יהדות מודרנית 2011

שלום st1183

אתה צודק לא לאנוס זה דבר חשוב אז למה הנך אונס אותנו שוב ושוב עם הדת החדשה שלך?כמו כן אתה אומר "מי שלא מבין זאת חייב להיות סתום" הממממ נכון. בברכה

st1183

New member
זה פשוט

אני חוזר וחוזר ואמשיך לחזור על היהדות המתקדמת שלי כדי שכמה שיותר יראו את האור... והאמת? הייתי רוצה אחת כמוך ביהדות המתקדמת שלי.

כך בפשטות

תשובתך נחלקת לשניים 1 הנך אומר: "אני חוזר וחוזר ואמשיך לחזור על היהדות המתקדמת שלי כדי שכמה שיותר יראו את האור..." זה יפה שאתה רוצה שכמה שיותר יראו את האור,השאלה אם זה גם טוב , אתה יודע כאשר אמנון אנס את תמר זה נקרא חסד, יפה לא? אלא שזה חסד של קליפה . אתה אומר: "2הייתי רוצה אחת כמוך ביהדות המתקדמת שלי" זה ניתן לפרש בשני כוונים, האחד שלדעתך אני בחושך ואתה רוצה להראות לי את האור, השני , אתה חושב שאני יכולה להאיר את דתך . אבל בינינו כך או כך חבוב , השואה לא יכלה לאמונתי השלמה , מעשים רעים של בנ אדם אינם יכולים לאמונתי , וכו וכו אז באמת אתה חושב שיש איזה אופציה אף הקלושה ביותר שאעבור לדת שלך ? אמונתי בקדוש ברוך הוא שלמה ולא נתנת לערעור , כמו כן נראה לך שאחליף חכמה אלוהית בהתחכמויות של בני אדם? אור ואהבה

st1183

New member
תגובה

"זה יפה שאתה רוצה שכמה שיותר יראו את האור,השאלה אם זה גם טוב ," אם יראו את האור אז מן הסתם זה גם טוב... אתה אומר: "2הייתי רוצה אחת כמוך ביהדות המתקדמת שלי" זה ניתן לפרש בשני כוונים, האחד שלדעתך אני בחושך ואתה רוצה להראות לי את האור, השני , אתה חושב שאני יכולה להאיר את דתך . הפירוש אמור להיות פשוט,את עכשיו בחושך ומאמינה עדיין באותן אמונות שהאמינו בהם בתקופות חשוכות אנשים פרימיביים שלא יודעים עשירית ממה שאנחנו יודעים היום ושחירבנו בחול מפני שאפילו אסלות לא היו להם ולפיכך ברור שאני רוצה להראות לך את האור מהחשיכה שבה את נמצאת היום... "כמו כן נראה לך שאחליף חכמה אלוהית בהתחכמויות של בני אדם?" לי החכמה האלוהית הזו שאת מדברת עליה נראית לי דימיונית ולא מציאותית ולא חכמה במיוחד ונסתפק בכך לעת עתה מבלי להיכנס לכל מיני הסברים שישכנעו אותך שאלוהים שלך במקרה הרע סדיסט צמא דם ובמקרה הטוב פשוט לא קיים...

st

"הפירוש אמור להיות פשוט,את עכשיו בחושך ומאמינה עדיין באותן אמונות שהאמינו בהם בתקופות חשוכות אנשים פרימיביים שלא יודעים עשירית ממה שאנחנו יודעים היום ושחירבנו בחול מפני שאפילו אסלות לא היו להם ולפיכך ברור שאני רוצה להראות לך את האור מהחשיכה שבה את נמצאת היום..." יקירי כיצד מהחושך הרב שאני נמצאת בה אני יודעת איזה אור התכוונת? כמו כן הנך אומר: "לי החכמה האלוהית הזו שאת מדברת עליה נראית לי דימיונית ולא מציאותית ולא חכמה במיוחד ונסתפק בכך לעת עתה מבלי להיכנס לכל מיני הסברים שישכנעו אותך שאלוהים שלך במקרה הרע סדיסט צמא דם ובמקרה הטוב פשוט לא קיים..." אמנם אני בחושך כדבריך אבל גם ממקומי זה לא קשה לראות ,שאדם אשר מחליף את הדיברות האלוהיות בדיברות משלו, דהיינו עושה עצמו לאלוהים ואופן התנהגותך לאנשים , אכן מדובר ב"אלוהים" רע סדיסט צמא דם ,עם בעיה קיומית קשה.אבל ככה זה אלוהים אחרים באיחולי רפואה שלמה אלה אמאיה מורז

st1183

New member
אני לא עושה עצמי לאלוהים.

