יהודיז'ה - תזכורת
וחשוב לי לציין כי אם תהיה התארגנות של קבוצה אמורה להיות הנחה הדס YAHUDIJE” יָהוּדִיגֶ'ה עם הדס פל-ירדן חברים יקרים, אני שמחה לספר לכם שאני מגיעה לארץ לשני מופעים לקראת יציאת אלבום הביכורים שלי: "יהודיג'ה" בלדינו ואהיה מאד שמחה לראות אתכם באחד מהם או בכולם!!!!. המופע הראשון ב-13.5.03 בתיאטרון גבעתיים בשעה 20:30 באולם הגדול (כרטיסים עולים 70-90 ש"ח). רחוב רמז 40, דרך השלום פינת רבין. טלפונים להזמנות 7325340-03 המופע השני בבית הקונפדרציה בירושלים ב- 14.5.03 ב- 20:30 רחוב אמיל בוטה 12 ימין-משה (לגבי מחיר הכרטיסים אפשר לברר בטלפון 6245206-02 ) קצת על המופע: יהודיג'ה: שפתם של היהודים. זהו אחד מן הכינויים שהיו בשימוש ביחס לשפת הלדינו של היהודים-הספרדים בזמן האימפריה העותומנית ואחריה. הכינוי שיקף מציאות פשוטה: רוב היהודים באימפריה העותומנית אכן היו ממקור ספרדי ודיברו לדינו. המופע מציג את רפרטואר הלדינו מנקודת מבט קצת שונה. הוא עוסק במוסיקה עירונית מאיסטנבול, איזמיר, סלוניקי וירושלים. השוני נעוץ בשילוב של שלושה מאפיינים עיקריים: סוג רפרטואר השירים, הפרשנות המוסיקאלית באמצעות הפקת הקול והתזמור והחשיבות הניתנת לסיפור התיעוד של השירים הללו. האלבום שלכבודו המופע הוא שי לכל אוהבי המוסיקה המסורתית, לאותם אנשים האוהבים רפרטואר פחות מוכר ולא פחות מושך ולכל אלו המעונינים לדעת יותר על הסיפורים שמאחורי השירים וסקרנים לראות דרכם את העולם ששירים אלו שיקפו. לאורך תקופה ארוכה אספתי את השירים מאינפורמנטים יהודים-ספרדים אשר התמזל מזלי להכיר. היות ורוב השירים נוצרו בזמן האימפריה העותומנית וקיימת השפעה מקאמית היה זה אך טבעי שאבחר כלי נגינה תורכיים מסורתיים ועיבודים שיעזרו לחשוף את אופיים המוסיקלי של השירים. לצידי יופיעו יינון מועלם: כלי הקשה ושני אמנים מובילים מאיסטנבול : יורדל טוקג'אן: עוד וסלים גולר: קמנצ'ה ושירה. שירי המופע: 1/ Landariko 2/ Mi Chika Flor 3/ אדון הסליחות 4/ En la Prision 5/ Al Dio Alto 6/ Ven Chika Nazlia 7/ Ir me kero Madre a Yerushalayim 8/ Triste esta el Rey David 9/ Mama yo no tengo vistoהתרגעות 10/ Sinko Anyos de Amistad 11/ Kante Katife 12/ Nani Nani 13/ D’en Dia en Dia 14/ Mansevo Dobro