, זאת עדיין בחירה חופשית? אנא הסבר לי. "ה' לא ברא לאדם אופי שמעודד חטאים הוא ברא אותו 50\50!!! רוח וגוף!!! והבחירה בידו איך לחיות!!!"- ראה לעיל. "המדינות שאתה מחקה בהתלהבות אשמות שנתנו לאזרחיהן היהודים ללכת לתאי הגזים!!! ארה"ב ואנגליה שאתה חי ע"פ דרכיהן נמנעו מלהפציץ מסילות הרכבת שהובילו למחנות ההשמדה!!! מסקנה: להגיד "אלוקים אשם" היא בריחה מאחריות!!! אתה אשם!!! אתה והשיטת חיים שלך!!!"- איפה יהוה בתמונה הזאת? מדוע הרשה לזוועה הזאת להתרחש? היכן היה כאשר 6 מיליון מבני עמו נספו באכזריות חסרת רחמים? מדוע התיר לשואה להתרחש? לפי תשובתך כמעט נדמה כי אתה טוען שיהוה אינו מתערב... אבל בעצם אתה מתחמק מלהתמודד עם השאלה: היכן היה יהוה בשואה, ומדוע לא מנע אותה?

s u p e r mind

New member
הערה

העתקתי את ההודעה הראשית לתגובתי בכדי ששאלותיי המקוריות ותשובותיך להן יהיו מול עינך בשביל הנוחיות.

בּאהבה

New member
../images/Emo78.gif../images/Emo15.gifרוצה פיצה עם חיפושיות???

"האם זאת עדיין "בחירה חופשית" אם יטילו עליך עונשים כבדים בל תלך בדרך הלא ישרה?" כן... "האם כשאינך יודע או מודע לאפשרויות, זאת עדיין בחירה חופשית? אנא הסבר לי." אנא אתה הסבר לי מה פירוש "אינך יודע או מודע לאפשרויות"??????? האדם מודע טוב מאד מה רע ומה טוב... "איפה ה' בתמונה הזאת? מדוע הרשה לזוועה הזאת להתרחש? היכן היה כאשר 6 מיליון מבני עמו נספו באכזריות חסרת רחמים? מדוע התיר לשואה להתרחש? לפי תשובתך כמעט נדמה כי אתה טוען שיהוה אינו מתערב... אבל בעצם אתה מתחמק מלהתמודד עם השאלה: היכן היה ה' בשואה, ומדוע לא מנע אותה?" בוא ואשאל שאלה יותר קשה!!! איפה היה אלוקים במבול??? שבו נהרגו כולם!!! ולא רק יהודים!!! בוא ואשאל אותך עוד שאלה: מה אתה רוצה??? שה' יעשה ניסים ונפלאות כל פעם שמישהו מזיק למישהו??? מה אתה רוצה??? שהעולם יהיה ורוד??? אם כך לא פלא שאתה כופר! אבל! אתה כופר בפיה הטובה לא באלוקים! אותו... צריך קצת לחפש, כדי למצוא...

s u p e r mind

New member
רוצה חזיר עם פטריות? ../images/Emo187.gif

"כן..."- לא... "אנא אתה הסבר לי מה פירוש "אינך יודע או מודע לאפשרויות"??????? האדם מודע טוב מאד מה רע ומה טוב... "- לא נכון. אם יחנכו אדם לאלימות פיזית ומילולית, שקרים, הטרדות מיניות, שדידת בנקים, מכירת סמים וכדומה... והוא לא יכיר מישור חיים שונה, הוא יחשוב שזוהי דרך החיים הנכונה, כלומר הרע בשבילו הוא טוב. בנוסף לכך כאשר אדם נולד למורשת הדת הבודהיסטית, ולא מוכרת לו הדת היהודית, לא הייתה לו חופש בחירה. בשתי הדוגמאות הללו- האדם לא מודע לאפשרויות שלדעתך יהוה מצפה ממנו להכיר ולבחור בדרך ה"טובה" (להתנהג במוסריות, ולהאמין ביהוה ובדתו), ולכן אין כאן בחירה חופשית- אז מדוע שיענשו? "בוא ואשאל שאלה יותר קשה!!! איפה היה אלוקים במבול??? שבו נהרגו כולם!!! ולא רק יהודים!!! בוא ואשאל אותך עוד שאלה: מה אתה רוצה??? שה' יעשה ניסים ונפלאות כל פעם שמישהו מזיק למישהו??? מה אתה רוצה??? שהעולם יהיה ורוד??? אם כך לא פלא שאתה כופר! אבל! אתה כופר בפיה הטובה לא באלוקים! אותו... צריך קצת לחפש, כדי למצוא... "- אם יהוה שואף לטוב, ואין לאדם בחירה חופשית- בוודאי שאני מצפה ממנו שידאג ל"עולם ורוד". אחרת הוא אינו אל מתערב, או שאינו ישות טובה, או שהוא לא קיים. כלל.

