יהדות ובאפי.

לiלה

New member
יהדות ובאפי.

אוקי אז בזמן האחרון אני כל הזמן חושבת על זה וזה לא שהעניין אם הדת מפריע זה פשוט שזה מוזר קצת.... לדעתי ג'וס לא היה צריל לערב את היהדות בסדרה מההתחלה. נכון.... זה יותר "פוליטקלי קורקט" שיהיה גם מישהו יהודי בסדרה אבל אני חושבת כמה דברים בקשר לזה (מי שלא יודע אז ווילו שלנו יהודיה - ווילו רוזנברג): א- היהדות של ווילו נשכחה לאורך הסדרה. ובפעם האחרונה שבכלל הזכירו שהיא יהודיה (או לפחות ככה זכור לי) היה בPASSION (או משהו בסביבות הפרק) כשהם שמו צלב בכניסה לבית של ווילו כדי לבטל את ההזמנה של אנג'לוס ואז ווילו אמרה שאם אבא שלה יגלה את הצלב הוא יתחרפן... ואז הם בכלל לא מזכירים את זה. ב- אני לא יודעת אבל זה מן זלזול כזה ביהדות (לא כל כך אכפת לי כמו שזה נראה אבל בכל זאת) אם ווילו לא הייתה יהודיה מההתחלה אז יכול להיות שזה לא היה כל כך חשוב ובולט לי אבל בגלל שהיא כן זה כאילו היא עוברת התגיירות שכזו ולאט לאט מאבדת את הדת שלה. אז נכון שמצד אחד אני כאן מתלוננת על זה שלא שמים
ליהדות או מזלזלים בה אבל אז חשבתי לעצמי הרי יש את גלורי וגלורי היא לא בדיוק מקובלת גם בנצרות.... הרי הנצרות מאמינה בזה שיש רק אל אחד או יותר נכון האב הבן והרוח הקדושה... אז הגעתי למסכנה באפי מאשרת את כל האמונות היהדות הנצרות האיסלם וגם כל הקתות והדתות הקטנות יותר... היא מחייה מיתוסים ואגדות מכולן... אז אני לא יודעת בזה ג'וס בדיוק מאמין או מה הוא חושב על הדת היהודית (או כל דת אחרת) אבל אני בטוחה שזה לא משהו רע
.

sour spirit

New member
מכיל ספוילרים לעונה שישית!!!!

6! לכל העונה, או לפחות לחלק אה, אני לא ממש בקיא בהסטורית הצפיה שלך, אבל אם ראית את עונה 6, אני בטוח שאני לא היחידי ששם לב שבעונה הזאת יש יותר מהרבה אזכורים ליהדות!!! המון! שימו לב, אנשים. אה...כל טקס ההחייה ("אדוני האלוהים"... כשהיא מביאה את הגדי ו...שוחטת אותו!!
). אה, בחתונה של זאנד ווילו, כשהיא מספרת על הבת מצווה שלה. חוץ מזה, כן היו אזכורים בעונה החמישית, כשאמא של באפי שכבה בבית החולים ואז ווילו נכנסה עם שק מתנות ואמרה שהיא סנטה קלאוס, רק יהודי. והיא אמרה את זה פעמיים!!!!!!! :) אה, וכמו שאמרת, אני באמת לא חושב שלג'וס מפריע כל הקטע של דתות. גלורי והכל. ויכול להיות שפשוט היה שם צוות כותבים שהצטרף בעונה השניה(כי רק אז נודע לנו על זה שהיא יהודיה. וכמו שאנחנו זוכרים: עונה ראשונה, אין הרבה כותבים...) ואחד היה יהודי, או אולי שניים
והחליט להפוך את ווילו ליהודיה, כי אף פעם לא אמרו אחרת בעונה הראשונה... או שפשוט תמיד היא הייתה ככה. ומי יודע, אולךי ג'וס הוא יהודי. קצת. והרי אנחנו יודעים שג'וס כותב דברים בתוכנית שקרו גם לו בחייו (קורדליה דה בי'ץ - אשת ג'וס, אוז - חבר או משו כזה שלו...) וזהו. כעקרון, לדת אין חשיבות פה!! בסידרה, זתומרת!:)

bewiched

New member
לא זוכרת באיזה עונה אבל היה פרק בו

ווילו אמרה בקרוסטמס אני חושבת "still juish" או משהו כזה

אני לא חושבת שצריך להתעמק בכלל

בקטע הזה- כי אין פה איזשהי אפליה או משהו כזה, להיפך, ווילו מכשפה חזקה והכל, לעומת הנוצרים החלשלושים:)(חוץ מבאפי כמובן, שבעצם בחלק המציאותי שלה יהודייה!-שרה מישל גלר(!!!))

לiלה

New member
אני לא הולכת להגיב על כלום.

לא כתבתי את ההודעה הזאת בתור תלונה או משהו אלא בתור מחשבה. אין לי דעה בעניין ואני לא חושבת שמי שרואה את הסדרה מקבל ארושם רע על היהדות. אני לא יודעת....

קלואי1

New member
את שוכחת עוד כמה איזכורים ליהדות.

