יהדות גאה

Gal-Mo0D

New member
יהדות גאה

אתמול ביקרתי בקפקא (בפעם השניה בחיי) והחלטתי שגם הפעם אני אכנס עם כיפה. הפעם החלטנו לא לשבת במרפסת כשאני עם הגב לכולם (כי פחדתי) אלא לשבת במרפסת הזאת מאחורה ונתקלנו בכמה תגובות לא הכי אוהדות\משמחות. אני יודע שאנשים מתפלאים כשהם רואים הומו עם כיפה (והיינו שניים!) אבל למה הם צריכים לנעוץ מבטים כל הערב ולהצביע ? או כשאני עובר ליד הם צריכים להעיר איזו הערה סרקסטית או סתם הערה (הם סטרייטים? כאן ?) - חשבתי שרוב הקהילה כבר למדה להבין את העובדה שיש הומואים בכל מקום - גם אצל הדתיים. אז למה עדיין הם מסתכלים עליי מוזר ?

לירונר

New member
להסתכל מוזר...

זה אופי מגעיל של אנשים מגעילים "אל תשפוט את חברך עד שתגיע למקומו" כנראה לא עבר אצלם באוזניים... יום יבוא וכשיסתכלו עליהם מוזר, מכל סיבה שהיא - הם ירגישו איך זה... וחוץ מזה, באמת, מה אכפת לך אם הם מסתכלים
, עשית משהו רע
תהייה גאה (
) במי שאתה, ואל תשים עליהם פס...

Gal-Mo0D

New member
סתם מוזר לשבת לשתות קפה עם חברים

כשהרבה אנשים נועצים בך עיניים ומתלחשים.

yoavon1

New member
יש לי רעיון ../images/Emo70.gif בואו נעשה רשימה של

דברים שלהומואים קשה לקבל, OK
1. כיפה 2. נכות (תנסו פעם להכנס לאאוט בלי הידיים שלכם... זאת חוויה...) 3. לסביות זהו... תמשיכו למלא את הרשימה... היא עוד ארוכה... השורה התחתונה שלי גל-מווד היא שההומואים, עד כמה שהם רוצים שיקבלו אותם למרות מה שהם, לא יודעים לקבל את השונים בתוכם... וחבל... שתהיה לנו שנה נפלאה
יואבון

זורבבל

New member
שוני ושונות

כל בני האדם מגיבים לשונה בהיותו שונה. התגובות יכולות להיות נעיצת מבטים מטומטמת (זה שונה. זה מסקרן.) והן גם יכלות להיות מרושעות. אני יכול להעיד על עצמי שאותי זה בפירוש מעניין לדעת איך הומו יכול להיות יהודי מאמין (רעיון לשרשור חדש?). איך זה מסתדר יחד? אני מציע להמנע מלהכליל את ההומואים. כמו בכל חברה וקהילה יש טובים יותר ויש טובים פחות. שנה טובה. זורו

תוספות לרשימה

את מי אנחנו לא אוהבים: ערבים למשל, חברים בכביסה שחורה, לא חלקים, לא שרירים, מה עוד ? לגבי המקרה של הזוג הדתי, מזעזע אך לא מפתיע, החברה הישראלית, והאורינטציה המינית ממש לא משחקת פה תפקיד, היא גזענית ומפלה. הקלות הבלתי נסבלת בה אנחנו מקטלגים אנשים לסקטורים שלמים וכך מפתחים פוביה כלפיהם היא משחר קימונו כחברה קולוניאלסטית, והדבר בא לידי ביטוי בכל צעד ושעל שלנו. הפתיחות שלנו היא מאד מצומצמת, והיא ניתנת אך ורק לאותם שמתאימים עצמם לאותה משבצת סטריאוטיפית של ההומו התל אביבי המצוי, דתיים כמובן הם לא חלק מהמשבצת הזו.

9סנורקה9

New member
לקבל את השונה

זה לא רק להומואים קשה. לאנשים בכלל קשה לקבל דברים ששונים מהם- גם אם הם בעצמם שונים. גיליתי על עצמי שקשה לי אפילו להתנהג בסובלנות הנדרשת כלפי אנשים עם ליקוי זהה לשלי. כל אדם שרוצה שיקבלו אותו למרות מה שהוא, לא יודעת לקבל את השונים בתוכו. כאן טמון הקושי שלנו בקיום חברה מתוקנת: האם למרות זאת, נצליח לתת יחס שיוויוני וסבלני? זה אפשרי, זה רק יותר מאמץ.

MARMELAD

New member
יהדות גאה...?

