יהודים, פוגרום בעיירה!

יהודי31

New member
לא הבנתי מה מפריעה

לך בתגובה של החרדים לפיגוע? ומה ההבדל בין התגובה עכשיו ובין התגובה בשואה? ועצה: אל תערבב ההרגשות וה EMOTIONS בתגובה עניינית..(אל תיפגע)
 

rigoletto111

New member
לוי מתפעל מ"פועלם" של החרדים?

אבל ממה בדיוק? מהחידושים בריטב"א?
 

rigoletto111

New member
ומשהו מ"בחדרי חרדים" בעניין

לא לפני הרבה זמן בקעה זעקת שבר נוראה מהמטבח בבית ושם עמדה גרויסית והצביעה בזעזוע וחרדה על ג'וק חומייני שעמד באמצע המטבח. הגו'ק המבוהל עמד קפוא באמצע המטבח ולא זז עד שהנעל ניחתה עליו. ואני תמהתי. למה הוא חיכה? למה לא ניסה להימלט לאחד הפינות כדרכם של כל הג'וקים? התפלאתי וליבי נמלא כבוד לאיפוק האצילי שגילה. כנראה המדובר בג'וק בעל אמונה שלימה בהשם יתברך. "מה שיבוא יבוא", חשב הג'וק, "הכל בידי שמיים" ועבר במהרה לעולם שכולו ג'וקים קי 500 ונעליים. את הסיפור הזה אני תורם למען העמדה הטוענת שהרבה מאותה ה'אמונה' ו'האיפוק אצילי' טבולה ביותר מקורטוב של בריחה מאחריות. לפי עניות דעתי אותה גישה המטילה את האחריות למוות על כתפיו של הקב"ה בלבד מאפשרת ליחיד להתמודד עם המוות ברובד הנפשי אך מעקרת את יכולתו להתמודד עימה מעשית. אין לשכוח ש'הגישה המאופקת' הזו היא זו שאיפשרה לנאצים ימ"ש להפעיל את תוכניתם באופן חלק, לערבים לערוך טבח בבחורי ישיבות לא מוגנים בחברון, ובעצם למה ללכת רחוק: זו אותה הגישה שגורמת לכך שהרבה חרדים יזלזלו בבריאותם, יעשנו, לא יתעמלו, ימנעו מביטוח חיים כי "הכל בידי שמיים". אולי היה מוטב זעקות שבר והתפרצות שהיו מנותבים לפתרונות מעשיים וחיפוש אחריהם מאשר האיפוק הזה שיותר מכל מזכיר לי את הקיפאון שמצמיד את הג'וק למקומו רגע לפני שהנעל נוחתת עליו. http://www.hydepark.co.il/hydepark/topic.asp?topic_id=567615 ותודה למוישי גרוס
 
חסר טעם לחלוטין../images/Emo31.gif

ולא ברור לי איך הוא הכניס את השואה לכאן. האם הוא מאשים את הקורבנות? הרי ראינו לאן הוביל מרד גיטו וורשה המאד מאד שנוי במחלוקת.(בלשון המעטה) אולי היום זה נחמד מאד לדבר על התנגדות יהודית בגיטו ועל גבורה וכו', אבל בפועל, אלפים רבים ואולי עשרות אלפים שהיו יכולים להינצל, שילמו בחייהם על ההרפתקה ההיא.
 

rigoletto111

New member
אתה יותר סתום משחשבתי

מבדיקות סטטיסטיות, במהלך השואה במקומות שבהם היו מרידות יותר אנשים ניצלו. וכמובן שאני לא מאשים את אלו שלא מרדו, רק מציין את העובדות. מי שלא מרד לא ניצל בוורשה. כל מי שנלקח בטרנספורטים נרצח בטרבלינקה.
 
לא מדויק

אלפים רבים ניצלו בגיטו לודז', למרות שהתנאים שם בהתחלה היו קשים יותר מגיטו וורשה, וזה בגלל שהם פעלו בהגיון ולא התקוממו. כמובן שבמקרים שלא היה שום סיכוי להנצל בדרך אחרת, מי שהתקומם עשה נכון. אבל לא בכל מקום היה בכלל שייך להתקומם. למעשה, להוציא כמה מקרים יוצאי דופן, זה לא היה שייך בכלל בתנאים שהיו שם.
 

rigoletto111

New member
יכול להיות שיחסית שרדו יותר

יהודים מלודז', אבל הסיבה היא שבלודז' הגטו חוסל (ע"פ החלטת הגרמנים) רק ב44, הרבה אחרי שאר הגטאות בפולין. וגטו ורשה חוסל ב43, ואז גם התחולל המרד. בכל מקרה, הפתרון הסופי הצליח גם תודות לשיתוף פעולה נלהב של המנהיגות היהודית, ורומקובסקי מגטו לודז' הוא דוגמא מצויינת לכך.
 
