יד שנייה

יד שנייה

מה דעתכם על הטרנד? אתן מאלו שמגעיל אותן הרעיון ללבוש משהו שהיה של מישהי אחרת, גם אם הבגד כובס וגם אם מדובר נניח במעיל ולא במכנסיים? או שאתן מאלו ששמחות על האפשרות לקנות בגד יפה במצב חדש במחיר זול יותר? יש לי כמה בגדי "טעות", כאלו שאחרי פעם אחת שנלבשו החלטתי שבעצם לא מתאימים לי, חלקם אפילו פעם אחת לא נלבשו ועדיין עם הטיקט. הייתי תקופה שאיגדתי בגדים כאלו מחברות ומכרות וארגנתי מכירות, באו לא מעט נערות ונשים שחיפשו בגדים בזול + בגדים מעונות קודמות כי לא אהבו את מה שהלך בעונות הנוכחיות, והוכיחו שיד שנייה זה עסק לא רע, אבל בגלל שגרתי במקום נידח יחסיתי ובגלל שהמקום הקבוע שלי כבר לא היה פנוי, נאלצתי להפסיק עם זה (לא נראה לי משתלם לשלם שכירות על מקום אחר, במיוחד כשרציתי למכור את הבגדים במחירים הוגנים). גם העובדה שהתקשרו אלי יותר ויותר נשים שחיפשו מקום למכור לו את הבגדים שלהן ולא לקנות, גרמה לי להבין שזה בעייתי (אני אגב לא קניתי סחורה למכירה מאף אחת, אלא העברתי לבנות את הכסף בניכוי עמלה רק אחרי שהבגד נמכר). חלק ממה שנשאר מהתקופה הזאת תרמתי, חלק חילקתי ויש כמה בגדים שנראה לי שאני יכולה לנסות למכור לחנויות יד שניה, השאלה אם זה משתלם, כי החנויות הגדולות ששואפות להרוויח לרוב לוקחות את רוב הרווחים לעצמן, ולמכור ג'קט שעלה 250 ש"ח ב-30 ש"ח כי החנות רוצה לקחת עליו 100 והם רוצים להרוויח, לא נראה לי מתאים... הצעות מישהי?

niya

New member
איזו תיבת פנדורה פתחת!../images/Emo191.gif

מאז ומתמיד הגעיל אותי ללבוש משהו שלא נקנה חדש מהחנות. כנראה נעוץ אי-שם בשורשי ילדותי וטראומות עלומות.
אבל, תמיד, אבל תמיד, הסכמתי ללבוש בגד של חברה טובה או של אחת מאחיותי (בתנאי, כמובן, שגם הוא כובס)
בשנה-שנתיים האחרונות, אני מתחילה להתרצות... זה התחיל מזה שהסכמתי לקחת מחברה ערימה של בגדים שלה ושל עוד חברה שלה (שאותה לא הכרתי). חוץ מזוג מכנסיים אחד זה לא הביא את הבשורה, אבל בערימה נמצאה חצאית מיני מבד פרוותי בהדפס זברה (אני מקווה שלא החברה שלי לבשה את זה אלא החברה שלה
) שמיד הפך לתיק חביב ומשעשע (הוספתי לו רצועה לתלות על הכתף ורצועת חרוזים בשחור-לבן למטה (רגע... אני יכולה להעלות תמונה...) הנה... ואח"כ חברה קנתה לי מכנסי ג'ינס מדליקים ומעוצבים ב- 10 ש"ח באיזו חנות באיזור השרון... אבל עדיין אני לא מסוגלת להכנס לחנויות היד שניה ולקנות בעצמי. אולי יום אחד גם זה יבוא

התיק מקסים!

גם אני בעד למחזר דברים ולהשתמש בבד של בגד למטרות כאלו. לצערי אני לא מוכשרת בתפירה, אבל נראה שאת כן. לגבי זה שמגעיל אותך ללבוש משהו שהוא לא "חדש מהחנות", יש קטע משעשע שאנשים לא תמיד חושבים עליו: אנשים נכנסים לחנויות הבגדים ומודדים, מה שאומר שרוב הבגדים שאת קונה, סביר להניח שנמדדו ע"י אנשים אחרים לפני שאת מדדת והחלטת לקנות, גם אם את לוקחת קבוע את הבגד האחרון מהמדף (יש גם עניין של מידות וכו'). אז יש אנשים שחושבים שלמדוד/ללבוש בגד שנמדד ע"י 5 אנשים שונים למשך כמה דקות זה סבבה, אבל לא מוכנים ללבוש בגד שנלבש פעם או פעמיים ע"י מישהי אחת (וכובס לאחר מכן), וזה כשמדובר בבגדים כמו סוודר, מעיל וכו'. מילא תגידי מכנסיים שזה קצת אינטימי ואולי ספג משהו. מישהי פעם אמרה לי שכביסה לא מחטאת את כל ה"פרזיטים", אז שאלתי אותה למה למשל אין לה בעיה לאכול במסעדה בסכו"ם שמאות אנשים הכניסו לפניה לפה, כי אם כביסה במכונה לא מספיק "מחטאת" בגד שנלבש על פלג הגוף העליון לדעתה, אז שטיפה במים וסבון אחרי שהסכו"ם היה בפה זה בסדר? (ובמסעדות בלא מעט מקרים השטיפה היא ידנית ולא מדיח).

