יהודים יקרים!

זו דרכו של יצר הרע.

בהתחלה יש רגשות אשמה. אחר כך הוא אומר מילא חטאת אתה כבר בפנים אין לך מה להפסיד לך על זה. נקודה למחשבה!

החכמה היא פשוט לא להשבר.

איך צדיק בארץ יעשה טוב ולא יחטא. שבע נפל צדיק וקם תיקח תנפילה הזאת להעתעלות.

אני לא יודעת בן כמה אתה

אבל תקרא את הספר "מקימי" של נועה ירון דיין יצירה מטריפה ומחזקת. אח"כ תדבר שוב. אני מאמינה שאחר כך כבר לא תהיה במצב הזה. מומלץ בחום (אם אתה ירושלמי - יש דוכן בתחנה המרכזית שמוכרים את זה מאד בזול) בהצלחה רבה וסיעתא דשמיא

1rubi1

New member
הבעיה ידועה וכואבת

אבל אישיות שבורה ודומעת לא פותרת אותה אלא מעצימה את הבעיה כדי לפתור אותה אתה צריך לפתח אישיות שלא כל נפילונת שוברת אותה יצר הטוב שלך אינו תלמיד חכם שיושב ולומד אלא צריך לאחוז בחרב ובאומניות לחימה אם הוא יהיה רכרוכי הוא ישועבד אם תצליח במשימה זו כל העבר שלך בעצם הפך למנוף שהביא אותך לנקודה חדשה זו והוא יקבל התייחסות שונה (לא רוצה להגיד חיובית) בשביל להוסיף קלילות אצטט את רבינו מוקי "הדרך ארוכה ומפותלת אני נופל וקם אף פעם לא מספיק ללכת אני נופל וקם עובר גשר ועוד גשר אני נופל וקם כמה ארוכה היא הדרך אני עומד איתן עם ראש מורם. " ידידי אם תרצה להמשיך להתכתב ולא ברשות הציבור [email protected] יום טוב רובי

1rubi1

New member
תפסיק לספור עברות!!!!

ותתחיל להגדיר מטרות תחשוב על כל זה כעל סולם מאמצים לא ניתן להגיע לרמה טובה או מעולה מיד , פשוט לא ניתן וכמו שבחדר כושר מתחילים איתך לאט לאט וכל פעם מעלים את המינון לאט לאט כך גם כאן הפיתרונות המהירים לא יכולים להועיל צריך מטרה צריך דרך צריך רצון והמון אמונה בעצמך אמר פעם הרב קרליבך עבירה היא כמו כאב ראש ,ברגע שעברנו קח אקמול 5 דקות ושכח ממנה אל תתעמק בה כל היום אך תהפוך אותה לחלק בלתי נפרד מחייך אם תרצה משל בעייתי יותר אבל גם אמיתי יותר תחשוב עליך ועל רבים מהסובבים אותך כעל מסוממים וכעת צריך לעבור תהליך גמילה הסתכלות זו יותר בריאה משום 1) יש הכרה בחולי 2) בעוצמתו 3) הכרה בקושי לריפוי 4) הבנה שגם למסוממים שנגמלים בתחילת דרכם נותנים אדולן וכמשל גם הנמשל 5)תהליך הגמילה הינו ארוך 6)ולקלוט שזה שנגמלנו חודש אחד לא עובר שחודש הבא לא ניפול שוב, תהליכי גמילה הם לא בהכרח רציפים יש עליות וירידות בדרך להיגמלות וזה נורמלי רק תכניס לראש שאתה במגמת השתפרות אבל אם היא מזערית וזה בדיוק הגדרתה של תשובה ,התפשרות משל אחרון להיום אדם שכועס 5000 פעם ביום והחליט להיגמל וירד ל3000 וכעבור שנה ירד ל300 וכעבור שנה ירד ל-50 האם בזמן שיכעס 50 פעם ביום תצעק עליו או תעודד אותו? התשובה כל כך ברורה שבנאדם זה ראוי להערצה והערכה ו ה50 פעם שכועס הם בטלים ולא נספרים משום שהוא בתהליך אל תצפה להיות מושלם ,וכל עוד אתה לא מושלם אתה פגום כי זו הסתכלות ילדותית , הקב"ה לא עומד עם עט ורושם (למרות שמעשינו גם נרשמים) ואם אתה באמת מאמין בכל ליבך שכל חטא נספר ועומד לחובתך אז תאמין שכשאתה מחרט וחוזר בתשובה החטא נעלם אם כבר אז כבר תאמין לשני הכיוונים להאמין רק למחצה זה יצר הרע נטו כל טוב ויום טוב RUBI

שומר 23

New member
טעות נפוצה

זה נכון שזה קשה מאוד ואני כמה שאני יודע ייתכן ואני לא יודע באמת עד כמה זה קשה אבל אין כזה דבר לא יכול אם רק יש מטרה וידיעה מה אני עושה פה.. אני יכול ויש לי על מה להלחם ``חיים במלחמה`` לאחד קשה ולאחר יותר קשה אבל כולם נלחמים.. דעו יש מי שמחכה לכם בחזור.

מקפיא

New member
הטעות הכי גדולה שלך היא,

שאתה משכנע את עצמך שזהו, אין מה לעשות, אתה עמוק בבור ואין לך שום אפשרות לעלות.... אני מדבר מנסיון, הייתי תקופה ארוכה של יותר משנה וחצי במצב שמשעמם, כלום לא מעניין אותי רק איך להעביר את השיעמום, אין תורה ואין כלום בחיים רק מה עוד יכול לעניין... עד שיום אחד החלטתי שאני יוצא מיזה וכלום לא משנה, אז התחלתי לעבוד כמה שעות ביום, ואז יש כבר סיבה למה לקום בבוקר... התחלתי לשמור כמה מצוות קלות ואז כבר אין את ההרגשה הדפוקה הזאת שהיום חולף בלי כלום... אח"כ גם התחלתי ללמוד שעה קבועה ביום, וכשאתה לומד מרצונך אז זה גם מעניין... וככה יצאתי מיזה... תנסה את זה.. תעשה משהו שהיום לא יהיה ריק... תתפוס משהו שעליו תקפיד, ואז יהיה לך עניין בחיים... ואז אתה תגלה שמה שעברת בחיים זה לא רק שזה הרבה פחות משפיע עליך אלא זה אפילו מחזק אותך בהמשך... זה קשה, אפילו מאד קשה... אבל אם זה קשה זה אומר שזה אפשרי.... אתה כולה בן 18... יש לך עוד הרבה זמן לתקן ולהנות מהבחרות....

לא הבנתי אותך

זה פדיחות ליפול? אני מעולם לא נפלתי? זה פדיחות לא לבקש סיוע!! זה רשע עצמי לא להיעזר כשצריך!! אתה נאכל? אתה מזיק לעצמך!! אתה חיב תמיכה!! חיב מישהו שיסייע לך בעיצה!!

אם אתה מסתייע במישהו,

ומישהו אכן עוזר לך- זה כבר טוב!! אבל כמו שכולם לפני כבר אמרו- אל תיפול!! אל תתייאש מעצמך!!! תחדיר לעצמך חזק שיש תקווה, ואפילו הרשעים הכי גדולים- מקבלים את תשובתם. תתחיל לספור את המצוות שקיימת מהרגע שקמת. אל תתייחס לעבירות. נראלי שזה כבר יעודד אותך... בהצלחה!! (וסליחה אם נשמעתי כמו משגיח...)

למעלה