גיל ריבה (אם אני לא טועה) עשה פעם כתבה לעיתון, שבה הוא התלבש כחרדי והלך לכמה מקומות בילוי אופנתיים דאז (לפני ארבע שנים בערך) והסתכל על התגובות שהוא קיבל. אחד מהמקומות שהוא היה בהם היה הדיווה, בית קפה ודראג שואו (שעבדתי בו אז). ואני זוכר שכשהיינו שם וראינו פתאום חרדי (!) נכנס למעוז החילוניות (!) ואפילו לא טורח להסוות את עצמו כדי להראות כמונו (!) או לפחות להוריד את הקפוטה? מה אני אגיד לכם, הוא בלט בדיווה יותר מכל מלכות הדראג שהיו שם ביחד (והוא ישב בצד ובשקט רב האמת). ואז חשבתי לעצמי שאם אני אכנס למאה שערים בירושלים בלבוש לא מתאים, או בעצם יותר טוב, אם בחורה תיכנס למאה שערים בלבוש לא צנוע, גם היא תקבל מבטים. ואם יש בצבא קורס שיש בו חמישים בחורים ובחורה - גם היא תקבל מבטים. והערות. וכל היוצא בזה. המסקנה שלי היא שאנשים מאבדים טקט כשהם רואים מישהו שקצת שונה ממה שמוכר להם. אם זה בחור בלי ידיים במועדון גייז. אם זו בחור לבן במועדון של שחורים בניו יורק. ואם זה הומו עם כיפה בקפקא. לא כי כל אחד מהבחורים בדוגמאות האלו לא מתאימים, או רעים, או משונים. סתם כי הם לא נראים כמו כולם. אז זה רע?

גאווה יהודית?

(זה באמת היה גיל ריבה המתוק) כל דבר שלא נכנס לתבנית מתקבל בהרמת גבות (במקרה הטוב). נכון שלפעמים לא נעים להיות חריג, אבל כל עוד זה רק מעורר סקרנות ולא תגובות שליליות יותר, לא נורא. אבל מעבר ל"משהו פה לא שייך", יש אלמנט נוסף. יהדות והומואיות הם לא רק דברים ש"לא הולכים ביחד", אלא לרבים מאיתנו נראים נוגדים אחד את השני. משהו כמו לראות דתי זולל שרימפסים אצל ג´קו. מודה ומתוודה שאלף רבנים רפורמיים מתרוממים לא יצליחו ליישב אצלי את הסתירה.

BlueCat

New member
בחורה במאה שערים תקבל הרבה יותר

מרק נעצת מבטים. גם כשהיא לובשת מכנסיים וחולצה ארוכה. אני אומר את זה ממקרה שקרה לידידות שלי שהיו שם בסיור לימודי. ובקשר לקבלת השונה, כמובן שתמיד יוצא הדופן, מעצם היותו כזה, יהיה חריג באותה קבוצה. אם נצליח להתעלם שניה מהפרט הקטן שמבדיל אותו מכל השאר אז יהיה לכולנו עתיד ורדרד עם נקודות סגולות. אבל הטבע האנושי דואג שנדחה את מי שלא מתאים לנו. וכחברה מתורבתת ונאורה (ככה לפחות אנחנו חושבים משקרים לעצמנו) צריך ללמוד להתעלם מפרטים כאלה. כמובן שאין שום פסול ורע בלראות חרדי במועדון גייז ולהתעניין ולשאול אותו למעשיו שם, או לשאול איש בלי ידיים איך הוא מצליח להתמודד עם החיים. אבל על מי אני מנסה לעבוד? אנחנו בני אדם ויותר גרוע- ישראלים. כל דבר מקפיץ לו את הפיוזים ואנחנו, כהרגלנו, מגיבים בעצבנות וחוסר סבלנות.

BlueCat

New member
בחורה במאה שערים תקבל הרבה יותר

מרק נעצת מבטים. גם כשהיא לובשת מכנסיים וחולצה ארוכה. אני אומר את זה ממקרה שקרה לידידות שלי שהיו שם בסיור לימודי. ובקשר לקבלת השונה, כמובן שתמיד יוצא הדופן, מעצם היותו כזה, יהיה חריג באותה קבוצה. אם נצליח להתעלם שניה מהפרט הקטן שמבדיל אותו מכל השאר אז יהיה לכולנו עתיד ורדרד עם נקודות סגולות. אבל הטבע האנושי דואג שנדחה את מי שלא מתאים לנו. וכחברה מתורבתת ונאורה (ככה לפחות אנחנו חושבים משקרים לעצמנו) צריך ללמוד להתעלם מפרטים כאלה. כמובן שאין שום פסול ורע בלראות חרדי במועדון גייז ולהתעניין ולשאול אותו למעשיו שם, או לשאול איש בלי ידיים איך הוא מצליח להתמודד עם החיים. אבל על מי אני מנסה לעבוד? אנחנו בני אדם ויותר גרוע- ישראלים. כל דבר מקפיץ לו את הפיוזים ואנחנו, כהרגלנו, מגיבים בעצבנות וחוסר סבלנות.

