יהודים עירקים? או ....?

אבו-דני

New member
יהודים עירקים? או ....?

--- ערבים מעירק בני דת משה? למה אתם מעלים זכרונות מהתרבות הפרימיטיבית שממנה באתם?

אבו-דני

New member
איכס, איך אנשים שהגיעו למדינה

--- מערבית מתרפקים על תרבות של בבונים? אם התרבות שהשארתם מאחור כל כך נעימה, אזי למה עזבתם אותה?

אבו-דני

New member
לפני שאתם מהינים לעלות על בדל ...

--- מקלדתכם- גזען תחשבו על מה שנאמר לא על מי אמר לא אנני אשכנזי הייתי היכן שאתם נמצאים בתרבות החשוכה בבדיחות המטופשות והפתגמים האינבצילים ששמעתם בילדותכם אבל כמו אברהם שגדל בבית של עובדי אלילים התפכחתי מהחוסר תרבות שממנה בא סבי

א ש ר ת

New member
../images/Emo46.gifאבו דני תקשיב ותקשיב טוב,נראה...

לי שאינך יודע דבר וחצי דבר אודות מורשת יהודי עירק,אודות התרבות שלה והמנהגים שלה,אודות רבניה הידועים בכל העולם שגם היו פוסקי הלכה לכל העולם ודעתם היתה מקובלת.אינך יודע אודות האנשים המשכילים שהגיעו מעירק למדינת ישראל והשתלבו במסחר,בכלכלה,בפוליטיקה ובספרות.נכון לי היה טוב בעירק אך בוודאי הרבה יותר טוב בארץ שלנו.מי שלא זוכר את העבר שלו אין לו הווה ולא עתיד.אלי עמיר הסופר העירקי ,ישראלי הידוע אמר פעם"אני הדקל והחדקל,כך היה אבי וגם סבי,ככל שהתעמקתי להתערות כאן בארץ,כך חשתי את הבגדדי שבי,אמרו לנו כאן להתחיל מחדש,אבל אין התחלות חדשות .את ההווה צריך לבנות על העבר.גלות עירק היא לגיטימית כמו כל גולה ממנה באו היהודים." אסור לנו לשכוח מאין באנו ואסור לשכוח את שפתנו הנהדרת והעשירה גם בפתגמים. בעיניך זה טפשי,זה מעיד מי ומה אתה.

אבו-דני

New member
ניסיתי להקשיב לך טוב

--- ולא הצלחתי אזי קראתי את אשר על ליבך לאחריה לא הסכמתי כמעט עם אף מילה שלך צר לי אבל התרבות העירקית היא תרבות ערבית ואם התרבות הערבית כל כך נעימה לך, הדרך לבגדד פתוחה

א ש ר ת

New member
אינני מבינה אותך,מה הקשר בין

התרבות העירקית שהיא בהחלט נעימה לי ואני יכולה לחיות אתה כאן בארץ לבין הצעתך לחזור לבגדד? תמוה בעיני הדבר. חוץ מזה אם אתה מתבייש במקום שבא ממנו סבך ,אתה מתבייש בו.ובלעדיו לא היית. מציעה לך שתעזוב את הפורום הזה אם הוא אינו לרוחך,יהיה הרבה יותר נעים לנו בלעדי הערותיך שמעידות על אישיותך הקטנה.

אבו-דני

New member
תודה על הדיאגנוזה המלומדת שלך

--- אנסה להגדיל את אישיותי בעוד כמה סנטימטרים באיזו קליניקה באשר לסוגיה מעלה, הערותיי אינן תוצאת בושה אלא רציונאל גרידא, שכן הערביות שבך דוחה את הרציונאל ובנויה על הרגש כמו הכבוד (שאראפא). טיעונייך בהודעות קודמות על יהדות מפוארת היא בניגוד לערביות שאת מציגה. משאלתך שאעזוב את הפורום שכן טיעוניי אינם לרוחך, מזכירים לי את הגליוטינה בימים חשוכים בעבר כפי שהערבים מושא הערצתך בהווה כרתו כל נושא דברי כפירה, שכן תרבויות פרימיטיביות אלה מעולם לא הבינו את הבסיס לדמוקרטיה. אם סבי לא היה עולה לארץ אזי הוא היה גומר עם אחיו בלונדון הקרה

mongol1

New member
כנס..

