יהודים ונשמה

Mist2

New member
יהודים ונשמה

אתם בטח מכירים את נושא הנשמה ביהדות?!
כלומר לכך שליהודים יש נשמה ולגויים לא…
וחלק מכם בטח לא מרגישים עם רעיון זה בנוח, הוא נשמע לכם מתנשא וברברי.

מה בעצם רעיון זה אומר?
רק יהודים הם בעלי נשמות, כל מי שלא יהודי, הוא חסר נשמה.
כלומר יכול להיות שבעולם זה חיים אנשים שחלקם, חכמים, מוצלחים, מוסריים, טובים, עדינים, אוהבים… והם חסרי נשמה.
כי הרי לא ניתן לומר שכל מי שאין לו נשמה, כלומר לפי רעיון זה – הגויים, הם טיפשים, חסרי מוסר, גסים ושונאים…

אז בניגוד להמון תורות, המדברות על נשמה נצחית לכל אחד על עולם זה, מדובר כאן ברעיון מהפכני לגמרי, רוב האנושות חסרת נשמה!

כעת כל מה שנותר, הוא להביט על רעיון זה מזווית מיוחדת ולא מוכרת:
מה אם אומר לכם ש״יהודי״ הוא לא כל מי שנולד לאם יהודיה, אלא דרגה/רמה בהתפתחות של האדם.
אדם אשר התפתח ״רוחנית״…
כלומר, כל מי שהתפתח רוחנית הפך ליהודי. או במילים מוכרות לנו יותר, הפך לער או מואר.

מה עוד נוכל להבין מרעיון זה?
כל מי שהגיע לרמה גבוה של התפתחות, כלומר הפך ליהודי… עם יהדותו רכש לעצמו נשמה…!
הרי הרעיון אומר, שרק ליהודי יש נשמה…

וואו, אם כך, הרעיון אומר, שאנו יכולים ואמורים לרכוש או לפתח לעצמנו נשמה…
ושאנו נולדים לעולם זה חסרי נשמה, גויים…

מטורף…

ספרנו1

New member
ואם מגיירים עולל בן 8 ימים

זה אומר שהוא הגיעה להארה בגיל 8 ימים?

Mist2

New member
לצערי לא הבנת, הרי רשמתי שלא מדובר

ב-אמא יהודיה (או בגיור), אלא בהתפתחותו של האדם.
יהודי זה רק שם תואר למצב תודעה גבוה, כפי שאני אומר ער או מואר...
כלומר, לפי הרעיון הזה, ניתן לומר, שכל מי שלא ער הוא גוי ומי שער הוא יהודי...

מודטחדש

New member
אתה יודע מה ההבדל בין יהודי להודי?

קוצו של יוד.
אדם הוא אדם הוא אדם. נקודה. ברגע שהשיג, אחרי מיליוני גילגולים מערכת עצבים אנושית, זכותו מלידה היא הארה. בלי נשמה לא תתכן הארה. אלא אם אני מבין בשונה ממך את המושג "נשמה". ראיתי ושמעתי על לא מעט יהודים שנשמה והם אלה שני דברים שונים לחלוטין. מצד שני ראיתי הרבה "גויים" עם נשמה יתרה. לא מבין מאיפה אתה מביא את זה.

מיסט לא מדבר פה על יהודים וגויים במובן "הרגיל".

אלא מגדיר לרגע אחד אחרת, לצורך ההתבוננות/הבדיקה, את המושג "יהודי" ו"גוי", בלי קשר להגדרה המקובלת כיום.
ליתר דיוק, מציע לבחון לרגע זווית התבוננות שונה על המושג.
העיקר ברעיון שהוצג, כפי שהצטייר אצלי, הינו האפשרות שלא כל אדם הינו בעל נשמה.

מודטחדש

New member
אני מבין את המושג "נשמה"

כתרגום מאנגלית של "spirit". ולהבנתי, לכל אדם יש נשמה. מה שמיסט כתב הוא גזעני ופשוט לא נכון. כדי להוכיח לו את זה, שיעמוד ליד אדם (גוי) לפני מותו. שישקול אותו כמה שניות לפני המוות וכמה שניות אחרי המוות. הכמה גרמים בהם ירד שמשקל הגוף הם המשקל של הנשמה. גם אצל גוי. גם אצל ערבי. לא תמצאו אפילו אלפית גרם פחות משקל הנשמה מאשר אצל "הגזע היהודי הטהור והעליון". שיכתוב שיש אנשים בעלי "נשמה יתרה" - יפה. אני מכיר לא מעט יהודים שאין להם נשמה בכלל. לעומת זאת, הדלאי למה הוא "חסר נשמה"? איזו טפשות.

Mist2

New member
אפשר גם וגם

הקטע של השקילה, אם אני זוכר נכון, כמה מדענים הולנדים שקלו אנשים לפני ואחרי...וגילו שיש הפרש של 18 גרם.
כמובן שהם מייד החליטו שמדובר בנשמה שיצאה מהגוף ולכן הגופה שוקלת פחות...