בפרק חג המולד של השלישית- אמנדס... זאנדר אומר משהו כמו איטס דה קריסמס ספיריט ואז ווילו עונה לו- ג'וויש, ריממבר, חנוכה ספיריט איי בליב (מצטערת על העברות פשוט אין לי עצבים...). גם כשהוזכר הסנופי דנס של זאנדר זה היה כי ההורים שלה לא הרשו לה לראות את הספיישל קריסמס של סנופי אז היא הייתה צריכה לראות את זה אצל זאנדר. וגם ברגע שווילו התקרבה לכישוף היא מתרחקת מהיהדות ובכלל מדת, הרי לא פעם מוזכרים בתנך כל המכשפים והכל וכמה שהם צריכים למות... וגם הנצרות לא בדיוק תומכת בכישוף אז זאת מעין התרחקות... אבל...... זה ספוילר אבל תהרגו אותי, אני לא זוכרת באיזה פרק זה היה... זה היה אחרי 619 אבל נראה לי בתחילת העונה השביעית או בסוף השישית.. אני לא זוכרת. בכל מקרה, זה לא ספוילר כזה רצחני, הוא בכלל לא אבל אני בכל זאת מזהירה: כשווילו באה למצבה של טארה היא מניחה עליה אבן- מנהג יהודי.

sour spirit

New member
אוי, נכון. זה כ"כ נכון!!!!!!!

כאילו, כל הקטע עם האבן.... אפילו לא חשבתי על זה כשראיתי את זה. ואני חושב שזה כן ספוילר לשישית.... אגב,
לשישית כל הקטע של טארה מתה. קבר והכל...;) סתם. כאילו, לא סתם, זה לא ספוילר, זה כן. אבל אני בטוח שזה יצא תקפני מדי, ככה זה תמיד, אז אל תקחי ללב. קחי לריאות
:)

זה ספויילר לשישית ולשביעית..

7x04 אני חושבת, בערבון מוגבל.. כל הקטע עם האבן, הרבה תוהים על כך. ואל.

sour spirit

New member
הבהלת אותי כבר. חשבתי שאני

פרסמתי ספויילרים?!!!!!!! אני? מפסרם ספוילרים?! לאאאאאאאאאאאא;) (הייזל...:)) ועוד משו, נצל"ש:
עונה 4, אנג'ל!!!!! ועונה 6, באפי אה...מישו ראה את הפרק spin the bottle? פרק מס שש...כרגע ראיתי. לעוד מישו יש אסוציאציות קשות (!!!!!!!!) לטבולה ראסה... או שזה רק אני? כי זה די מזכיר, אבל ראיתם, ג'וס כתב, וזה היה כ"כ שקווווווף!!! ראו איך הדמויות התנהגו!!!!!!!!! כאילו, כמו במקור שלהן!!!:)

Very ../images/Emo58.gif אנג'ל 4x06

מאוד מאוד הזכיר את טאבולה ראסה, אבל עדיין היה מאוד מצחיק :) נהדר לראות את קורדי הישנה. ואל.

../images/Emo58.gif אנג'ל 4- שוב מסכימה איתך

גם אני התלהבתי מקורדי של פעם, וכן גם אני ראיתי דימיון, או העתק, מטאבולה ראסה, רק שפה הם הופכים לעברם, ובטאבולה מאבדים זהות...:]

sour spirit

New member
ממש!!!!!היא כזאת ביצ'ית שולתת.

אנג'ל עונה רביעית, פרק 6 לפחות, הייתה, זה המונח הנכון...
אבל לא התכוונתי לזה במובן הרע, כי כעקרון זה לא היה ממש דומה, רק ברעיון. עובדה שפה הם ידעו שהם הם, רק לא ידעו שהם הם, אתם יודעים?! לא כמו בפרק טאבולה ראסה (ספוילר לעונה 6 מתחת) כשהם מאבדים כל זיכרון על עצמם. פה בפרק הזה יש ממש טאבולה ראסה, שזה משו כמו המקור, או משו מחדש...אני חושב...לפי מה שהבנתי. :)

לטענה הראשונה שלך-

נאמר כבר קודם- היהדות של ווילו נשכחה כי היא וויקנית (ועל הדיון שהיה לפני זמן לא רב על זה שכל מכשפה בסדרה נחשבת לוויקנית- לא, ווילו היא אכן וויקנית כי רואים אותה כמה פעמים קוראת לאל ולאלה).

לינק

New member
ווילו וויקאנית ?

לדעתי היה הרבה יותר מתאים לה לעסוק בקבלה

../images/Emo13.gif הקבלה?

אבל באמת מעניין למה מלכתחילה בחרו בה להיות יהודיה והזכירו את זה לא פעם במהלך הסדרה.. זה לא כמו ג'יילס שיורדים עליו פה ושם שהוא בריטי, כי זה גם מתבטא באיך שהוא מדבר, מתנהג(לפעמים) וכו', לעומת זאת אצל ווילו אם לא היו אומרים לנו לא היינו יודעים, אז למה זה כל כך חשוב? ואל.

Lady of Buffdom

New member
כדי להיות פוליטקלי קורקטים?

או שאולי מחווה של ג'וס למעריצי באפי בארץ הקודש?

למעלה