יהודים אֲמֵלָלִים

יהודים אֲמֵלָלִים

חוזרים וחוזרות יקרים! האם הצורך שלכם בפורום זה [והעובדה שהוא כנראה היחיד בעולם שנראה כמו 'טיש' - עם הערות אישיות וסתם דיבורים לא עניניים] נובע רק מהתסביכים מהעולם החרדי, או שגם העולם החילוני קצת מעקם את האף לפני שהוא בולע אתכם? בתודה, חרדולוג מתחיל.

תיקון והוספה.

ברור שהפורום הזה נצרך בגלל אנשים כמוני, שהרי אני חרדי. בּוּוּוּ... לעצם השאלה, שכלל לא כוונה להרע - מה היתה התשובה אם הייתי שואל האם ההתאקלמות בעולם החילוני קשה ומאכזבת, במיוחד לאלו שחשבו שדוקא צעד זה יפתור להם את אותן בעיות שהם נתקלים בהן גם עכשיו? אם כן, למה אתם לא מקטרים על זה במלא המרץ? [כנהוג למשל, אצל חוזרים בתשובה - על החרדים.] אם לא, מהי הגדרתו של הפורום? לתת חיזוק לאנשים שנמצאים בהיי? להעלות זכרונות מרים ולעונים מימי קדם? [זו לא שאלה מעשית, אני נהנה לקרא כאן על מה שלא יהיה.] ושאלה נוספת לחרדלשי"ם שביניכם. הקטע של הצגת החרדים כקבצנים ומשתמטים, השתנה אצלכם בין לפני ואחרי היציאה? האם אתם בדעה החילונית בנושא? [אני לא בטוח שיש דעה אחידה לחילונים, אבל כמעט כל החילונים ששמעתי או קראתי על זה דברו אותו דבר. - מה שלא מראה על הגיון כללי, אלא על אנשים שחושבים בשבילם, מה שאי אפשר לומר עליכם.] סליחה מראש אם אני בוטה מידי.

אנחנו סולחים לך

רק לך תמצוץ לשכנה לפני שאתה כותב "תיקון והוספה". המטרה של הפורום הוא לצחוק ולזלזל בכל מה שזז, לא בא לך להיות בפורום כזה? אחלה. לך מפה.

Le Fay

New member
אההה, עכשיו מבינה למה ויתרת

על הממלכתיות
יפה לך, להתבטא. ותיסלם על החתימה (כבר יש'ך חתול בבית או אתה משאיר אותו לחתימה?).

almog4

New member
חידת האבן

לא כדי לנגֶח, אלא סתם מתוך לימוד והגות (סתם, סתם, כן כדי לנגֶח) אני מביא לכאן משהו, שנתקלתי בו היום כשגלשתי לתומי באינטרנט, ושהזכיר לי נשכחות. מתוך אתר "חופש" - חידת האבן. (למי שלא זוכר: מדובר בשאלה הנצחית : האם אלוהים, שהוא כל יכול, מסוגל לברוא אבן כ"כ כבדה עד שלא יוכל להרים אותה). השאלה פורסמה באתר חופש כידוע לפני המון זמן (אולי שלוש שנים?), הובטחה חולצה מתנה לעונה הישר, וכל מיני אנשים ענו, ובתוכם עניתי גם אני (תחת השם דני). אמנם לא תשובה משהו, אבל הייתי שותף. אז בקיצור - היום נתקלתי בזה שוב, די במקרה (זאת אומת- חיפשתי משהו אחר במנוע חיפוש - ויד אלוהים הובילה אותי לשם, כי במקרה הוא נח לרגע מיצירת האבן הכבדה ההיא). אז קראתי, וצחקתי, ושוב צחקתי, ואז החלטתי להביא את הקישור כאן כלשונו. קריאה נעימה
דני

