האם משהו מיוצאי טורקיה שעברו לרודוס בשנים של 35 ואיך עד המלחמה מכיר ויודע מה קרה שם בנוגע למסמכים תחת השלטון האיטלקי איטליה היתה ברודוס אם יש למישהו איזה קצה חוט לגבי פרטים בענין זה אנחנו מחפשים אנשים שהו בתקופה זו או ילדהם שחיו תחת השלטון האיטלקי
שלום שון, לדעתי עליך לפנות אל מר מאריו סוריאנו, יו"ר ארגון יוצאי רודוס, יתכן והוא יוכל לעזור לך. נוסף לכך צרפתי קישור לאתר של מוזיאון יהודי רודוס, יש להם כתובת מייל, תפנה אליהם את שאלותיך, מקווה שתענה. בהצלחה.
לפנישבועיים, במפגש בבר אילן, קיבלנו פרק במורות יהדות רודוס ע"י אחד המשתתפים. שמו לא זכור לי אבל אני מקווה ש"אלצהימר הנעורים" שלי לא ימנע ממני לשאול אותו ביום רביעי הקרוב.
במסגרת ערבי קהילות סרט - קהילת רודוס-יוון יום רביעי 9.6.2004 בשעה 20:30 הסרט כולל תיאור היסטורי של התיישבות היהודים ברודוס, השתלבותם במסחר, החיים לפני מלחמת העולם השניה, תקופת המלחמה, השואה והשיקום אחרי המלחמה. בסרט מופיעים ניצולי השואה המספרים את סיפורם האישי בלאדינו. כרטיסים למופעים במחיר 60 ש"ח, טל'03-5173711 אני ראיתי את הסרט וקיבלנו הסבר ממגי כהן וממריו סוריאנו יש לי את הטלפון של מגי ואם את/ה מעוניין אשלח במסר