רק שכחת לציין...

שגיטו וורשה חוסל כנקמה על המרד. ועל כך מתקוממים רבים מהניצולים, שרואים במרד מעשה שטות.
 

rigoletto111

New member
ושכחת לציין

שהציונים בכלל אשמים בשואה, ובכך לסכם את מה שמספרים ברחוב החרדי...
 
אין כאן עניין של חרדי או חילוני

רק התיחסות לעובדות, ולא לשיכתובים של היסטוריה שנוחים לצד כזה או אחר.
 
למשל

הגאון רבי מנחם זמבא, חסיד גור חרדי לכל הדעות ואחד מגדולי התורה המפורסמים של פולין, היה תומך נלהב במרד. ככה שחרדי חילוני, פשוט לא רלוונטי לצורך הדיון.
 
"תומך נלהב במרד", אז מה?

מי שעמד בראש המרד היו בעיקר בונדיסטים וכמה קבוצות קטנות של ציונים. אסטרו, אל תבלבל את העובדות.
 
הוא עצמו נהרג בקרבות

וגם עודד את מארגני המרד, ולמעשה נתן להם תמיכה מוראלית/דתית. ולגופם של דברים הנה מה שכותב יעקב מארוקו ז"ל מניצולי גטו ווארשה בספרו "זעקת מעונה" על המרד ותוצאותיו ההרסניות: אז הפכה ווארשה - זו העיר רבתי-עם, למאכולת אש. ודווקא עיר זו, בה גר הקיבוץ היהודי הגדול באירופה, בן חצי מיליון אנשיו, היא היא שנדונה לשריפה. שורפי העיר הגרמנים ידעו היטב שרכוש אדיר עשוי לרדת לטמיון, והרי לא זו הייתה דרכם! הלא נודעו המה בלהיטותם לאגור כל פריט שאפשר היה להעשיר ממנו. (וחפצי הבלואים של המומתים, שמלאו קרונות למאות, יעידו.) ואיך אפשרי להבין שעל השחתת אזורים שלמים בווארשה, לא קם איש מהם למחות?! אלא שהתשובה, לדאבון לב כולנו, נעוצה באותו בנין הנערים שהיה סתירה... אלה הם הנערים ששיחקו עם מעט אקדחיהם וחפצו להראות כגיבורים, נגד כל הגיון ויושר שכלי. הם הם שהביאו את האסון הנוראי על עשרות אלפי בני עמנו.
 

ELI105

New member
השאלה הבסיסית היא

מדוע לא הגנורוב רובם של היהודים על עצמם כבר כשהתחילו לשלוח אותם לגטאות התשובות ידועות ברור שבנין הנערים הזה חיזק את רוח הלחימה והכבוד העצמי של העם האומלל הזה המסקנות צריכות להיות להיות חזק מספיק ולהרוג לפני שקמים עליך להרגך מה שקורה בשנים האחרונות במדינה הוא נסיגה לעמדות גלותיות, לדעתי מי שעושה חשבונות כשיורים לו בפרצוף נשאר פרייר וכולם לומדים שאפשר לדרוך עליו כלומר: הוא מוותר על זכות ההגנה העצמית על חירותו וכבודו. מובן שהדברים מורכבים בין בשואה ובין בפוגרומים דהשתא אך יש לזכור כי לכל מטבע שני צדדים ולכל סיטואציה צורות ניתוח רבות.
 

משמים

New member
עוד משהו מעניין משם

כידוע נוטים לתלות בעניין הצניעות את הפיגוע בירושלים. אבל היום בדיילי טלגרף התפרסם ראיון עם אחות המחבל המתאבד. היא מעריכה שאחיה לא היה מסוגל ללכת להתאבד בת"א. הוא לא היה מסוגל לסבול מראה של אישה חשופה, כפי שהיא מתארת. לכן, לדבריה, הוא העדיף להתאבד בין חרדים הלבושים בצניעות http://www.telegraph.co.uk/news/main.jhtml?xml=%2Fnews%2F2003%2F08%2F27%2Fwmid27.xml
 
למעלה