יהודי צפון אפריקה

• פותח הנושא OMRK1
  • פורסם בתאריך

OMRK1

New member
יהודי צפון אפריקה

מישהו יודע כמה יהודים שחיו בצפון אפריקה מתו בזמן שהגרמנים היו שם?

אנגרן

New member
לפי מה שידוע לי בתוניס הגרמנים

עצרו יהודים והכניסו אותם למחנות ריכוז. גם סגנו של אייכמן, דיטר ויסלינצי הגיע לתוניס כדי לתכנן את גירוש יהודי המדינה למחנות ההשמדה אולם בעקבות קשיים לוגיסטיים התוכנית לא יצאה לפועל. בכל שאר ארצות צפון אפריקה היהודים לא נפגעו פגיעה של ממש. אגב, שמעתי סיפור על כך שקבוצת יהודים מלוב הושמדה באושוויץ. עד כמה הסיפור נכון?

donatela

New member
בתוניס הוכנסו למחנות עבודה

וכל תוכנית של הנאצים לא יצאה לפועל גם בגלל התחרות עם האיטלקים שהגנו על היהודים "שלהם" (הגראנה - יהודים בעלי אזרחות איטלקית) וגם בגלל שהכיבוש הנאצי הסתיים ב 43 יש ספר מצויין של דניאל קארפי על זה...

aditayar

New member
יהודי לוב-

אני לא יודעת לגבי אושוויץ, אבל מלוב נלקחו כ- 650 יהודים למחנות אינסברוק וברגן בלזן. עד כמה שידוע לי, הם לא נלקחו להשמדה, אלא כדי לשמש בני ערובה במקרה שבו יילקחו שבויים ע"י הבריטים, כיוון שהם היו בעלי אזרחות בריטית. בכל מקרה, בלוב קם מחנה עבודה בשם ג'דו, שהתפרסם לאחרונה בגלל הדרישה להכיר ביהודים יוצאי לוב ותוניס להיחשב כניצולי שואה (מי שהגיעו למחנות). המחנה הוקם קרוב לגבול המשולש עם תוניס ואלג'יר. מחנות עבודה נוספים שקמו היו סידי עזאז ובוגבוג. סה"כ ידוע לי כי 265 יהודים יוצאי לוב שנהרגו במהלך המלחמה ע"י הנאצים, במחנות עבודה וכפייה. דרך אגב, אני מתנצלת עם המידע לא מדוייק, הוא ידוע לי מאבי, שמוצאו מלוב, אבל הנתונים על כך אינם מלאים. אני אשתדל לבדוק את העניין לעומקו ולשוב עם מידע מפורט יותר.

anubis1

New member
עד כמה שאני זוכר רק יהודי לוב

נלקחו למחנות באירופה ו63 או 73 נלקחו למחנות השמדה התוצאות היו יכולות להיות יותר חמורות אבל רומל התעלם מפקדות המאסר ליהודים

למעלה