יהדות חרבין

yaelisam

New member
יהדות חרבין

לא בטוחה אם המידע הזה היה כאן כבר בפורום, כי סה"כ כבר דיברנו על זה, אבל אני חיפשתי אתרים שמדברים קצת על חרבין, ובין היתר מצאתי כמה קישורים מעניינים. אותי זה מעניין כי סבא שלי נולד בחרבין ולמד בשנחאי, אולי זה מעניין גם אתכם. שבוע הבא אני מתעתדת לנסוע לשבוע לצפון (לכבוד ראש השנה הסיני הבא עלינו לטובה
) כמה ימים סקי ביאבולי (מקווה שיהיה שווה את זה) וכמה ימים בפסטיבל פסלי הקרח בחרבין (מקווה שלא אמות מקור
), ולכן חיפשתי מידע על חרבין דווקא עכשיו.

Mei11

New member
איזה קטע

הצטרפות מקרים קוסמית או משהו, בהארץ כתבו היום על קהילת חרבין. אני לא זוכרת את הכתובת, אבל זה בטוח מופיע בלונלי, יש בחרבין מסעדה רוסית בבעלות יפנית. זה האוכל האידיאלי לקור הזה. תעשי חיים, ותני לי לתת לך עיצה שעוברת דורות רבים במשפחה שלי, מאם לבת: תלבשי סוודר!

yaelisam

New member
חחחה

חבל על הזמן הביגוד החורפי שאני מכינה לנסיעה הזאת... מעבר לכל דימיון... אני לא בטוחה שאנחנו מדברות על אותה המסעדה, אבל בפעם האחרונה שהייתי שם (וגם הראשונה אם לדייק) אכלתי במסעדה רוסית מפורסמת ברחוב המפורסם, והיה לי נורא כיף אחרי חודשים בסין לאכול אוכל כמו שסבתא שלי היתה מכינה..... מאד מומלץ למי שנוסע- המקום נראה כמו סלון של סבתא רוסיה... (טוב של סבתא שלי לא היה נראה ככה אבל היא היו לה השפעות מהפיליפינים- שם סבי גרו 8 שנים).

Mei11

New member
נראה לי שזה אותו מקום

באמת נראה כמו סלון של סבתא
מקום חמודי וקיטשי, והאוכל פשוט טעים...

renjintso

New member
אתן מדברות על קפה רוסיה

Russian Cafe , במדרחוב היפהפה במרכז חארבין. אוכל מעולה, ומקלט בטוח כשרוצים לצאת קצת מסין בלי לעלות על מטוס.

yaelisam

New member
../images/Emo127.gifבדיוק!

אין מצב שאני לא אוכלת שם שוב בביקור הקרוב...

Mei11

New member
תהני מהפירושקי

ועוד משהו, כשתגיעי לביקור בארץ חפשי סרט בשם "גטו שנגחאי", סרט תיעודי על היהודים שהגיעו לשנגחאי בשנות מלחמת העולם השניה.

yaelisam

New member
ראיתי את הסרט

בבית הכנסת הישן ברובע הונגקואו בצפון שנחאי... זה היה לפני שנתיים ולי יש זיכרון של ציפור אבל אני זוכרת שראיתי את זה...

irlyan

New member
גטו שנחאי

דיברתי עם המורה שלי שהייתה ילדה קטנה בגטו שנחאי ולמדה בבית הספר- היא טוענת שהסרט לא משקף את המציאות באופן מלא ולא סיפרו שם על הרבה דברים כמו למשל על בתי קפה שהיו שם ושבגטו הוציאו לאור עיתון ופרסמו שם כתבות של זיגמונד פרויד...

Mei11

New member
זה סרט של שעה...

שמתמקד בחמישה או שישה אנשים שחיו שם... אי אפשר להעביר את כל החוויות של כל מי שהיה שם

למעלה