יהודה איש קריות

hastings

New member
הוא בגד בישו

בכך שהוא הסגיר אותו לידי הרומאים, הוא זיהה אותו כדי שאפשר יהיה לעצור אותו. לגבי השאלה השנייה שלך - אי אפשר להשיב עליה. מה זו "אנטישמיות?" האם אתה באמת חושב שאיבה כלפי היהודים שהייתה (אם הייתה) באימפריה הרומית במאה הראשונה לספירה זהה למשנה האנטישמית של הנאציזם? צריך לנתח כל מקרה על רקע הזמן והמקום שלו. הרעיון שקיימת "שנאת ישראל" אחידה שעוברת לאורך הדורות בצורה לא משתנה הוא פשוט מוטעה.

אלי ו.

New member
היות וגם ישו וגם יהודה היו יהודים

זה קצת קשה לומר שיהודה איש קריות החל עם האנטישמיות או היה סיבתה של האנטישמיות. לפניו, לפי התנ"ך היה המן, "צורר היהודים".

טרה10

New member
לגבי האנטישמיות..

טרייטשקה-שהוא גרמני שחי ב-1871 בגרמניה הוא שנחשב לאבי ´האנטישמיות המודרנית´. המלחמה שח הרומאין ביהושים וההרס של יהודה ע"י רומא היו לה נגיעות לדת ולמקדש..אבל סיבתה הישירה היתה המרד של היהודים ושאיפתם להשתחרר.גם במקומות אחרים התמרדו בשלטון הרומאי. ולגבי מלחמת המכבים שהיתה מאתיים שנה קודם..ב-168 לפני הספירה, הזהב בבית המקדש היה הסיבה של הכניסה למקדש וזה חולל את המרד. זה הסתיים כידוע בהקמת ממלכה חשמונאית. אלה פחות או יותר הסיבות שאין מקום לראות אנטישמיות בעת העתיקה. יהודים חיו ברומא ובכל הים התיכון הן כיהושים והן כנוצרים. ולעומת זה....הגרמנים הנאצים במנהיגותו של היטלר- המציאו בכלל דבר חדש.שהיהודים שולטים בעזרת שכלם וכספם בכל העולם. את זה הוא כתב ב´מיין קאמפף´.שלא לדבר על מה שהם עשו.משהו ייחודי תוך נחישות להשמיד את כל היהודים בעולם. ו´תורת הגזע´ היא המצאה נאצית.וחוקי הגזע הכנ"ל. -לכן אין מה לדבר על אנטישמיות החל מהעת העתיקה דרך כל הדורות. ...ודבר אחרון לגבי ספרד במא ה-15..היהושדים נאנסו להמיר את דתם. ובגרמניה גם זה לא ניתן.

על אנטישמיות מודרנית אני יודע מספיק

ואם אני לא טועה מי שנחשב לאבי האנטישמיות המודרנית הוא כומר בשם אדולף שטקר שהטיף נגד היהודים וייסד את מפלגת הפועלים הנוצרית סוציאלית. עוד אדם שהתקשר לאנטישמיות המודרנית הוא וילהלם מאר, שהגהה בעצם את המושג אנטישמיות והקים את הליגה האנטישמית. אני גם יודע על ספרד שבזמן שלטונם של פרננדו ואיזבלה ב-1492 היהודים סבלו קשות. המלך והמלכה גירשו את היהודים ודור האינקוויזיציה החל. רק רציתי לדעת, אם היו גילויי אנטישמיות (אם בכלל יודעים עליהם) לפני שישו נצלב.

אני נאלץ לתקן כאן טעות קלה שנפלה

בדברי טרה: נכון שבבעת העתיקה לא היתה אנטישמיות ככוח מגובש בעל תוצאות הרסניות כפי שאנו מכירים אחרי הנצרות. אבל כבר בימי טיבריוס (נדמה לי) אנחנו מוצאים אחד פלאקוס, תושב אלכסנדריה, שכותב חיבור ספוג בשנאה ליהדות וליהודים ועמוס בהמצאות מטורפות על מנהגיהם של היהודים. פילון האלכסנדרוני אפילו כתב חיבור שסתר את טענותיו של פלאקוס. למעשה, אפשר לטעון שהקרקע הפורייה הראשונה של האנטישמיות הנוצרית ("אנחנו שונאים אותם כי הם הרגו לנו את המשיח") הייתה בקרב היוונים של אלכסנדריה.

למעלה