יהדות מוטעית?

לחי7

New member
יהדות מוטעית?

האם גם יהודים חרדים, כלומר היהדות האורתודוכסית, מאמינים בגלגול נשמות? אם כן, מדוע הם אומרים שנשמות של יהודים שוות יותר מאשר נשמות של גויים? הרי כל הנשמות הן נעלות, בלי קשר אם אתה יהודי או לא.. אז אם הם יודעים שיש גלגול נשמות, ויודעים שגם נשמתם התגלגלה בגלגולים שונים להיות בבן אדם נוצרי, מוסלמי,בודהיסטי וכו', איך הם עדיין טוענים שהם טובים יותר מאחרים רק בגלל שבגלגול הזה הם התגלגלו להיות בבן אדם יהודי?....... זו בעיניי צביעות גמורה...

רותי 11

New member
לחי יקרה

הם מאמינים בגלגול נשמות רק שהם לוקחים את זה למקום אחר הם אומרים שנשמת יהודי לא תתגלגל בנשמת גוי, הם גם אומרים שגבר לעולם מתגלגל כגבר הרי לנשמה עצמה אין דת.

לחי7

New member
אז הם

לוקחים את גלגול הנשמות למקום שנוח להם בו........אבל זה לא אומר שזה נכון...... הבנתי.. תודה!.... רק חבל שזה ככה כי הם רק יוצרים עוד שנאה מיותרת לחלוטין ועושים לאנשים שטיפת מוח הרסנית עם הטענות האלה שלהם........

רותי 11

New member
מתוקה אין מה לעשות זה חלק מהאמונה

שאיתה הם גדלו וזה מה שהם מאמינים גם הם יצטרכו לשחרר את הישן ובסופו של דבר גם הם יקבלו את מה שהעולם מציע להם במוקדם או במאוחר - למרות שתמיד עדיף במוקדם

JonBc

New member
רותי האם את יודעת מנסיונך שנשמת יהודי יכולה

להתגלגל בלא יהודי וכן להיפך?

רותי 11

New member
בהחלט - אני יכולה לספר אפילו

על עצמי למרות שבגלגול האחרוןשלי גם הייתי יהודי אבל לפני כן הייתי כמעט בכל העולם

עליזה 63

New member
רותי אם כל הכבוד שלי אליך

אבל את טועה ובגדול תמיד היית יהודיה בכל בגלגולים שלך. ולגבי זה שהיהודים החרדים טועים. אוי אוי אוי. אנשים מתו למען המולדת הזאת. ולשמור על הדת בכל העולם. זו המדינה היחידה בעולם של יהודים. בכל העולם הנוצרים שומרים על הנצרות שלהם. המוסלמים שומרים על הדת שלהם. רק אצלנו לצערי הרב אחים ואחיות שלי מזלזלים.

רותי 11

New member
אני לא מזלזלת חלילה באף אחד

אבל לקחת דברים ממקום מסויים ולהביא אותם למקום של אגו לא ממש מתחבר אלי. כנשמות מדובר על המקור שלנו ואת זה אף אחד לא יקח ולא משנה אם נהיה נוצרים בחלק מתקופות החיים שלנו או לא

רותי 11

New member
עליזה כשדיברתי על

להיות נוצרי זה חלק מהחוויות שבאנו לחוות כאן באנו להיות הכל - אבל בגלל זה אנחנו לא מאבדים את המקור שלנו

באחד הספרים של מייקל ניוטון

הוא מספר על בחור שבגלגול הקודם שלו הוא היה כומר ולאחר שמת היה פשוט בשוק כשהוא גילה ששם לאף אחד לא איכפת באיזה דת הוא האמין אלא דווקא "נשפט" על כך שהפחיד אנשים להאמין בדת שלו....

לחי7

New member
שלחנו הודעות באותו זמן../images/Emo6.gif

נראה לי ששמעתי סיפור כזה על כומר באמת..... זה מאוד הרסני ועצוב שכשנשמות טהורות יורדות לפה הן לפעמים "צריכות" לחיות עם בן אדם שמאמין בשטויות כאלה...........

"עם סגולה"

נשמע כמו קביעה של האגו, לו באמת היינו עם סגולה לא היינו משוויצים בזה כל כך הרבה - צניעות- ...

רותי 11

New member
"עם סגולה - עם נבחר"

נכון שאנחנו עם סגולה או עם נבחר אבל אם נתייחס למה שבאמת אנחנו אז אנחנו עם שבחר - "מי לאדוני אלי" זוכרים את דברי משה? הווה אומר שאנחנו בחרנו בתפקיד הזה לשמש אור לגויים רק מה שקורה שאנחנו הוצאנו דברים מהקשרם - ולקחנו את זה לרמת אגו לא קטנה. לא סתם אומר קריון (ולא רק הוא) לאן שילך העם היהודי ילך העולם.

רותי 11

New member
הם רוצים אור

ואנחנו לא מספקים להם אותו באנו לשמש אור ואנחנו אלה שנמצאים בחושך לצערנו

לחי7

New member
זה כל הבסיס לטעויות..

להוציא דברים מהקשרם....... מה שטוב שבקרוב הדברים יחזרו להקשר המקורי שלהם.....

רותי 11

New member
זה לא כל כך בקרוב

זה תהליך שקורה אבל בסופו של דבר זה יקרה וזה הכי חשוב

לחי7

New member
שאלה קצת לא קשורה..

3 ימי החושך שהם מדברים עליהם, זה לא קשור ל2012?

רותי 11

New member
כנראה - אבל יש כאלה שמדברים

על שנת 2007 שזה יקרה לכן אני לא ממש נכנסת לזה אני אומרת מה שצריך לקרות מתי שצריך שיקרה הכל לטובה

למעלה