קודם כל אין לי מושג מהי עדתך אז ניחא. לעיראק אין תרבות פרימיטית, אותה תרבות "פרימיטיבית" שתאה קורא לה היא של אבי אבותך אברהם! בנוסף גם בתקופת גלות בבל זה שאתם באירופה חייתם בטוב ותראו מה התרבות ה"יפה" שלכם עשתה לכם!

אבו-דני

New member
בוא ננסה ללכת יחדו ונבדוק- הכצעקתה

--- אם התייחסותך לטיעוניי היא פועל יוצא של עדה, תנוח עלייך דעתך אנני אשכנזי ואנני מתייחס לתרבות המזרח אירופאית פרימטיבית בצורה שונה. אם איננו משחקים במגרש העדתי, אזי הרגש יפנה מקומו להגיון הבריא ונתחיל: האם התרבות העירקית, שאתם כאן מנסים לשאת ברמה את דיגלה, היא היא תרבות שכאן במדינה מערבית, יש לעוררה מריבצה על שום תפארתה? והטיעון שלי פשוט, התרבות הערבית כולל התרבות העירקית היא תרבות חשוכה. והנה המבחן הפשוט,באיזו קונסוליה ערבית מבקשים בני המערב לבצע לשם הגירה? מתי יהודים הגרו למדינה פרימיטיבית חשוכה, רק משום שהתגעגעו לתרבותה? אם התרבות כל כך "עשירה" מדוע זה המדינה על בניה כל כך עניה?

א ש ר ת

New member
אבו דני -רד מהעץ ובלי מלים פלצניות

כי באמת אתה בור "ג'אהל". אני אשתדל לא להתיחס אליך ומקווה כך יעשו שאר חברי הפורום הנכבד הזה.

אבו-דני

New member
עוד ועוד תימוכין לעמדתי מעלה.

--- אין טיעונים, אין תשובות הגיוניות, אזי פונים לרגש הפרימיטיבי של ברוגז והחרמה.

afikiminfo

New member
לו היית קצת פחות טיפש...

לא היית מכנה את עצמך אבו-דני כמסורת עמי ערב הנחשלים. כנראה שאתה גם לוקה בתסמונת. אבל איך אומרת אימי שתחיה "הגמל רואה רק את הדבשת של האחרים.."

אבו-דני

New member
תודה על אבחנתך המלומדת

--- כמו עמיתך שופעת האינטלגנציה אינכם מסוגלים לדון בסוגיה אלא במי שמעלה אותה, זו למשל דוגמא נוספת לתרבותכם ה"נעלה". תרבות של קללות, התלהמות ואין אין אף תשובה עניינית ונבונה.

דליה נס

New member
לא שווה יריקה אחת לכוון

הא לך עוד הוכחה בבונית ועכשו קישטה רוחה בלאה רג'עה הבנת את זאת אבו דני ??????????אינך רצוי כאן

אבו-דני

New member
אנני צריך הוכחה, אני יודע

--- גם מספר לא מעט של אנשים במדינה רוצים לעשות לך קישטה על קליפת בננה אבל משאלתם לא תצלח, כמו משאלתך, שכן חיים אנו בדמוקרטיה

kimii

New member
מה???

סליחה שאני מתפרצת לפורום אבל מי אתה חושב שאתה? לעשות לי קישטה בגלל שהגעתי מעירק? ובגלל הדמוקרטיה אינך מצליח? סליחה אבל בגלל הדמוקרטיה אני אינני מצליחה אחרת. וואי יש לך בעיה רצינית מאוד מאוד בראש.

תרקדי

New member
אף אחד לא "עושה לך קישטה" ../images/Emo3.gif

דווקא אני רוצה מאוד שתשארי! ולגבי אבו דני, מה את מתרגשת? הבן-אדם ניסה להצית את הפורום והצליח. לא יותר מזה.

תרקדי

New member
אגב ../images/Emo6.gif

תודי, איזה כייף היה לגדול ב"תרבות החשוכה?" עם "הבדיחות המטופשות?" ממש חוסר תרבות! איך גידלו אותנו ככה???? אחחח.....מאחלת לכולם ילדות כמו שאנחנו עברנו.

kimii

New member
../images/Emo6.gif כן הא?

עכשיו אני מנסה להשלים חוסרים בתרבות... מה שלומך? אין לי מושג איך הגעתי לפה אבל קטעים... קללות...

למעלה