יהדות רציונלית,הכיצד?

מיכל25אב

New member
יהדות רציונלית,הכיצד?

איך בעצם אפשר,אם בכלל,להתיחס לדת ואמונה רק ממקום רציונלי? הרי אם היינו יכולים לבחון את מציאות הבורא רק בכלים מדעיים/קוגניטיביים-קיומו היה בגדר עובדה מדעית-ולא בגדר אמונה... אני חושבת שהאמונה באה מכה מקומות ועונה על כל מיני צרכים אצל האדם-לאו דווקא רציונלים-ולא ניתן לעשות הפרדה בכלל... אבלל אשמח לשמוע את דעתכם...

ינקידוד

New member
נכון יש משהו,

אבל גישה רציונלית יכולה להיות כלפי כול נושא שבעולם, אולי גישה כזאת כלפי שורשים תרבותיים שהיא היהדות בעני ולא אחר , היא הגישה הכי טובה יש .

מיכל שאלת טוב - 10

אך אשאלך עוד שאלה איפוא בתורה מוזכר המילה אמונה???????? הכתוב קובע עובדא "אנוכי ד' אלוקיך" את רואה בזה "מצווה"???? [כתוב על משה שידיו היו אמנה - חולשה, אומר משו???]

ב ר ו ר

New member
מיכל, ראשית, ברוכה השבה.

ולשאלתך, אפילו נניח כטענתך, אבל דרך חיים, חייבת להיות רציונלית, מאחר ואנו אלו שאמורים לחיות, וכיון שכך, חובה עלינו להבין מה ולמה אנו עושים. מלבד שגם האמונה היא כזו, אבל נניח לאמונה וניגש לדרכנו.

מיכל25אב

New member
אנחנו עושים רק דברים שאנחנו מבינים?

לא נראה לי.. ואם נבין שאנחנו(או יותר נכון,אני)מאמינים בקיומו שלל אל-כי זה עונה לנו על צרכים פסיכולוגיים,אז? זה פסול?

מיכל25אב

New member
דבר ראשון תודה

ובאשר לשאלתך-לא יודעת וזה גם לא רלוונטי.. אם אנחנו לא מקבלים(אני במקרה כן מקבלת)את קיומו של האל כעובדה-גם מה שכתוב בתורה הו לא עובדה.

גל נעים

New member
איך אפשר לדעת שאי אפשר לדעת?../images/Emo42.gif

מיכל, מי אמר שההתיחסות לדת צריכה להגיע ממקום שאינו ראציונאלי, או אם ננסח אחרת-מי אמר שבבואנו להבין תיאולוגיה על כל ה-לוגיה שלה עלינו לנסות להבין עם מערכות הרגש?. לדעתי את צריכה לעשות חילוק גמור ומושלם: בקנייני אמונה-אין התערבות שכלית בקנייני דת-חייבת להיות התערבות שכלית ושתהיה ההתערבות הזו על העליונה. אם ברצונך לנתח את האמונה כאספקט פסיכו-לוגי ,פעילותך תהיה מבורכת אך עלייך להבין שאין מערכת שוות משקל בין דת ואמונה. דת היא המעטפת היוצרת סולידריות,משמעת,חוקה מעשית לביסוס ערכים אמוניים, ולכן ההתיחסות צריכה להיות בהתאם. כשפתחתי את הפורום הנ"ל עיגנתי כקו יסוד שהפורום הזה לא יהווה במה להנתצחויות בנושאים אמוניים מפני שאין כאן חובת "הוכחה" כלל לצד זה או אחר, ולכן קראתי לפורום "יהדות ראציונאלית". מכיון שישנם תכניים אמוניים שעבר זמנם בטל קרבנם, ולכן עלינו לפתח את הגישה הראציונאלית על מנת לקדם תכנים ולשנע אותם אל עבר אבולוציה חברתית-דתית-תיאו-לוגית. [אם אפשר לקרוא כך לפני הדברים]. בכל מקרה לעניין האלוהות,ישנו חומר פילוסופי רב כמות ורב איכות, וכמובן שניגע בנקודות אלו. לעניין השאלה מניין יוצאת נקודת האמונה אצל האדם-הרי שנדרש כאן ניתוח פסיכומאטי של תבנית האדם,פועלו,יצירתו,ומערך האנושיות שבו על כל גווניו. ----------------------------------------------------------------------

א נ י ה ו

New member
שימי ../images/Emo23.gif

מה שם הפורום - י ה ד ו ת ראציונאלית. לא דת... אולי כאן טמון ההבדל. (ואולי לא).

א נ י ה ו

New member
אופס, ועכשיו אני שמתי ../images/Emo23.gif

שגל כבר ענה תשובה דומה, רק עם מילים יותר יפות...

סנטימנט

New member
הדת הומצאה כדי לספק את הצורך...

מסכים איתך במאה אחוז. הדת הומצאה כדי לספק את הצורך של בני האדם להבין מאין באו ולאן הם הולכים, הבנה שלא הגיעו אליה בכלים הרציונליים.

למעלה