קראתי על זה קצת, למעשה הניסוי היה כלל "לא מדוייק"

הוא בוצע לפני 100 שנה. לדברי המדען שערך אותו, מתוך 6 משתתפים בניסוי (מלכתחילה כמות מזערית..), התוצאות של 2 מהם בכלל לא היו רלוונטיות (לדוגמה המשקל לא כויל), 1 אכן הייתה ירידה של משקל בגוף, ב-2 ירד משקל ואז אחרי כמה זמן ירד אפילו עוד משקל, ועוד 1 המשקל נע מעלה ומטה.
בקיצור, ממש לא תוצאות מובהקות. מקור - למטה

Mist2

New member
יש לי כמה הסברים

אבל אני לא הולך לדון עליהם כאן אתך, מכמה סיבות.
הסיבה העיקרית, הנושא לא קשור כלל להודעה המקורית.

לא לצחוק ולא לבכות

פשוט שב לך בצד. גלגל איזו "פצצה" טובה ועשן אותה. זה יעשה אותך אדם טוב יותר. בעל תודעה גבוהה יותר.

Mist2

New member
גזעני?

מודט חביב, אתה פשוט מסרב לקרוא את ההודעה שלי כפי שהיא...
ומתעקש לראות את מה שאתה מדמיין שכתבתי...
ועוד כועס ומוכיח אותי...
זה באמת מקרא חמור...

קראתי, ואללה קראתי

אולי יש לך רמזים נסתרים שנשגבים מבינת אנוש. אני הבנתי מה שהבנתי. והבנתי את זה למקרא מה שכתבת. אשמח אם תאיר את עיני.

Mist2

New member
דניאלללל גליקר יקירי (או מודט חדש)

סלח לי ידידי, אבל אין לי תקווה שתבין, גם כאשר הדברים כתובים שחור על גבי לבן.
כאשר לא מדובר במחקר מדעי עמוס בנתונים, אתה מתקשה להבין...
&nbsp

רגע, וואו! פספסתי בהתחלה! דניאל! האם יצא המרצע מן השק?!

מודטחדש מדבר על משהו, מיסט פונה אליו ישירות - אומר שמודטחדש מסרב לקרוא את הודעתו כפי שהיא, ואז -דניאל גליקר- משיב "קראתי ואללה קראתי" (ועוד).
זה לא סוד שחלקנו חושדים ממזמן שמודטחדש הוא דניאל גליקר.
ההודעות האלה הן לא הוכחה גמורה, אבל damn, זה מאוד קרוב. בהתחלה שקלתי אם לתת (שוב...) את ה- benefit of the doubt אבל קשההההה, די נו, זו הוכחה כמעט חותכת... זה ממש פאנצ'ליין, כל כך מצביע על הקשר.
&nbsp
מה אתה חושב דניאל? רוצה להודות ולנסות להציל טיפה מכבודך?

אחרי ש-"מודט חדש" פנה אלי

כשנפגשנו לפני יומיים-שלושה, וסיפר שהוא קורא ולעתים כותב בפורום, החלטתי לראות מה קורה כאן.
נכנסתי, וראיתי שלא חל הרבה שינוי בפעילות בפורום הזה.
כנראה שלמי שמתרגל את המדיטציה הספציפית הזו, רמת המוסריות שלו לא מרשה לחלק את האנשים ליהודים ולגויים.
בטח שלא לכאלה להם יש נשמה וכאלה שאין להם.
אולי אני גם "סופרנו"...
מי יודע.
אולי אני כל אחד מלמעלה מ-60,000 איש שלמדו בארץ את המדיטציה של מהרישי.
בכל אופן, מיציתי לעוד כמה חודשים או שנים.
תודה לכם.

Mist2

New member
הנה, תותח השיווק התחיל בהפצצה

דניאל, אסור לפרסם ולשווק בפורום...

אני רוצה לצטט את "מודטחדש"

קודם כל, לא קונה את הסיפור שלך. אם אתה לא מודטחדש - מצטער. אם אתה כן, אתה זה שצריך להצטער.

אתה כותב שאולי אתה גם ספרנו1? אולי כל אחד מ60000 המתרגלים של מ"ט בארץ?
מישהו טען משהו כזה? כתבתי שחושדים שאתה "מודטחדש". החלטת לא להפריך את זה, לא להסביר למה ענית כאילו אתה הוא, אלא החלטת לשנות ולגחך את השאלה. לא משכנע.
אבל לפחות לא הכחשת אקטיבית את הטענה - אני לא בטוח אם יש הבדל בין לשקר אקטיבית לבין פשוט לא לענות על השאלה, אבל בגדול נראה לי שלא לענות (כמו שכרגע עשית) עדיף על אמירת שקר מפורש.

לסיום הנה הציטוט שמודטחדש כתב לי, כאשר דיברנו על יוגה צחוק:

"יקירי. כשמישהו מנסה להעמיד פנים שהוא משהו אחר ממה שהוא באמת, מגיע לו מלוא הזלזול."

למעלה