יהודי הרייך בשואה

Perrymedic

New member
יהודי הרייך בשואה

שלום! אני תלמיד כיתה י"ב, בספר הלימוד שלי מסופר על היהודים תחת כיבוש נאצי עד שנת 1939 והחל משנה זו מתחילים לדבר אך ורק על המצב במדינות תחת כיבוש נאצי. השאלה שלי היא מה קרה ליהודים ברייך (גרמניה, צכוסלובקיה, אוסטריה) בשנים 1939-1945? איך המשיכה הפגיעה בהם? גם בגרמניה הם היו בגטאות? *אם מישהו יוכל להביא לינק למקור מידע (אנגלית או עברית) זה יעזור מאוד.

קוכולין

New member
לא

בגרמניה לא היו גטאות. היתה הצעה כזאת, אבל היא נדחתה על ידי היידריך ויתר המנהיגים הנאציים. הכוונה, משלב די מוקדם, היתה להפוך את גרמניה ואוסטריה ל-Judenrein, היינו- בז'ארגון הנאצי המצמרר, "אזור נקי מיהודים". תחת זאת, גירשו את רובם המוחלט של יהודי גרמניה לגטאות במזרח, שם ציפתה להם, החל מסוף 1941, מכונת ההשמדה של הפיתרון הסופי. בצ'כוסלובקיה דווקא היו גטאות. טרזינשטאט הוא המפורסם שבהם.

masorti

New member
ולמען הדיוק (והנוקדנות)...

היו גטאות באיזורים שסופחו לרייך בפולין (הידוע בהם, שהוא זה המוכר לי, הוא גטו לודז'). למרות שהם חלק מאותם "גטאות במזרח", הרי שפורמלית הם היו בתוך הרייך ולא בשטחים הכבושים.

s k y b l u e

New member
גם אושוויץ היתה חלק מה'רייך'

נכללה בשטחים שנקרעו מפולין וסופחו ל'רייך' אחרי הפלישה הגרמנית.

masorti

New member
מחנות ריכוז לא חסר ברייך...

דכאו, ברגן בלגן, בוכנוולד... כולם היו בגרמניה עצמה.

s k y b l u e

New member
אושוויץ-בירקנאו היה מחנה השמדה

לא סתם מחנה ריכוז. מחנות ריכוז היו מאות רבות.

קוכולין

New member
בוודאי

רוב האסירים במחנות הריכוז בתוך גרמניה היו גרמנים, "פליליים", הומוסקסואלים, בונים חופשיים או מתנגדי המשטר לגווניהם- קתולים, פרוטסטנטים, סוציאליסטים, קומוניסטים ולפעמים גם שמרנים (במיוחד לאחר 20 ביולי 1944). רק מיעוטם היו יהודים, ובמהלך המלחמה נוספו להם גם שבויי מלחמה ולוחמי מחתרת מהארצות הכבושות. בבוכנוולד, למשל, היתה קבוצה גדולה של שבויי מלחמה סובייטיים. המטרה הראשונית, המוצהרת של מחנות הריכוז, היתה "לחנך מחדש" אסירים גרמנים באמצעות עבודה קשה ומשמעת ברזל, להוציא להם את הג'וק הפלילי או האנטי-נאצי מהראש, ולהפוך אותם לחברים צייתנים בקהיליית העם (Volksgemeinschaft) הנאצית. אסירים פוליטיים מסויימים, מתנגדי המשטר העקביים ביותר, נחשבו כבלתי ניתנים לתיקון, ולפיכך היו אמורים לבלות את כל חייהם מאחורי גדרות התייל - לפחות עד שישנו את עמדותיהם באופן רדיקלי. במקרה של שבויי מלחמה, הכוונה לא היתה של "חינוך מחדש" אלא של ענישה וניצול כוח העבודה שלהם. יהודים נכלאו במחנות ריכוז גרמניים ב-1938 על מנת לסחוט כסף מקרוביהם, ולוודא שיעזבו את גרמניה לצמיתות לאחר שישוחררו. במהלך הפיתרון הסופי, מחנות הריכוז שימשו לעיתים קרובות כתחנה ראשונה בדרך להשמדה, במטרה לנצל כלכלית את היהודים עד כמה שאפשר.

טשאפק

New member
האם באמת ניסו לקדם את המטרה

המוצהרת? האם הצליחו בה? (או דיווחו על הצלחות). לכאורה גם המחנות הסובייטים נועדו לתיקון הסוטים, אבל זו היתה הצהרה ריקה בלבד. די מהר פחת המאמץ שהושקע בתעמולה קומוניסטית במחנות למינימום.

Y. Welis

New member
לא לפי תום שגב בספרו 'חיילי הרשע'

המחנות היו בעיקר דרך להיפטר באופן שקט מהמתנגדים ולהתעלל בהם בדרכים מגוונות, ללא סיבה ממשית.

קוכולין

New member
אני לא יכול לומר בוודאות

אבל אני יודע שהיה ניסיון להפיץ תעמולה נאצית בכלל, ואנטישמית בפרט, בקרב האסירים הגרמנים במחנות. תיאודור אייקה, מפקד מחנה דכאו ולאחר מכן מייסד ומפקד פלוגות הגולגולת של הס"ס, נהג להפיץ את דר שטירמר בקרב האסירים, כדי להפוך גם אותם לאנטישמיים.

Perrymedic

New member
אפשר לקבל לינק למקור מידע?

עברית או אנגלית.. זה לא משנה.. פשוט הייתי רוצה קצת יותר פירוט. תודה על התשובה!

Y. Welis

New member
כדאי רק להזכיר שטרנספורטים ראשונים

מהרייך החלו כבר בקיץ 41' לאיזורי ההשמדה ההמוניים במינסק ווילנה, כשבהתחלה הבאים חוסלו עם הגיעם, אח"כ שוכנו בגטאות המקומיים. אחרי שנראה שהפיתרון הזה מסורבל מדי, הטרנספורטים נעשו לפולין.

Perrymedic

New member
לאן גירשו אותם?

לאן בעיקר גרשו אותם וממתי עד מתי? ממתי יהודי גרמניה הוכרחו ללבוש טלאי צהוב?

תמיר1991

New member
האם בצרפת היו גטאות?

ידוע לי כי באשר למחנות השמדה, באיזורים הקרובים לגזע הארי ה"טהור", כביכול, לא היו כלל מחנות השמדה, כיוון שהם אינן הולמים את ה"גזעים העליונים" אלא צריכים להיות בסמוך ל"גזעים נחותים", כסלאבים. אך האם המדיניות הזו הייתה גם לגבי גטאות? תמיר.

TaL53

New member
ההי את המחנה המעבר

המפורסם בפריז שלרגע שחכתי את שמו.

קוכולין

New member
אני אומר בזהירות

למיטב ידיעתי לא היו גטאות בצרפת, אך יתכן בהחלט שאני טועה. אני כן בטוח שהיו מחנות ריכוז בצרפת, כמו למשל מחנה הריכוז גֶרְס שפעל בדרום המדינה.

למעלה