כמה תמיהות

א. האבן הזו קשורה לשאלתי, לחרדיותי, או שהיא באמת לא קשורה לדיון זה? ב. שאלת תקופת האבן הזו מופיעה ב'אמונות ודעות' וב'מורה נבוכים' בנוסח האם א-להים יכול לברא מרובע בן חמש צלעות.[הם כתבו שלא, וההגדרה אינו יכול' לא נכונה בהקשר זה, כי זה כמו לשאול האם א-להים יכול לברא אבראקדברא ואם אענה שלא אין בזה שום סתירה למונח כל יכולת. אבל קראתי ב'מושגים במחשבת ישראל' (א. קורמן) בשם קאנט - כמדומני - שא-להים יכול גם יכול לברא אבן כזו. למעשה, סברא זו די מוכרחת. אבל זה לא המקום.] ג. למה שאלה טובה נקראת ניגוח? ד. איך שהבנתי מהמאמר בחופש, אתה לא יוצא בשאלה אלא חילוני [גאה!] -מה קורה עם היוצאים? אין תשובה כי השאלות נכונות? ה. לנגֵח - בצירה.

almog4

New member
אכן, חידת האבן לא קשורה

באופן ישיר לשטויות שאמרת אלא בדרך של אסוציאציה חופשית (וביידיש "אָ פריי אסוציאציע"). שנית, בקשר לחילוני הגאה: אין סתירה. יצאתי בשאלה, ואני כיום חילוני גאה. הכוונה היא שהבחירה שלי בחיי החילוניות היא לא מתוך נוחות או בריחה, אלא היא בחירה מושכלת. בפראפרזה על כך שבמקום שבעלי תשובה עומדים - צדיקים גמורים אינם עומדים, אפשר לומר גם, שבמקום שבו יוצאים בשאלה עומדים - גם חילונים גמורים אינם עומדים. מבחינת ההכרה בחופש שלי לבחור, בשליטה שלי על חיי, בידיעה שהיה יכול להיות אחרת, אם לא הייתי מספיק אמיץ. דווקא מכיוון שאני הייתי שם - בכלא של הדת - ובחרתי בחיים, דווקא הדבר הזה עושה אותי לחילוני גאה וטוב יותר...
דבר שלישי - שאלת למה אנחנו לא מדברים על הסֶבל בעולם החילוני, אלא רק על הסבל בעולם הדתי/חרדי. אז זהו, שהמשפט שאמרתי קודם, קצת מסביר את זה. למרות זאת, אם תקרא את מה שכתוב בפורום כאן בלי עוקצנות, תראה שמדברים פה על הכל, לפעמים גם על קשיים. אתה כמובן יכול לבוא ולשאול - איך זה שהאנשים פה, למרות הקשיים, בוחרים בחופש ובשליטה שלהם בחיים, ולא מוכנים לוותר עליהם ולחזור לכלא הדתי. ... והתשובה היא בגוף השאלה. כדאי גם לך לנסות פעם...
דני

לפי האלגנטיות בה התחלת

כמעט חשבתי שתענה ענינית - מדוע מה שכתבתי הוא שטויות? [אם כי זה לא נושא הפורום הזה, אבל אפשר להמשיך במקום אחר לו היית מוכיח רמת משכל מספיקה] 2. ישנה סתירה פנימית בלהיות חילוני גאה תוך כדי חשיבה שאתה טוב יותר מכל החילונים. 3. אין השוואה בין כמות הדיבורים על הסבל מהעולם החרדי לאלו על העולם החילוני. ואם כי ליבי ליבי עליכם (רגשית, לא אידיאולוגית.) דבר זה מוכיח, במחילה, שיש אצלכם הערצה לעולם החילוני כמות שהוא, מה שלא מוסיף אובייקטיביות לכל דיון לוגי אתכם. [אשמח להיווכח בטעותי] 4. אכן, נכנסתי לפרום בצורה לא יפה, והתנצלתי על כך, לדעתי אם אתה רואה עוקצנות בדברי, זה בגלל הסגנון בנהוג בוויכוחים בישיבות חרדיות. ואם הניחוש שלי לא נכשל גם הפעם, - אתה לא היית כזה. על כל פנים אם זה מפריע, אשתדל להתמתן.

למעלה