oren*

New member
ולי זה דווקא נשמע מאוד הגיוני

"נתקלנו בכמה תגובות לא הכי אוהדות/משמחות" גל היקר, אינני יודע היכן היית במצעדי הגאווה בשנים האחרונות, בפתיחת סניפי אגודה בערים שונות בארץ ובכלל בנאומים של חברי כנסת חובשי כיפה. הדבר האחרון שהדת היהודית רוחשת כלפי גאים וגאות זה "אהדה/שמחה". אני מניח שטוב לך עם הדת, אחרת לא היית נשאר בה ובכל זאת הכיפה על ראשך מסמלת את מה שבעט בפרצופי ההומואים והלסביות במדינת ישראל במשך שנים רבות. הכיפה על ראשך מסמלת את שריפת דגל הגאווה בסניף האגודה בירושלים, את ההתבטאויות הגזעניות של שר הבריאות (פגועים גנטית, חולי בחברה שלנו וכו...), את הילדים שנזרקים מהבית ועוברים לגור ברחוב שמא יכתימו את כבוד המשפחה, את אלה שקרעו כרזות במצעד הגאווה בירושלים (כרזות למען סובלנות ואהבת האדם) וכמובן את הרבנים שמנסים מדי שנה לבטל את מצעדי הגאווה ולהמריד את הציבור כנגד 10% מתוכו. קפקא וקפה תיאו פתוחים בפני דתיים
האם הדת היהודית פתוחה בפני הומואים? להבדיל אלף אלפי הבדלות, הומו חובש כיפה בקפקא זה כמו חרדי מזרחי שיגיע לכנס של ש"ס לבוש בגלימה לבנה של K.K.K, החיצוני מקרין על הפנימי ולא משנה אם יש כיפה וציצית מתחת לתחפושת. בעל חיים שצדים את אמא שלו בגיל צעיר, לומד לפחד מבני אדם - כך גם הומואים ולסביות במדינת ישראל שסובלים שנים רבות מנחת זרועה הגזענית והחשוכה של הדת היהודית. אתה חובש כיפה וישר מזהים אותך כסטרייט נכון? הומו לפי הדתיים מזוהה מיד כחולה איידס, פגוע גנטית, משוגע שצריך אשפוז וכו... מה מבין השניים יותר קיצוני וגזעני? ולא שאני חלילה מתרץ את הדברים, אבל אפשר להבין בהחלט את המבטים והליחשושים.

Gal-Mo0D

New member
שניים יכולים לשחק במשחק הזה

ולמשחק הזה קוראים "הכללות" - אני אישית מכיר המון דתיים שמקבלים הומואים (אבא שלי! רוב החברים שלי, הורים של חברים שלי) והמון חילונים שלא - האם אתה רואה אותי אומר משהו על החילונים כשאני רואה אחד מהם עובר ברחוב ? ישנם מספיק חילונים (ילדים והורים) שגם לדעתם הומו = חולה איידס שאונס ילדים. מילא, אם הייתי חרדי - הייתי מבין את המבטים והתלחששויות, אבל דתי-לאומי... במה חטאתי ?

oren*

New member
כל ההודעה הראשונה שלך הייתה הכללות

כך שאתה קבעת את כללי המשחק. ליחשושים וכמה הערות ציניות בפאב של גייז זו עדיין לא יריקה, קריעת חולצה, שפיכת דלי מים או שריפת דגל. צר לי שאינך מתקבל בחיבוקים ונשיקות, אבל אני בטוח שאחרי פעמיים כבר יכירו אותך וידעו שאתה "אחד משלהם". כמה זמן יקח עד שיקבלו את ההומואים מבחינת דת? מאה? מאתיים? שלושת אלפים שנה? מה זה חרדי או דתי לאומי? גלשת פעם לפורום של דתיים או חוזרים בתשובה לפני מצעד גאווה וקראת את התגובות? רוע טהור במסווה של אמונה דתית, לא משנה אם היא נכתבת על ידי חובש כיפה שחורה/סרוגה או מסורתי שחובש כיפה רק בשבתות וחגים. וכן, יש גם חילונים הומופובים, אבל השינאה שלהם לא מגיעה אוטומטית כחלק מאמונה בדת כלשהי תחת צילו של אלוהים שנותן אור ירוק לפגיעה באדם כלשהו רק בגלל זהותו המינית.