לא קיים שום אל או אליל נקודה,ומכאן שלא מדובר ב"אלוהים" רע סדיסט וצמא דם,להפך,אני והיהדות המתקדמת שלי משתדלים לעשות רק טוב ולכן אם יש מישהו רע סדיסט וצמא דם ושיכול גם להוציא לפועל דבר כמו השואה זה רק יהוה שלך...

tkhri

New member
אלוהים ברא את האדם צמחוני

10 הדורות הראשונים היו צמחונים. הרג גורן - היה צמחוני. הרב הנזיר - היה צמחוני. הרב קוק אמר שלעתיד לבוא כל האנושות תהיה צמחונית. הרבה מגדולי הדור בעבר דיברו על השליליות במעשה של אכילת בשר בעלי חיים. רוב האנשים שאני מכיר בחיי והם אנמים הם דווקא אלו שכן אוכלים בשר. אולי אתה חש חובה לפסול את הצמחונות כי אתה מפחיד שאם תשתכנע שזה הדבר המוסרי ביותר, מה זה יגיד עלייך, שאתה אוכל בשר. יש גנבים שלפחות מודים בכך שגניבה זה דבר רע אבל נסיבות החיים הביאו אותם לגנוב. יש גנבים שמבחינתם כולם גנבים ואם הם מוצאים מישהו שהוא חלש/תמים/מסכן מספיק בשביל לגנוב ממנו הם יעשו זאת בגאווה. והמבין, יבין.

תקרא זה חשוב:

לא מעניין אותי מי אכל מה, מצדי שכל הרבנים האלה יאכלו חרא, זה לא נוגע אלי, שיעשו מה שהם רוצים, זה שהם רבנים לא אומר כלום... ואני יכול גם להגיד שלאכול ירקות זו התעללות ורצח או אכילת ירק זו גניבת מזון משאר בעלי החיים.. כל הדברים האלה נמצאים בקטגוריה אחת - בבל"ת ואם בתרבויות מסויימות אונס זו מצווה במשך 10 דורות אז זה מוצדק?

tkhri

New member
זה "חשוב" ?

חשבתי כבר שכתבת הודעה באמת חשובה, עם טיעונים והסברים. היית יכול פשוט לכתוב שאתה לא מתכוון לדיון באמת אדיאולוגי אלא סתם לקלל / לזלזל. חבל, חשבתי שנוכל לפתח את זה לכיוון רציני.

זה נושא ממש פשוט

אין צורך להרחיב, וזה לא מוריד מהחשיבות של מה שאני אמרתי לך, אתה פשוט רחוק מלהבין את הדברים האלה אז לא רציתי להתאמץ רק בגללך. אם אתה מחפש טיעונים ארוכים תקשיב יותר לקלטות שפינגווינים (דוסים) מפיצים. אני לא מפתח את זה לכיוון רציני כי אין לאן לפתח את זה. אמרת ש"גדולים" היו צמחוניים (גם היטלר) ולא הבאת שום טיעון רציונלי לאי אכילת בשר, אז מה אם 10 הדורות הראשונים היו צמחוניים(ואולי זה בכלל לא נכון, אולי הם אכלו חרקים)?.. אתה יודע אם בכלל ההתפתחות שלהם הייתה תקינה? אני רק יודע שמי שלא אוכל בשר סובל מאנמיה או שלפחות בדגימת הדם שלו אין מספיק מרכיבים חיוניים לצורך תרומת דם. אני חושב שזה מספיק כדי להפריך את התת תרבות שנקראת "צמחונות" או "טבעונות" שזה הדבר ההכי דבילי ששמעתי עליו בחיים שלי. אנשים כמוך מחפשים בכוח תירוצים לא לאכול בשר, בגלל כשל רציונלי שנקרא "מצפון" או "מוסר" ונחש מה?.. אין לזה שום קשר לאלוהים ותוכיח בכלל שהוא קיים בלי כל האגדות המנופחות מהתנ"ך (גם אלה לא הוכחות, אלה סתם סיפורים שמי שכתב אותם בכלל לא חי בתקופה של הדברים שעליהם כתב קרו, זה בדיוק כמו שמספרים לילדים על סנטה קלאוס... תאר לעצמך שהאנושות תכחד חוץ מכמה ילדים והצאצאים שלהם ימצאו יום אחד סיפור על סנטה קלאוס אז הם יחשבו שזה באמת קיים)

tkhri

New member
נושא מאוד פשוט (אגב, היטלר גם שתה מים)

