יהודים ערבים

לנדסמן

New member
יהודים ערבים

אני כל הזמן שומע את הביטוי הזה (בעיקר מאנשי שמאל שמשום מה מאד נהנים לומר את זה בין אם מתוך התנשאות ויש באמת מיעוט קטן שאיננו גזען ומאמין בחלוקה הזאת). רציתי לדעת האם אפשר לומר שיש גם יהודים ארים?

שמעתי לא פעם טענה כזו

מפי אותו סוג של אנשים. אלה שמנסים לשווק תיאוריה לפיה היהודים אינם עם בעל מכנה משותף אתני כלשהו.

אלי ו.

New member
בד"כ הטוענים את הטענה הזו

אומרים שהיהודים בגרמניה השתיכו ל"מישלינג". יש מספר גורמים שאוהבים לטעון את הטענה הזו: 1. השמאל האנטי ציוני ההזוי. - הכחשת קיומו של העם היהודי משמעה נטילת הבסיס מהרעיון של בית לאומי לעם היהודי. 2. אתאיסטים - טענה לקיומו של "עם ישראלי" ולא יהודי. (ע"ע כנענים) 3. חרדים קיצוניים אנטי ציונים - ראיה בדת חזות הכל והתעלמות מזהות לאומית יהודית חילונית. לקבוצה הראשונה אני אוהב לשאול אם יש עם פלשתינאי. בד"כ תגלה שכל הקריטריונים שהם התעקשו עליהם כדי להוכיח שאין עם יהודי אינם רלבנטים לפלשתינאים. לשניה השאלה טכנית, כמה אנשים מגדירים עצמם כבני העם הישראלי? כל עוד יש רק אנשים ספורים המגדירים עצמם כך אין עם ישראלי. עם הקבוצה האחרונה אפשר להראות הלכתית שהם טועים. ישראל שחטא עדיין ישראל הוא.

masorti

New member
שכחת עוד קטגוריה...

מיליטנטים קיצוניים בני עדות המזרח העוסקים במאבק העדתי. אני לא יודע האם יהודה שנהב ממש שייך אליהם, אבל הוא עוסק במינוח "יהודים-ערבים" בהרחבה.

לנדסמן

New member
המישלינג

ברובם היו חצי/רבע/שמינית יהודים וגם לא ראו עצמם יהודים. אני מדבר על יהודים שרואים את עצמם יהודים ובאו (נניח) מגרמניה, האם עפ"י אותה הגדרה אפשר לומר שהם יהודים ארים?

5EDEN50

New member
אני יהודיה גאה בת לעם ישראל !

התנגדתי לכיבוש 67 למרות אהבתי לארץ ישראל ! האם זה עושה אותי נגד המדינה? אני מאמינה שכל היהודים כן אוהבים את ישראל למרות חילוקי הדיעות באשר לכיבוש אך מה שנראה לי חשוב באמת זה לפחות לכבד את דעתו האחד של השני וחשוב לשמור על קשרים טובים גם עם בני ארצינו האישמעלים. מזמן לא הייתי כאן
אז הכל ברוח טובה!!! נאוה.

NorthernStar

New member
מאוד פשוט

יהודים-ערבים: ערבים מבחינה אתנית (מוצאם מארצות ערב, כל האוריינטציה התרבותית שלהם היא ערבית) ודתם יהודיה. בדיוק כמו יהודי-פולני או יהודי-אתיופי, ובדיוק כמו קתולי-צרפתי או מוסלמי-אינדונזי. באמת לא מסובך.

masorti

New member
ומכאן אני מסיק...

שהפורמט הוא "דת"-"מדינה". (קתולי-צרפתי, מוסלמי-אינדונזי, וכו') מצוין... מכאן שאחמד טיבי הוא מוסלמי-ישראלי. אז שיפסיק לבלבל במוח שהשיוך האתני שלו הוא "פלשתיני". דרך אגב, שבני האינואיט בקנדה יפסיקו לבלבל במוח שהם ממוצא אתני מיוחד. הם בסה"כ נוצרים-קנדים ותו לא. נ.ב. כשאת כותבת "יהודי-אתיופי" אתה מתכוונת ל"יהודי-אמהרי-אתיופי" או ל"יהודי-טיגרי-אתיופי". כי אין חיה כזו "העם האתיופי".

זה מותר...

להסיק, מה רוצים וכמה...היה עדיף כמובן שיהיה לזה איזה שהוא הקשר לדברים,אבל לא ממש חובה.

אלי ו.

New member
השאלה היא אחרת

האם אותם יהודים מגדירים עצמם כשייכים לעם הערבי או שזו הגדרה שאת כופה עליהם? אין לי בעיה עם יהודה שנהב שמכנה עצמו כך, זו זכותו. הבעיה שלי היא עם אנשים כמוך שכופים את ההגדרה הזו על מי שאינו חפץ בכך מסיבות פוליטיות.

נהפוך הוא...

למרות כל הקישקושים למילה ערבי ישנה כבר משמעות ועצם העובדה שכל כך הרבה אנשים {כולל ויקיפידיה שסטטיסטית מטעה בחמישים אחוז מהחומר שנכתב בה}}משתמשמים בה בטעות איננה משנה זאת...ערבי הינו אדם הנולד בחצי האי ערב. שיוך הפוליטיקה למילה הינה חוסר הבנה, שיוצר בסופה משוואת עקומות כמו מלחמה בין "יהודים וערבים" כשבפועל האימות הינו בין מספר מדינות ערב וארגוני טרור למדינה הציונית, או לחילופין "נכה בהם בכוח עד שיבינו שדבר לא מושג באלימות". משפטים מטופשים ונבובים,שגם כשאומרים אותם בלהט לא נהפכים הם לחכמים יותר,או נכונים לוגית...יהודי שנולד בחצי האי ערב הינו יהודי ערבי. כל פילפול אחר הינו סתם משחקי מילים.

על מה אתה מברבר?

רק מי שנולד בחצי האי-ערב הוא ערבי? מאיפה הנפצת את זה? אז כל העמים האלה בצפון-אפריקה, מסופוטמיה, מצרים וכנען, הם למעשה לא ערבים בכלל... הם סתם משקרים אותנו כדי. איזה בילבולי ביצים בשקל, החל מהמאה ה-8 והלאה הערבים כבר לא היו נחלתו של חצי האי-ערב עם הגירה והתפשטות לכל הכיוונים, אז מספיק עם הניסיון הזה של למתוח קו מלאכותי ולהכריז "זה ערבי".

לנדסמן

New member
ומי קובע את ההגדרה?

אתה? ואם הם עצמם מתנגדים להגדרה? ובאנלוגיה, מי קבע שיש עם פלשתיני? הרי בתחילת המאה העשרים ערביי האיזור רצו להקים את סוריה הגדולה, לא דובר על שום עם פלשתיני או על הקמת מדינה שתיקרא פלשתין.

יריב8

New member
מעניין

בדקתי בכמה ספרים ובהרבה אתרים ראויים ונראה שכולם טועים כמו ויקיפדיה, מסתבר שאתה היחיד שמשתמש בהגדרה הנכונה, יפה.

למעלה