tuvalo

New member
אם הם מרגישים שהם יותר טובים, שיהיה

אתה צריך דבר ראשון להיות שלם עם עצמך ומספיק בטוח בעצמך בשביל ללכת עם האמת של עד הסוף. אם זו האמת בקשר לנטייה המינית שלך ואם זו האמת בקשר לאמונתך בבורא עולם. ואם יש איזה הומו שמציק לי לראות בחור עם כיפה במקומות של גייז, אז הוא גרוע בעייני כמו אנשים שלא מוכנים לקבל הומואים. נכון, אני מסכים שיש קונפליקט רציני בין הומוסקסואליות לדת היהודית, אבל אם אתה בתוך לבך ומחשבת מסוגל להביא את הקונפליקט לאיזה שיווי משקל אזי זה לא עניינו של אף אחד. אל תתן לאף אחד להגיד לך שאתה צריך לבחור בין המיניות שלך לבן האמונה שלך. הם שני מרכיבים מתוך עשרות המרכיבים אותך. ותסלח לאורן, ישנה אמת כלשהי בדבריו בנוגע ליחס שההומואים קיבלו מהממסד או הציבור הדתי, אבל צריך לדעת מתי מדברים על "ציבורים" ומתי מדברים על אנשים כאינדוידואלים. אני שולח את כל התמיכה שבעולם ממני אלייך.

gariner

New member
אוי ואבוי

אורן, דבריך פוגעים בי והם נוראיים. יש לך, ולהרבה אנשים במדינה הזו, בעיה קשה של תפיסה דתית. האם הח"כים החרדיים הם המייצגים לדעתך את הדת היהודית?? האם המפגינים ברחובות ירושלים ששרפו את דגל הגאווה הם היהדות?? התשובה היא, שהאנשים האלה מייצגים את הדת בערך כמו שציבור הדראגיסטיות מייצג את כל הקהילה ההומו-לסבית. יש דתיים כאלה, ויש כאלה. לא צריך לשנוא את הדת היהודית רק בגלל שאתה רואה פן קיצוני שלה. מאה הרבנים הרפורמיים המתורממים האלה, ואני לא מבין למה אתה מדבר עליהם בכזה זילזול, הם פן של היהדות שאתה כן צריך להכיר בו. ולא מדובר רק ברפורמיים שאף אחד כביכול לא לקוח אותם ברצינות - מדובר בהמון המון דתיים ומסורתיים שפתוחים ונותנים לאנשים להיות מה שהם. יש לי חברים רבים שהם דתיים והם הכי סבבה איתי בעולם. ואילו דווקא חבר טוב שלי (לשעבר) שהוא חילוני ליברלי ומתקדם ממשפחה בעשירון העליון, דווקא הוא אמר לי שאני מגעיל אותו ושזה ממש מגעיל כל העניין של הומואים ולסביות ושהוא בחיים לא מוכן שאני אגע בו. אז בחן מחדש את ההסתכלות שלך על העניינים. ויפה שעה אחת קודם. לגבי גל-מוד... תחבוש את הכיפה שלך בגאווה גדולה, כמו שאני חובש. אל תשים על המבטים האלה, זה נובע מבורות ומחוסר קבלה, וכמו שחינכנו את הסטרייטים לקבל אותנו (פחות או יותר) כך גם נחנך את ההומואים לקבל אותנו. חזק ואמץ!

oren*

New member
ובכל זאת, בשורה התחתונה

כשאתה רואה דראגיסט ברחוב, אתה יודע שהוא גבר המחופש לאישה ורוב הסיכויים שהוא הומו כשאתה רואה דתי ברחוב, אין לך שום דרך לגלות את הזהות המינית שלו וברירת המחדל שלך היא "סטרייט" (כי מה לעשות וכולנו למדנו תורה 10 שנים בבית ספר וכולנו מכירים את הפסוק המדבר על משכב זכר). ולכן, אדם דתי שיושב בבית קפה וורוד, מעורר סקרנות וחשדנות. אף אחד לא סילק אותו, אף אחד לא ירק עליו ואף אחד לא דחה אותו בגלל הכיפה שעל ראשו. אין פה גיבוי לפגיעה באנשים, ובטח שלא לשינאה נגד דתיים, אבל אפשר להבין גם מבטים ולחשושים כשם שזוג גברים שיתנשק בקניון יגרור מבטים ולחשושים.

למעלה