בגלל נושא הפורום, חשבתי (ומסתבר שטעיתי), שכן יש לך עניין כלשהו בנושא של דת/אלוהים/אמונה/יהדות. עזוב את נושא הדת. "אני רק יודע שמי שלא אוכל בשר סובל מאנמיה או שלפחות בדגימת הדם שלו אין מספיק מרכיבים חיוניים לצורך תרומת דם" בדקת באופן אישי את כל מי שהוא צמחוני? כי אני, במקרה, מכיר הרבה צמחונים וטבעונים שאין להם שום בעיה רפואית. בדקת כמה אוכלי בשר בסביבה שלך הם אנמים? במזרח יש מליוני בני אדם (מליונים, לא כמה אלפים), שהם צמחונים. אגב, הם צמחונים בלי לקחת כדורי ויטמינים (כמו שצמחונים במערב יכולים). יש אין ספור מחקרים שמראים שאפשר להיות צמחוני ולהיות בריא. העניין הוא שאין לך עניין במחקרים כאלה. אתה מקובע בדיעה שלך וחלילה לך שמישהו יראה לך שצמחונות לפחות לא מזיקה (וצמחונות היא תזונה הרבה יותר טובה מאכילת בשר אבל בוא נסתפק בכך שהיא לא מזיקה). "בגלל כשל רציונלי שנקרא "מצפון" או "מוסר" " - בלי קשר לנושא הצמחונות, אם אתה חושב שמצפון או מוסר הם כשל רציונלי...זה אומר הרבה עלייך. להבדיל, היטלר אמר שמוסר ומצפון זאת המצאה של היהודים ושעל האנושות להתעלם מכך. עכשיו, לעומת הצמחונות הדמיונית של היטלר (כי היטלר לא היה צמחוני והנאצים כתנועה לא היו צמחונים), כאן יש לך מימד אדיאולוגי אמיתי שאפשר לדבר עליו.

הגדרה של בעיה רפואית או כל בעיה אחרת:

"דבר שמפריע לתפקוד תקין" מי שלא אוכל בשר לא סובל מבעיות כלשהן כי גם ככה בחיים המודרניים הם לא צריכים להתאמץ הרבה אבל הם בהחלט מזמינים על עצמם מחלות. עובדה: אנמיה, נגרמת בגלל אי ספיקת ויטמין B12 שכמעט ולא נמצא בצומח. עוד דוגמא: נטיות הומו סקסואליות, התופעה לא מוגדרת כבעיה או כמחלת נפש רק כי היא אינה פוגעת בתפקוד היומיומי אבל אם לא היו ממציאים את ההפריה המלאכותית וכל מיני קומבינות אחרות אז כן היו מגדירים את זה כבעיה... ואני כן יודע נתונים שנוגעים לבעיות של אי אכילת בשר... הרבה מממי שאני מכיר שהוא צמחוני או אנמי לא קיבלו את התרומת דם שלהם כי הדם שלהם דליל וחסר בו הרבה המוגלובין ודברים אחרים. רק אחוז מסוים מבני האדם (15%) מסוגלים לחיות חיים בריאים לחלוטין ללא אכילת בשר והמין האנושי לא היה שורד בלעדיו. אז אם כבר צמחונות, למה לא לקחת את זה עוד כמה צעדים קדימה ופשוט להתאבד כי גם ככה מתים בסוף?

