יהדות

יהדות

כנראה מפני שזו רק ההתחלה, אני מוצאת את עצמי חוזרת בפני אנשים שונים שוב ושוב על תהליך היציאה בשאלה. ישנן כמה שאלות שחוזרות על עצמן אצל כולם - וזו שמעניינת אותי כרגע: מהי היהדות עבורך? הבטחתי לחברה טובה שאכתוב לה על כך, אך לפני שאעשה את זה מענין יהיה לשמוע את דעתכם. האם אתם מגדירים את עצמכם כיהודים? מהי היהדות בשבילכם? במה היא מתבטאת? וכו'. תודה לאלו שישתתפו
.

naf86

New member
יהדות

אני מגדיר את עצמי כשייך לעם היהודי. יש לעם היהודי היסטוריה ארוכה, אנשים חשובים, נקודות ציון ומפנה בהיסטוריה. זה הלאום שלי, ההיסטוריה שלי, המורשת שלי. היהדות בשבילי זה תרבות. דרך חיים. ליהדות יש מנהגים מסוימים שנהוג לעשות אותם. מי שרוצה להתייחס ליהדות בתור דת, מחייב את עצמו לעשות את דרך היהדות. אני מתייחס לדרך היהודית בתור תרבות או אורח חיים נחמד, שחלקים ממנו אני מאמץ בגלל שזה כיף(חגים) או מורשת(ברית מילה). אם יש מנהג שמפריע לי, אני לא מרגיש מחוייב לעשות אותו.

בשבילי......

יהדות בשבילי כרגע.. זה הדת שלי..העבר שלי..והמסורת שלהם... אין לי קשר אליה כרגע..אני לא שומרת כלום כמעט.. לא יודעת..זה מסובך.. אגב השאלה שתמיד שואלים אותי "אז מה קרה פתאום?למה החלטת לצאת?"תמיד!!!!

אני לא מגדירה את עצמי כיהודיה

ואני לא מרגישה שייכת לאיזשהי מורשת או מסורת מסוימת. אני מרגישה שהעבר היחידי שרלוונטי עבורי ברמה של זהות הוא העבר האישי שלי בלבד.

uri80

New member
בודאי.

מהי יהדות? דת, מסורת, היסטוריה, עם.

יהדות =דת מזוייפת הקרובה לתורה

די בזה שמישרת ההוראה ניתנה מאת יהוה בידי הכוהנים הצדוקים בלבד, והפרושים הם שהשתלטו בכח זרוע מלכות פרס על מישרה זו. ובמקום תורה אחת ומשפט אחד, קיבלנו תורה נעדרת העשוייה עדרים עדרים.

למעלה