בּאהבה

New member
../images/Emo132.gifאני אוותר הפעם...

"כן, לא, @#$%" תהרוג אותי לא מבין למה אם יש שכר ועונש זה שולל ממך את הבחירה... אולי אני דיסלקט? "אם יחנכו אדם לפשע, ולא יכיר מישור חיים שונה הוא יחשוב שזוהי דרך החיים הנכונה" לא!!! ה' יצר את המצפון וכשהוא רואה אחרים סובלים הוא יודע טוב מאד שזה רע!!! "אדם שנולד בודהיסט ולא מוכרת לו היהדות..." ע"פ היהדות הגוי לא מחוייב להיות יהודי (שלא כמו הנצרות...) לכל אחד תפקיד משלו... "אם ה' שואף לטוב, ואין לאדם בחירה חופשית וכו'" אם... אבל זה לא כך כפי שהסברתי...

s u p e r mind

New member
תגובה

"תהרוג אותי לא מבין למה אם יש שכר ועונש זה שולל ממך את הבחירה... אולי אני דיסלקט?- כבר נענה. "לא!!! ה' יצר את המצפון וכשהוא רואה אחרים סובלים הוא יודע טוב מאד שזה רע!!!"- נכון... אך הוא יחשוב שזאת בעיה פנימית שלו, שמשהו לא בסדר איתו כאשר הוא מרחם על אדם שסובל. כלומר, למרות שירגיש שמה שהוא עושה לא בסדר, הוא לא יחשוב שזה רע- פשוט כי זאת דרך החיים היחידה שהוא מכיר, ואם יש לו בעיה עם דרך החיים שלו... אז לדעתו יש לו בעיה נפשית. בדומה לכך, אדם דתי מלידה, שאינו מכיר את האתאיזם ויש לו נטייה לספקנות, יחשוב שמשהו איתו לא בסדר וידכא את הספקנות מכיוון שהיא אינה תואמת עם דרך חייו. ואותו דבר עם אדם שמלידה חי בדרך האלימות, למרות שיש לו מצפון, הוא ידכא אותו כי הוא לא תואם לתפיסת עולמו, ולא יתפוס את דרך חייו כ"רעה". יש לציין כי כמו שיש דתיים שחוזרים בשאלה למרות הכל... כך גם יהיו יוצאים מן הכלל (בחברה האלימה שהצגתי) שילכו יד ביד עם מצפונם, ויצאו מן החברה שלהם. "ע"פ היהדות הגוי לא מחוייב להיות יהודי (שלא כמו הנצרות...) לכל אחד תפקיד משלו..."- אבל למה אדם שלא מכיר את היהדות כאפשרות, אלא את דתו בלבד, לא יזכה לאותם "תגמולים" ב"עולם הבא" כמו יהודי מאמין (ע"פ היהדות כמובן)? מה אשם אותו אדם שלא הוצגה בפניו האפשרות לבחור ביהדות? מדוע יש כאן אפלייה? "אם... אבל זה לא כך כפי שהסברתי..."- אבל אני הסברתי לך שאין בחירה חופשית, ולכן אם לפי טענתך יהוה שואף לטוב (אתה מאמין שהוא טוב מטבעו, לא?), הוא חייב למנוע מה"רע" להתרחש...

כמו שדרקון ענקי יורק אש וחד שיניים-

שחובב יהודים וטורף נאצים לארוחת בוקר- לא מנע את השואה ולא הציל אותנו ממנה, כך גם אלוהים לא. שניהם פשוט לא קיימים.. כך גם סופרמן וזאוס והרקולס ו..... בסה"כ מדובר במיתולוגיות/סיפורים די חביבים אבל מכאן ועד ללהאמין בקיומם..

למעלה