niya

New member
גם לזה יש לי תשובה../images/Emo9.gif

אני דווקא כן חושבת על זה שמגעיל ללבוש מה שכל העולם מדדו בחנות... ולכן אחרי שאני קונה בגד, הוא לא יעלה על גופי לפני כביסה
וזה לא משנה אם זה תחתונים, מכנסיים חולצה או חזייה... אגב חזיות, לאחרונה גיליתי חנות ביתית לחזיות, אצל החרדים בירושלים. חזיה שקניתי ב- 350 ש"ח בחנות ווימן אונלי עולה שם 150 ש"ח...

Fun Fair

New member
מה את אומרת?!?!?!?!?

בקשר לחנות בירושלים- יש להם שם את כל הדגמים??????

niya

New member
כנראה שכן../images/Emo45.gif

אם כי לא תמצאי שם צבעים נועזים כמו אדום
סגול דווקא כן היה גבירתי ה קונטרול פריק
הבעיה עם החנות היא שהיא מלאה דוסיות, צפופה, דחוסה ואת לו יכולה לחפש לבד אלא להיעזר במוכרות. מה גם שאת שם סוג של אאוטסיידרית (חילונית בבית של חרדיות שחורות) ואת הופכת להיות השונה וזו שמסתכלים עליה כאילו נפלה הרגע מהירח.
מה שאותנו הצחיק נורא הוא שארזו לנו את החזיות בשקית ניילון שחורה אטומה, בלי שם חנות או לוגו או שום דבר שיסגיר מה י שלנו בשקית (אנחנו מיד חשבנו על גופה שמוסתרת בתוכה
אם את רוצה תקבעי איתי ואקח אותך, גם לי לא תזיק עוד חזיה

אני יכולה לצאת מנקודת הנחה

שגם בבני ברק יש חנויות כאלו, נכון? אני חייבת לברר את זה וכשאקבל תשובה כמובן שאיידע כאן.

זה תלוי...

ברוווור שעדיף לקנות הכל חדש ובחנויות היוקרתיות והכל, אבל זה תלוי מה האפשרות הכלכלית. לדעתי אין שום דבר רע בללבוש בגד יד שניה, כמובן שתלוי באיזה מצב הוא ואיך הוא נראה והכל. אני קניתי לא פעם בחנויות יד שניה וגם כשחברות מעבירות אליי מה שהן לא צריכות כבר- אני תמיד מקבלת בברכה. אין בזה שום דבר שמגעיל אותי... שוב, אם הייתי יכולה- הייתי קונה מה שאני רוצה כשאני רוצה וכו'... ולגבי מסעדות והכל- שמעתי השבוע משהו מזעזע (אותי לפחות) על מה שעושים עם שאריות של אוכל....

לא אוהבת ולא מסוגלת ללבוש יד שנייה...

לא משנה כמה כביסות זה יעבור, זה מגעיל לדעתי... עניין של חינוך פולני כנראה
.

אשאיג

New member
לפני מס' חודשים

התפרסמה כתבה באחד מעיתוני סוף השבוע על רשתות הבגדים בארץ ושם בדקו הכותבים ןמצאו שבעלי החנויות מנחים את המוכרות ללבוש במהלך יום העבודה את בגדי המותג ובסוף היום להחזיר לקולב כאילו כלום. אני לא זוכרת את הפרטים המדוייקים כך שזה אולי לא הוגן להעלות זאת מחדש, אבל בהחלט חומר למחשבה....

מנסיון שלי - באמת חנויות לא יתנו לך הרבה

כסף על פריט שהבאת להם, לא ספרים ולא בגדים ולא כלי אוכל . מצד שני - עדיך לקבל 30 ש"ח על בגד שעלה 200 ש"ח מאשר לא לקבל עליו כלום.גם לא תמיד הם לוקחים כל דבר שאת מביאה להם. אני מוסרת הרבה לתרומות ככה שלא ממש משנה לי אם אקבל 40 ש"ח או 20 ש"ח על הפריטים שאני כבר כן מביאה לחנויות יד 2. כשהייתי ילדה אמא שלי קנתה לי הרבה דברים מחנויות יד 2. אני לא קונה בגדים אבל דברים אחרים כן .

למעלה