יהודי

L7

New member
השאלה למה אלוהים רצח אותו?

כנראה שהתחנף יותר מדי.

מה הקטע עם חנופה?

L7... מה העניין הזה עם הזכרת החנופה כל הזמן? שאדם מודע מברך על המזון לפני שהוא מכניס אותו לפה, הוא פשוט בולם את תאוותו ואומר תודה למקור מימנו בא האוכל. אותך לא לימדו לומר תודה? אני בטוחה שכן... גם אותי. זו לא חנופה, זה הגיון.

neko

New member
האוכל הגיע מאנשים שעבדו כדי להכין

אותו, ואנשים שעמלו על המצאות שאפשרו את ייצורו (למשל המצאת הלחם והחקלאות בין היתר). למה להתחנף לאלוהים, שגם אם קיים לא עשה דבר למען יצירת האוכל הזה? או שמא את כופרת ב"הסתר הפנים"?

אני מודה למגיש וליוצר...

למי שמגיש לי, ולמי שיצר, מתוך מודעות. אני מודעת לכל התהליכים שהמזון עבר עד שהגיע לפי (או לפחות משתדלת לזכרם), כפי שאני מודעת לקיום האחד שמאפשר את כל זה... אם אני אומרת "תודה,אמא" בהנחה והיא מגישה לי את המזון, זו אינה חנופה, כמובן שלא... אבל אם אני מודה לבורא, שגלגל את חומר הגלם אולי ב- 1000 תהליכים שונים עד שהגיע לידי אימי, זוהי חנופה?! אינך מציאותי...

neko

New member
אמא שלך שמחה שאת נהנית ומרגישה

טוב כשאת מודה לה. אלוהים אינו צריך את תודותיך - אין לו מוח ולכן אין לו רגשות ורצונות (אולי את התודעה עוד לא הצלחנו TO PIN-POINT, אבל רגשות ורצונות הם פיזיולוגיים וכימיים לחלוטין). ושוב, התעלמת מכך שהבורא מסתיר פניו לפחות 2000 שנה, ולא היה מעורב כלל בגלגול המזון. ואם מישהו אינו מציאותי, הוא זה שמדבר עם חברים דמיוניים.

L7

New member
חנופה היא עניין מגעיל. הדת מתחנפת

לשליט באופן מגעיל- אך את ההתרפסות תופסת כחלק טבעי. אותי זה דוחה. אולי דתי שינסח לעצמו את יחסו לאלוהים, יעלה בדעתו שמא זעקות "הקב"ה אני אוהבת אותך" מעוררות גועל אצלו = כאילו היה אליל פופ.

lala897

New member
ישש!!

זה הגדרה טובה- ליטל- הזעקות- הקב"ה אנחנו אוהבים אותך- אכן נותנות תחושה כאילו צועקים לאיזה אליל פופ מחורפן על הבמה.

HUhybrid

New member
אוהב אלוהים, גועל נפש ../images/Emo4.gif

כיצד ניתן בשם הניסיונות הרטוריים שלך, אותם אני יכול להבין, להביא צילום זוועה כמו זה, וזאת עוד תחת המשך נקיטת אותה השקפת עולם פאסיבית, קורבנותית ותלותית אותה כופה על האדם עולם ההלכה הדתית וזאת עוד מבלי משים לב לזוועה הגדולה שבכך?! אנשים כמוך, שלא בוחלים גם במניפולציות רגשיות זולות וכאובות כגון אלו לצרכי שכנוע בדבר עניינים מוסרים/אמונתיים/דתיים/ערכיים, מעוררים בי תחושת זרא ומיאוס.

באהבה1

New member
../images/Emo11.gifאצטט את Governor...

"די לחכימא ברמיזא, ולשטיא בקורמיזא" פירוש: לחכם מספיק לרמוז, אבל לשוטה צריך שוט...

למעלה