tkhri

New member
כמה דברים

1)"ויטמין B12 שכמעט ולא נמצא בצומח" - בני אדם לא יכולים לקבל ויטמיןB12 מהצומח. בכלל. אפילו לק קצת. 2)לכל אורך ההיסטוריה היו בני אדם צמחונים. מכיר את פיתגורס "ממשפט פיתגורס" ? צמחוני. הוא לא חי בעת המודרנית. 3) אכילת בשר, בטח בכמויות שנאכלות היום ע"י האדם המערבי, מזמינות מחלות : שבץ, חסימת עורקים, סרטן וכו'. על זה יש מחקרים. על מה שאתה אומר אין. נכון, צמחוני צריך לאכול בצורה יותר חכמה בשביל לקבל את כל אבות המזון, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי. עובדה - מליוני צמחונים בכל רחבי העולם, המערבי והשלישי. 4)נטיות הומוסקסואליות - באיזה מובן התופעה אמורה להיחשב כבעיה? התרבות האנושות? אחוז ההומואים/לסביות שלא מתרבים הוא שולי ביותר. תחשוב על חברה דתית מסורתית מלפני 200 שנה. נראה לך שהומו נוצרי אירופאי לא התחתן והביא ילדים? הוא התחתן. 5)שטויות. יש המון אנשים שהם כן אוכלים בשר והם אנמים. בעיקר בנות. 6)אתה שואל "למה לא להתאבד?" - ואני שואל ,למה כן להתאבד?" מה זה קשור? זה שאני בוחר לא להרוג חיות ולא לאכול אותן זה אומר שאני צריך למות? עצם החיים של כל יצור חי באים על חשבון יצור חי אחר. מהחיידק הכי קטן ועד החיה הכי גדולה. אבל, אני בן אדם. למה להרוג כשאני יכול בלי? רק כי טעים לי?

אתה מסיק מסקנות מכלום

2) אז מה שהוא היה צמחוני, לא מתים מזה ובטח הוא היה בכושר גרוע 3) הבעיה היא לא אכילת בשר, הבעיה היא עצלנות וחוסר פעילות גופנית 4) בתופעה עצמה היא לא הבעיה, הבעיה היא מה שהם יכולים להרשות לעצמם בחסות הדמוקרטיה הפרוצה שלנו. כמו למשל לקיים את מצעד הגאווה בירושלים, מה זה בעצם אומר על הכוונות שלהם?... מסיבות גייז מפוצצות בסמים, תקיפות מיניות בלי שום בושה ופחד (אני מכיר מקרה של אשה מורה שניצלה ילדה תלמידה חסרת בטחון שהייתה במשבר ונחש מה?.. היום הילדה כבר בחורה והיא לסבית) כשנותנים לתופעות לצאת מכלל שליטה וזה לא משנה אחיזו תופעה, גם אם זה חרדים שעושים מה שבא להם, לא מיצרים כלום ועוד מקבלים יותר מאזרח מן השורה. זה משחיט את החברה ומחליש אותה. 5) אתה בדקת את הבנות האנמיות? אני רק יודע שהן אוכלות בשר אבל בכמויות קטנות ובעיקר עוף (שיעור הויטמין בעוף נמוך הרבה יותר משבבשר בקר והכבד עשיר בויטמין הזה ובנות לא אוהבות כבד). חוץ מזה הרגלי התזונה שלהן גרועים ביותר (כמעט תמיד הן רזות, אני אפילו לא מכיר אנמית שמנה אחת) 6) לא לזה התכוונתי, החיים האמיתיים, מעבר לאשליות שאנחנו מאכילים את עצמנו בהן יום יום, הם רוב הזמן סבל.. ולהתאבד מכדור בראש או מכדורי שינה זה בכלל לא כואב, אפילו בן אדם שראשו נערף במשך כמה שניות שהוא עדין בהכרה הוא אפילו לא יודע שערפו לו את הראש. עצם זה שאתה לא אוכל בשר או שאתה אוכל מעט מאריך לך את החיים אם לא ידעת... אז למה אתה צריך את זה? אתה מאריך לעצמך את החיים אבל נעשה יותר פגיע למחלות אחרות שהן לא זקנה לא רק כי זה טעים... אבל ממה שהבנתי אתה מאלה שלא עושים ספורט לעיתים קרובות.. אתה אולי מתעייף מאוד מהר ולא יכול להחזיק מעמד מספר קילומטרים טובים בריצה או כל מאמץ פיזי בעצימות גבוה, קל לך מאוד להתעלף

../images/Emo45.gif

''היקום נוצר מחומר ואנרגיה דינמיים ונצחיים.כל דבר ביקום עשוי או חומר או אנרגיה או שניהם ושניהם צורות של אותה תופעה-היש.'' אהבתי, זה מזכיר לי מאוד את עיקרון של ''הסוד'' !! אולי משם לקחת את הרעיון... שיהיה לך בהצלחה , מי יודע, אולי אתה , אתה זה שתיצור את השינוי במאה ה22...

למעלה